Te vagy a brand!

De el is adsz? És le is zársz?

Ezt kaptam Csábi Borókától a "Te vagy a brand" tulajdonosától:

Szia Tamás!

Szeretném megköszönni, hogy kiképezted az értékesítőmet Németh Nettit. Netti évek óta nálad tanul, olvasta a könyveidet, sőt, képzeld azt mesélte, hogy elalvás előtt a hanganyagaidat hallgatja. Elképesztő, hogy mit csinál. Nálunk egy tanfolyam 20-30.000 Ft körül mozog. Nos, ha valakit Netti felhív egyben elad 3-4 tanfolyamot. Ilyet még én sem csináltam, pedig én vagyok a tulajdonos. Őszintén, szerintem még nálam is jobb.

Oh és, hogy mondjak még valamit: 20 éves.

Felépített a cégben egy sales csapatot, betanította őket, bekvótázza őket és megduplázta az árbevételünket.

Köszönöm neked.

Netti nagyon inspiráló személyiség. Szerintem be kéne mutatni az ügyfeleidnek. Ha valaki így tud eladni 20 évesen, akkor ne keressük a kifogásokat.

Boróka

Egyből lecsaptam erre az adatra, és készítettünk egy riportot Nettivel (51 perc):

Te vagy a brand! - Interjú Csábi Borókával és Nettivel

Kasza Tamás

Itt van Németh Netti, aki használja a tréningjeinket. Borókának adnám a szót, hogy mit művel ez a csaj?

Boróka

Netti asszisztensként jelentkezett hozzám. Annak ellenére, hogy nagyon okos és tehetséges lány, nem volt túl sok tapasztalata a marketingben. Ezzel a pozícióval tudott elindulni, ennek lassan 1 éve. Már az első pár hétben láttam, hogy egy csiszolatlan gyémántra akadtam. Rábíztam egy feladatot és tökéletesen végre lett hajtva vagy rákészültem, hogy tartok 1 órás oktatást neki, aztán 10 perc alatt lezavartuk, mert fél mondatokból megértette, hogy mit akarok mondani. Nekem nagyon fontos és szerintem minden főnöknek, hogy meg tudjon bízni az embereiben. Nem kell leellenőriznem mindent, amit Netti csinál, tudom, hogy 100%-ban a maximális tudása szerint csinálja meg a feladatokat. Nagyon gyorsan fejlődött, úgyhogy folyamatosan pakoltam rá a feladatokat, hogy minél több mindenben tapasztalatot szerezzen. Az utóbbi időben az értékesítés területén egy olyan eredményt tett le az asztalra, ami szerintem tényleg WOW. Azt kell rólunk tudni, hogy tanfolyamokkal foglalkozunk marketing témában. Most kijött egy új szolgáltatásunk és azt mondtam, hogy hívjuk fel az ügyfeleinket. Nettinek nem kellett kétszer mondani, megszervezte cégen belül. Felállított egy értékesítési csapatot, beosztotta, hogy ki mikor mennyi ügyfelet hív, bekvótázta, betanította az embereket. Neki köszönhetően 15-re megcsináltuk azt a bevételt, amit a múlt hónapban és még itt van a hónap másik fele.

Csábi Borókal

Kasza Tamás

Netti tiéd a szó, mi a siker titka? 20 évesen hozol egy olyan árbevételt, hogy Boróka nem bírja abbahagyni a vigyorgást és felépítettél egy értékesítési csapatot, konkrétan egy olyan időszakban, amikor minden vállalkozó sír, hogy nem talál jó értékesítőt. Hogy csináltad?

Netti

Németh Netti

Hát nagyon egyszerű a válasz, soha nem álltam meg a fejlődésben, illetve nagyon hamar elkezdtem. Anyukám mindig támogatott abban, hogy fejlődjek és tanuljak. 17 éves voltam, amikor hallottam rólad, hogy ki vagy, nagyon tetszett, hallgattam a hanganyagaidat, olvastam a könyveidet. 18 évesen mentem el az első Kasza napra, egy év alatt elvégeztem a vezetői kommunikációs képzés 1-2-t. Voltam Veres Klári képzésein, illetve Oláh Tamás tréningjén. 18 évesen beregisztráltam egy network marketing üzletbe és ezért mentem hozzátok, hogy ehhez minden tudást megszerezzek. Nekem azt kellett igazából megtanulnom, hogy bár egy 19, most már 20 éves nő testében vagyok, attól függetlenül nem vagyok ebbe a korba bekorlátozva. Nagyon nehéz volt ezt a gátat leküzdenem és emiatt nagyon hálás vagyok Daninak, mert ő segített nekem konkrétan 30 perc alatt lezárni ezt a problémát. Ha ez nem így történik, akkor valószínűleg még mindig itthon malmoznék, hogy merjem-e felvenni Borókával a kapcsolatot. Megtanultam, hogy nem az számít, hogy hány éves vagyok, hanem hogy mit teszek azért, hogy elérjem a céljaimat.

Kasza Tamás

Mit csináltál a Borókánál? Mikor nevezett ki értékesítőnek?

Netti

Ez a dolog úgy lett felépítve, hogy a cégben én már értékesítettem. Boróka mondta, hogy tessék, itt egy kihívás, van 800 ügyfél, fel kellene őket hívni, van rá 3 heted. Két embernek elmondtam, hogy van ez a projekt és szeretnének-e benne segíteni. Mondták, hogy persze csináljuk. Ki lettek osztva a nevek, és mondtam nekik, hogy az első 50 embert 3 napon belül fel kell hívni, utána pedig egy meeting keretén belül megbeszéljük, hogy mik a tapasztalatok. Miután felhívták az 50 embert kijöttek azok a problémák, amik szinte mindenkinél ugyanazok voltak. Miért nem sikerült a lezárás? Mit hoztak fel kifogásnak? Segítettem nekik, hogy erre mi lesz a jó módszer és hogyan zárják le a beszélgetéseket. 50 ember volt mindig a kvóta, utána mindig megbeszéltük, mint egy esettanulmányt, hogy valakit miért nem lehetett lezárni. Volt olyan is, hogy együtt telefonáltunk, én is felhívtam valakit, ők is és kielemeztük, hogy mi volt a jó, mi volt a rossz és miben kell fejlődni. Ennek az lett az eredménye, hogy az az értékesítő, aki 0-ról indult az én teljesítményem 1/3-át tudta teljesíteni.

Kasza Tamás

Oláh Tamás tiéd a szó.

Oláh Tamás

Sziasztok, először is szeretnék gratulálni neked Netti. Emlékszem, amikor ott ültél anyukáddal az első sorban és nagyon figyeltél, jegyzeteltél. Nagyon büszke vagyok rád, hogy ilyen eredményt értél el és azt gondolom, hogy ennek itt nincs vége. Amíg hallgattalak titeket, megerősödött bennem az a tudat, hogy mennyire fontos, hogy össze legyen hangolva a PR, a marketing és az értékesítés hármasa. Rengeteg bevételtől elesnek a cégek, pusztán azért, mert a 3. dologgal, az értékesítéssel nem törődnek eléggé. Van egy olyan pénzsáv, amit nem keresnek meg a cégek és ilyen értelemben aránytalanul sok pénzt költenek a PR-ra és marketingre. Nem az a helyes, hogy abból visszavesznek, hanem mellé fejlesztik az értékesítést.

Kasza Tamás

Anettnek adnám most a szót, hogy hogy lehet ilyen okos, ügyes “terméket” létrehozni, aki ugye a lányod? Anyaként mi a titkod?

Anett

Az egyik dolog, hogy én sosem engedtem annak az általános felfogásnak, hogy hogy lenne jó gyereket nevelni, mit mondjál neki, hogyan csináld. Ezeket meghallgattam, de nem értettem vele egyet, mert volt egy saját elgondolásom, amit egyébként saját magamra is alkalmazok. Azt gondolom, hogy folyamatos fejlődésben kell lenni, és az, hogy valaki sikeres lesz, az nem a véletlen műve. Sokáig nem találtam azt, amit kerestem, viszont rengeteg könyvet olvastam, rengeteg szemináriumon részt vettem, rengeteg előadást hallgattam. Én egyébként 20 éve foglalkozom ingatlanközvetítéssel, mint saját cég, illetve több, mint 20 éve hálózati marketinggel is. Amikor vittem magammal Nettit, akkor látta, hogy itt egy teljesen más életszemlélet van, teljesen más dolgokról beszélnek. Azt vettük észre, hogy ebben az egész univerzumban valami másképp van, mint ahogy azt mások gondolják. Javarészt hideg hívásokból dolgozom és több ezer hideghíváson vagyok túl, amit Nettike végighallgatott mellettem. Amikor jött, hogy jaj anya ezt mondták vagy azt mondták, akkor én mindig azt mondtam neki, hogy nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem nézd meg, hogy ki mondja. Ha szerinted az az ember hiteles és szeretnél úgy élni, ahogy ő, akkor fogadjuk meg, amit mondott, viszont, ha mi nem azt szeretnénk, hanem valami mást szeretnénk, és nyilván nem leértékelve a másik oldalt, akkor dönts úgy, ahogy szeretnél, a többivel ne törődj. 4 éve ismerkedtem meg veletek, az első évem úgy telt, hogy napi szinten a munkám mellett 5-6 órát csak Kasza Tamást hallgattam. Azt mutattam meg Nettinek, hogy a saját belső dolgait, belső gátjait mindennek ellenére merje áttörni, merje magát megmutatni és ez gyakorlatilag nálatok ért be.

Kasza Tamás

Most jöjjön Dani, hogyan tudtad lezárni Nettit arra, hogy váltson?

Dani

Elsőként én is gratulálni szeretnék nektek. Ennek a fél órás beszélgetésnek, kávézásnak valójában egyetlen egy titka volt, és semmilyen értékesítési vagy lezárási technikát nem kívántam alkalmazni Nettin. A saját történetemet meséltem el neki. 8 évet dolgoztam vendéglátásban, a saját példámon keresztül elmondtam neki azt, hogy nekem is milyen nehéz volt abból a mentalitásból kilépni, változtatni. Elmondtam neki az én korábbi problémáimat, félelmeimet, és ezzel a példamutatással, gondolattal igyekeztem eladni azt, hogy érdemes bátornak lennie és nem húzni az időt és gondolkodni, hanem belecsapni a lecsóba.

Kasza Tamás

Netti, kérlek mondj pár szót a kommunikációs tréningjeinkről.

Netti

Amikor megtudtam, hogy elmehetek anyával erre a képzésre, már nagyon izgatott voltam. Itt nem csak megtanulsz úgy kommunikálni, hogy az emberek értsék azt, amit mondasz, és át tudd adni azt, amit szeretnél, hanem megtanulsz kiállni önmagadért és olyan önbizalmat szerzel, amivel tényleg el tudod érni a céljaidat. Én ennek tudom be, hogy akármikor, amikor beszélgetek valakivel telefonon úgy rakjuk le, hogy de jó volt velem beszélni és az ügyfelek úgy veszik fel a telefont, hogy jaj szia Netti, de jó, hogy hívtál! És ez azért van, mert nálatok megtanultam ennek a hogyanját.

Kasza Tamás

Anett kérlek mondj pár szót a VIP extráról.

Anett:

Netti elmondta a kommunikációs tréninget, a VIP extra ehhez adja a gyakorlati tudást. Ez az az egy éves program, amit nem lehet elmesélni, ezt át kell élni. Bármeddig tudnék róla beszélni, de ha a legfontosabb értékét szeretném kivenni, akkor az az, amit az Oláh Tomi szokott mondani, hogy nem az a kérdés, hogy valaki mennyi pénzt keres, hanem hogy mi az a pénz, amit valamiért nem keres meg? És a kettő között ez a rés hatalmas. A VIP extrával tud az ember beérni egy olyan kikötőbe, ahol látja azt, hogy merre tud terjeszkedni és ezt az egészet hogy tudja úgy megvalósítani, hogy a végén kijöjjön az eredmény.


Vezetői kommunikációs képzés

2021. július 2-3-4. és július 23-24-25-én megtartjuk, tehát mindkét alkalommal a Vezetői kommunikációs képzést.

Erre a képzésre, ha akarsz jönni, akkor előre be kell jelentkezni. Ismétlőket is lehet tudunk fogadni, de csak annak függvényében, mennyi új fér be.

DE: fontos tudunk, hogy mikor akarsz jönni! Ezért mihamarabb vedd fel a kapcsolatot Danival, vagy Sushival, és jegyezd be magad előre, hogy akarsz jönni!

Vezetői kommunikációs tréning

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: