Így tűnj ki a tömegből, bevezetés a brandépítésbe

Az az apropója ennek a bejegyzésnek, hogy az OT-Tréning Team csinált egy képzést, aminek az a neve, hogy “Így tűnj ki a tömegből, bevezetés a brandépítésbe”. Ezért Oláh Tamást, Szöllősi Tamást és Németh Nettit megkértem, hogy meséljenek erről! Hogy jött az ötlet? Mi ez az egész?

Nézd meg a LIVE Zoom felvételét, és olvasd el a bejegyzést erről!

LIVE: Így tűnj ki a tömegből, bevezetés a brandépítésbe

Kasza Tamás

Az az apropója a mai LIVE-nak, hogy csináltatok egy képzést, aminek az a neve, hogy “Így tűnj ki a tömegből, bevezetés a brandépítésbe”. Oláh Tomi, kérlek mesélj róla! Hogy jött az ötlet? Mi ez az egész?

Oláh Tamás

Ez egy több lépcsős történet. Tamással és Nettivel is évek óta ismerjük egymást, a lezárási képzéseken ismerkedtünk meg. Amikor utána megkeresett, hogy velem szeretne dolgozni tudtam, hogy a brandépítésben és a marketingben egyedülálló ember Magyarországon. Aki érti a lezárást és erre építve képes csinálni a PR-t és a marketinget. A Szöllősi Tomi pedig egy közös utazás során került képbe. Debrecen környékére mentünk és az út alatt egymás tenyerébe csaptunk. Én már akkor is tudtam, hogy profi a brandépítésben. Arra gondoltam, hogy ha a kettőt ötvözzük, a 30-35 év gyakorlati tapasztalatát a fiatalos tudással, lendülettel és a lezárás technológiájával, olyan komplex dolog jön ki, ami Magyarországon még nem volt. Így kezdődött a történet.

Kasza Tamás

Netti, tiéd a szó, hogy sikerült az első képzési nap?

Németh Netti

Nagyon-nagyon vártuk ezt a napot, Szöllősi Tamással nagyon egy húron pendültünk. Egy volt a gondolatunk arról, hogy mit szeretnénk átadni ezen a tréningen az embereknek. Illetve mi az a hozzáadott érték, ami miatt ez a képzés más, mint a többi. Amikor találkoztam Tamással le voltam döbbenve, hogy mekkora gyakorlati tudása van. Olyan hirdetéseket tud például összerakni, ami magasan veri a piacon lévő marketingügynökségek hirdetési eredményeit és megtérüléseit. Egyszerűen leesett az állam. Nagy vágyam volt, hogy megmutassam az embereknek azt, hogy a marketinget és a PR-t össze lehet kötni a lezárással. Sőt, nem csak lehet, hanem kell is. Amíg nem tudunk lezárni és értékesíteni, lehet bármekkora nagy lufi körülöttünk, lehet bármennyi posztunk, követőnk, jól néz ki, de nem sokat érünk vele, mert a brandnek egy mérőeszköze van, az pedig a pénztárca. Ha az tele van, akkor jó, amit csinálunk. Ha nem, akkor tök mindegy mit mutat a Facebook vagy az Instagram. Ezt a gondolatot akartuk átadni a képzésen, illetve ennek gyakorlati lépéseit. Ha belevágsz a brandépítésbe és nem csak egy lufit szeretnél magad köré, hanem tényleg valós eredményeket, amit lehet mérni anyagiakban is és hozzáadott értékben is, akkor mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelned. Illetve mi az az 5 dolog, ami kell ahhoz, hogy országos ismertségű brandet tudj létrehozni. Nagyon jó volt látni a résztvevőkön, hogy új adatokat, információkat kaptak. Utána volt, aki felhívott és azt mondta, hogy Netti, számomra ez a képzés áttörést okozott. Én is így gondolom, akár a brandépítésben, akár a lezárásban ez a képzés tényleg áttörés.

Kasza Tamás

Szöllősi Tomi, mesélj te is egy kicsit!

Szöllősi Tamás

Megtiszteltetés mellettetek és egy ilyen gyönyörű fiatal lány mellett lenni. Az Oláh Tomival és a Kasza Tomival is nagyon régi a kapcsolatunk. Csodálatos dolog az, amit csináltok. Egyáltalán az, hogy összeraktad, hogy mi az elmélet, aztán a gyakorlatban is megmutatod, hogy hogyan lehet lezárni. Én azt gondoltam magamról, mielőtt találkoztam veled, hogy tudom mit csinálok. Ösztönösen csináltam is egy részét, de te rendet csináltál a fejemben és megértettem, hogy amit csinálok, miért csinálom jól. Tudtál új nézőpontot, megközelítést adni, tudtál újat mondani. A Netti pedig egy borzasztóan szép, csinos, fiatal lány, aki ráadásul okos is. Nagyon szeretek fiatalokkal dolgozni, mert nagy lendület, tűz, lendület van bennük. Nettin érzem azt a szenvedélyt, tiszteletet, alázatot a munkája iránt és azok iránt, amiket hall tőlem. Élmény vele dolgozni. Hasonlóan jár az agya, elmondok egy mondatot ő meg hozzáteszi a másik felét. Az Oláh Tomival pedig úgy kapcsolódtunk össze, hogy nektek meg van az utolsó lépés. Az értékesítés és ezen belül a lezárás. Mi meg azt mondtuk, hogy tegyük könnyebbé az értékesítést. Ahogy a brand elkezdett emelkedni, az emberek elkezdtek vágyni arra, amit kínálunk. Ez egy fokozat volt, hogy egyre jobban és egyre többen ismerték. Az Oláh Tomival úgy gondoltuk, hogy korábbi adatokat is elmondunk. Miért érdemes felméréseket csinálni? Miért kell pozicionálni? Mit jelent egyáltalán az, hogy pozicionálás?

Kasza Tamás

Amit még hozzátennék, hogy mi eddig nem foglalkoztunk brandinggel, márkaépítéssel, ügyfélszerzéssel. Azt láttuk, hogy mi ezzel hosszútávon nem tudunk foglalkozni, úgyhogy ez nem volt benne a repertoárban. Az ügyfelek elmentek máshova marketinget, márkaépítést és brandet tanulni. Ebből az lett a probléma, hogy akik ezt tanítják nem értik a mi 5 pontunkat és 9 lépésünket, aminek az lett az eredménye, hogy előbb vagy utóbb mindig volt valami, amit korrigálni kellett. Ez olyan, mintha két orvosa lenne valakinek. Ezt nem annyira szeretjük. Oláh Tamással már beszélgettünk egy ideje, hogy igény lenne rá, de nem volt senki, aki ezt fel tudná vállalni. A Tomi és a Netti végigtanulták a lezárást, voltak vezetői kommunikációs tréningen. Számunkra ez azt jelenti, hogy egy sokkal teljesebb szolgáltatást tudunk adni az ügyfeleknek.

Oláh Tomi van még bármi, azt hozzátennél?

Oláh Tamás

Ahogy hallgattam Nettit és Tamást megfogalmazódott egy gondolat bennem. Ha valakinek van pénze meg tud venni egy nagyon jó rally vagy forma1-es autót. És meg tud venni egy mérnököt is, aki tud állítani az autón. Az igazi titkoknak a tudója, aki tudja hova nyúljon az autóban és a legjobb teljesítményt kihozni belőle, az a mérnök. Ez az, amit soha nem lehet lemásolni, csak ha valaki tényleg végigcsinálja. Élvezettel ültem végig azt a napot, azokat a kulisszatitkokat, amik a gyakorlati életből jönnek és amiket nem lehet könyvből megtanulni, ilyeneket kaptak a résztvevők. Nettitől is és a Tomitól is. Életemben először meg tudtam élni azt, hogy én is kaptam teret arra, hogy el tudjam mondani a gondolataimat. Itt nálunk nem arról szól a dolog, hogy Kasza Tamás indigója Oláh Tamás, Oláh Tamás indigója meg Németh Netti és Szöllősi Tamás. Elmondhatod a saját gondolataidat, tapasztalásaidat, hogy mi működik, mi nem működik. Most én is belemehettem kicsit abba a szerepbe, amit te is csináltál és nagyon szerettem.

Kasza Tamás

Igen, Oláh Tomi elért egy nagyon fontos mérföldkövet tavaly és el tudott kezdeni csapatot építeni. Nálunk nincsen alá-fölé rendeltségi viszony, hanem partnerség van. Ez csak úgy valósulhat meg, hogy senkit sem kell rugdosni, hogy dolgozzon. Mindannyian szenvedélyesen szeretjük a munkánkat. És mindannyian olyan szintet értünk el egy bizonyos területen, ami a nemzetközi tapasztalataim alapján egyedülálló a világon. Ez is egy magyar unikumság. Utolsó szó jogán szeretnétek valamit mondani? Netti?

Németh Netti

Azt még elmesélem, hogy a Szöllősi Tomi felhívott az interjú előtt, hogy fél, hogy nem tud miről beszélni. És ha így van, akkor egészítsem ki a mondanivalóját. Hát, ettől most sem kellett félni!

Kasza Tamás

Oláh Tomi?

Oláh Tamás

Azt gondolom, hogy ez tényleg mérföldkő volt, egy nagyon szép dolog kerekedik ki belőle és ezzel elindítunk egy új nézőpontot Magyarországon. Úgy, ahogy a lezárás ez is megborítja a piacot. Szerintem nem az a kevés pénz, amit megkeresnek a vállalkozások, hanem az a baromi sok, amit nem keresnek meg, pedig megkereshetnének.

További információ itt érhető el:

Bevezetés a Brandépítésbe


Mi a következő lépésed?

Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

55. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: