21 évesen az első millióm

Az első millióm: az első hónap, amikor a bevételem átlépte azt a bizonyos 7 számjegyű összeget.

Valakinek ez sok pénz; valakinek ez egy átlagos hónap keresete; van, akinek ez kevés; de olyan is van, akinek elképzelhetetlen ez az összeg.

Olvasd el Németh Netti írását!

Összességében ez egy szám, de abban egyetérthetünk, hogy mindenképpen egy mérföldkő.

Mielőtt még bármilyen címkét ragasztatának rám, szeretnék elmesélni pár dolgot. Az emberek hajlamosak különböző jelzőkkel ellátni a másikat annak érdekében, hogy ne kelljen a saját helyzetükkel konfrontálniuk. Ilyenkor jönnek elő azon tipikus címkék, mint „ő szerencsés” vagy „könnyű neki, hisz tehetsége van hozzá”.

Gimnáziumban nem tartottam magamat egy kiemelkedően tehetséges diáknak. Úgy gondolom, a legtöbb tárgyhoz átlagos szinten értettem, tudtam hozni a jó eredményeket, de nem voltam egy tipikus mintadiák, akinek szín ötös az ellenőrzője, vagy éppen egy bizonyos tárgyból országos versenyeket nyer, és ő az osztály esze. Azt se mondanám, hogy a szorgalom mintapéldánya voltam, és éjt nappalt végig tanultam, hogy eredményesebb legyek.

Viszont egy dologban kiemelkedtem. Nálam tudatosabban és céltudatosabban kevesen építették és vezették az életüket. Számomra nem volt kérdés, hogyan állítsak fel fontossági sorrendet az életemben, mi fontos és mi kevésbé. A fontossági sorrend tetején pedig mindig a fejlődés szerepelt, mind szellemileg, mind üzletileg. Még az érettségi közelében se voltam, de fontosnak tartottam elsajátítani olyan működőképes eszközöket, aminek segítségével egyszer egy kiemelkedő sikereket elérő vállalkozó válhat belőlem. Ez akkor nem igazán volt reális a körülöttem lévő embereknek. Mégis, végül ez lett a sikerem titka.

Szerencsésnek se igazán mondanám magamat, azon kívül, hogy egy csodálatos anyukával lettem megáldva, aki erőn felül támogatott mindig és segítette az utamat. Egy olyan gondolkodásmódot adott át nekem, amiben mindig a tudás és a fejlődés volt a kulcs az eredményekhez.

Nagyjából 2 éve olvastam el Takács Dániel blog bejegyzését erről a mérföldkőről (amit azóta vagy 100× elolvastam, talán néhány részét szó szerint idézni is tudnám). Akkor, ott eldöntöttem, hogy kis időn belül nekem is lesz egy ilyen történetem. Bár akkor még elképzelhetetlen volt, hogy miből fogom megteremteni ezt az összeget, de abban kétségem sem volt, hogy sikerülni fog. Erre mondják, hogy ahhoz, hogy meghozz egy döntést, nem kell ismerned a részleteket és a körülményeket. Csak döntsd el, és utána a többi jönni fog.

Először hozd meg a döntést, és utána kezdj el cselekedni azért, hogy valósággá váljon. Ne lepődj meg, ha közben jönni fognak az akadályok – mert előre elkeserítelek, jönni fognak. De ha meghoztad a döntést, csak egy dolgod van, végig csinálni, ha a fene fenét eszik is. Mert van remény, a célokat el lehet érni.

A fókusz itt nem feltétlen az összegen van, hanem a növekvő és kimagasló statisztikán. Az ember képes célokat elérni, a körülményektől függetlenül. Lehet valaki fiatal, vagy kevésbé fiatal. Kezdő vagy profi, kiemelkedően tehetséges vagy kimagaslóan szorgalmas. Végső soron, ami igazán számít, az a befektetett munka, a személyes fejlődés és az, hogy kitartóan végig vidd a folyamatot. „Mert a játszmát nyerésig játszák” – mondta nekem nem is olyan régen, egy jó barátom. Akkor ez a mondat ütött, nagyon.

A saját tapasztalatom alapján, összeszedtem 4 gyakorlati tanácsot ahhoz, hogyan érhetsz el kiemelkedő statisztikát és +1 kulcsfontosságú adatot ahhoz, hogy ezt fent is tudd tartani.

A csapat ereje

1. A csapat ereje

„Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik ... – mindenféle pozitív jelző.” Talán az egyik legklisésebb motivációs tanács, amit hallhat az ember. Viszont annál igazabb. Fontos, hogy tudatosan megválogasd azokat az embereket, akik körülötted vannak.

Ha az ember eldönti, hogy a kezébe veszi az irányítást és el fog kezdeni aktívan dolgozni a céljaiért, meg fognak jelenni az igaz barátok, hogy segítsék őt és a barátoknak álcázott „jó” akarók, akik megnehezítik a folyamatot. Ezért szükséges, hogy pontosan ismerd és felismerd az ABCD embereket és megtanuld kezelni őket a helyes módon. Van, hogy valakit ki kell kukáznod az életedből – még akkor is, ha ezt most csúnyán fogalmaztam. Egy dolgot sose felejts el: a megérzéseid valósak, és mindig van relevanciájuk.

Tudom, ez néha nehéz. Van olyan, amikor számodra fontos emberekről derül ki, hogy mégsem a jó irányba terelik az életedet. Ez néha kellemetlen, néha nagyon fáj, de végső soron egy dolog számít: a túlélés. Ezért nézz rá külső nézőpontból. Van az a helyzet, amikor saját magadat kell választanod.

Sokszor dolgoztam már csapatban, de az, amit a Kasza Teamben és ezen belül is az OT-Teamben tapasztaltam, semmi eddigihez nem fogható. Ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akikkel folyamatosan egy közös célért dolgoztok, tiszta és egyenes a kommunikáció és tisztelitek, szeretitek egymást emberileg, akkor tényleg bármit véghez lehet vinni. Nem mondom, hogy nem jönnek akadályok, mert mindig jönnek. Viszont könnyedén áthidalhatóak, hiszen mindenki a saját belső hajtóereje miatt teszi a dolgát. Ha pedig a csapat céljai jól vannak meghatározva és kitűzve, ezen következetesen dolgozva elengedhetetlen, hogy az egyének is egyesével elérjék a céljaikat.

Úgyhogy itt szeretném megragadni az alkalmat, és óriási nyugtázást adni az egész Kasza Tamás Kasza Teamjének és ezen belül OT Team összes tagjának: Oláh Tamásnak, Hajdú Lacának, Veres Klárinak és Szöllősi Tamásnak. Úgy gondolom, hogy együtt megtestesítjük azt, amit a csapat fogalma valóban jelent.

A csapat ereje

2. Az önfejlesztés kulcsfontossága

Talán még sosem fordult elő, hogy egy adott időszakban annyi időt töltöttem volna önfejlesztéssel, mint elmúlt hónapban. Minden lehetőséget kihasználtam, hogy tanuljak és fejlődjek, mind szellemileg, mind szakmailag. Ezt javaslom neked is. Gyakran hallom az ügyfeleinktől kifogásképpen, hogy nincsen idejük. Ezt teljesen meg tudom érteni, és egy valós ok lehet, viszont nem az számít, hogy a jelenlegi helyzetben mennyi szabad idővel rendelkezik az életében az illető, hanem az, hogy a jövőben mennyi időt szeretne magának. Ehhez pedig most kell letenni a szilárd alapokat. Sokan félnek időt szakítani az önfejlesztésre a mindennapjaikból, mert akkor abból a munkából kell elvenni az időt, amivel jelenleg egy átlagos szinten tudnak élni. Pedig pont az önképzés fogja elvezetni őket az átlagosból a kimagasló életbe. Az személyes és szakmai fejlődésbe vetett idő sosem időpazarlás. Mindig megtérül, ráadásul többszörösen. Ne magyarázd meg magadnak, hogy azért nincs időd megteremteni magadnak a kimagasló életet, mert az átlagos életeden dolgozol éppen.

Emellett sosem költöttem annyi pénzt önképzésre, mint az elmúlt 1 hónapban. Nem olyan régen hallottam egy gondolatot, ami akkor nagy hatást gyakorolt rám. Nem tudod magadat gazdagra spórolni. Ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül költekezni kell, és kidobálni a pénzt mindenféle felesleges dologra. Viszont ne attól a termináltól vedd el a pénzt, ami a haladásodat szolgálja. Ne arra félj ki adni pénzt, amiből a jövődet építed. Ha áramlásban maradsz, és használod a kiáramlás-beáramlás természeti törvényét, akkor az életed egy jó irányba fog menni. Eleinte ezt én is badarságnak gondoltam. De többszörösen bebizonyosodott, hogy tényleg működik. Előző hónapban kifizettem egy olyan összeget egy önfejlesztő programra, amit akkor nagyon nem volt kényelmes. Biztosan találkoztál az érzéssel, amikor úgy érzed, igen, itt már szúr a szög. Felvettem a megfelelő nézőpontot, és úgy voltam vele most vagy soha, nézzük meg valóban működik-e ez. Valóban működik. Így gondolkodj áramlásokban. Folyamatosan áramoltass oda, ahol a fejlődésed van.

A folyamatos és következetes munka

3. A folyamatos és következetes munka

Egyszer valaki azt mondta nekem, hogy a sikerért vért kell izzadni. Én akkor ezt elhittem, és egy óriási hamis adat volt a fejemben ezzel kapcsolatban. Pár hónappal ezelőtt esélyes volt, hogy meg lesz az első 7 számjegyű bevételem. Emlékszem, minden este lefekvés előtt, görcsösen az ágyamban matekoztam, hogy lesz ez meg. A cél az volt, hogy elmondhassam: még mielőtt Amerikában nagykorú lennék, már megkerestem az első milliómat. Bele voltam betegedve, hogy mi lesz, ha nem sikerül. Éjt-nappal dolgoztam, ha nem dolgoztam éppen, akkor görcsösen számolgattam a fejemben. Mit ne mondjak, a célom közelében sem voltam a hónap végén. Görcsölve nem lehet eredményeket elérni. A sikerért nem kell vért izzadni.

A valaha volt legjobb hónapomat egy szó jellemezte: könnyedség. Folyamatosan és következetesen tettem a dolgomat. Nem matekoztam, nem görcsöltem. Tettem, ami éppen a feladatom volt, a tőlem telhető legmagasabb minőségben. A befektetett munka pedig mindig megtérül. Így is volt, hogy hajnal 3-ig a laptop előtt ültem és dolgoztam, de azért, mert hajtott a munka iránti szeretet és a csapatszellem. Itt jön egy nagyon fontos pont: Ne csak a pénzért dolgozz, szeresd amit csinálsz!

A döntéseimet sosem a fizetés, a pénz határozta meg. Pont ezért, a fizetés szó hallatán a hideg is kiráz, sokkal jobban szeretem az eredményeken alapuló, sikerdíjas jutalmazást. Dolgoztam ingyen, tapasztalatért – sőt, olyan is volt, hogy úgy vállaltam el munkát, hogy fogalmam se volt a végén mennyi pénz fogok belőle profitálni. Egy dolgot néztem meg, az adott tevékenység közelebb, vagy távolabb visz a céljaimtól.

Mind emellett a pénz egy nagyon fontos eszköz, amit el kell kérni, hiszen ez fog végső soron téged segíteni abban, hogy előrébb lépj az életedben. Legyen szó akár személyes fejlődésről, élményekről vagy éppen arról, mit tudsz visszaadni a világnak.

A működő technológia

4. A működő technológia

Az ember sikerességét nem különféle taktikák sorozata határozza meg, hanem az a működő képes technológia, ami mentén éli és szervezi az életét. Számomra egy ilyen technológia a Lezárás is. Hiszen lezárni nem csak annyit jelent, hogy egy értékesítési folyamat alatt, hogyan érd el, hogy az ügyfél nálad költse el a pénzét. Értékesíteni mindent, szó szerint mindent kell, és a Lezárás fogja meghozni a végeredményt. Meg kell tanulnod gondolatokat eladni a körülötted lévőknek. Egy célt eladni a munkatársaidnak, eladni nekik egy tevékenységet, amit el kell végezniük. El kell adnod magadat a társadalom számára.

Anyukámnak köszönhetően 18-19 évesen volt lehetőségem végig járni a teljes Lezárási tréninglétrát és elvégezni a Vezetői Kommunikációs Képzéseket. Ezek tudták megadni számomra azokat a stabil adatokat, működőképes technológiát és határozott kiállást, ami miatt képes vagyok célokat elérni. Ha szülő vagy, és elfogadsz tőlem egy tanácsot. Add el a gondolatot a gyermekednek, hogy kezdjen el veled együtt haladni és fejlődni. Érd el, hogy önszántából akarjon tanulni. Te pedig biztosítsd számára a lehetőséget, hogy ezt megtegye. Ennél nagyobb értéket és használható eszközt nem tudsz a kezébe adni. Mindegy végül milyen karrierbe kezd, és miben találja meg a helyét – ez egy szilárd alap lesz számára, hogy sikeres legyen abban, amiben szeretne.

+1 Értékeld ki a sikeres tevékenységeidet!

Az eredményeket és sikereket nem csak elérni kell, hanem megtartani és fenntartani is. Ezért a +1 tanácsom számodra nem más, minthogy értékeld ki, hogy a kiemelkedő hónapjaidban mik voltak azok a sikeres tevékenységek és cselekedetek, amik meghozták az átütő eredményt. Értékeld ki, és folytasd ezeket a tevékenységeket. Ha az önképzés hozta a sikert, akkor ne hagyd abba, azért, mert megjöttek az első eredmények. Ne érd be kevesebbel. Folytasd a sikeres akcióidat és érj el nagyobb célokat!

Emlékszem, amikor először olvastam el Takács Dániel blog bejegyzését ebben a témában. Olyan mértékben inspirált, hogy nem volt kérdés számomra, ennek hatására hamarosan én is megírhatom a saját történetemet.

Úgy gondolom, ha csak egy emberre tudok fele akkora hatást gyakorolni, mint annak idején rám Dani írása, már megérte, hogy megszületett ez a bejegyzés.

Remélem, hogy egy vagy azok közül, akiknek akár csak egy gondolattal is, de segíteni tudtam abban, hogy növekedjen a statisztikája és magasabb célokat tudjon kitűzni.

Kívánom neked, hogy tudj kitűzni számodra nagy célokat és érd el őket hamarabb mint gondolnád!

Sok sikert!
Németh Netti

21 évesen az első millióm


Az 1. lépésed a siker felé vezető úton a Vezetői Kommunikációs Képzés!

Vezetői Kommunikációs Képzés

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: