Szuperszonikus lezárás másképp - könyv

Szuperszonikus lezárás másképp, az értékesítés új könyve

"A lezárás arról szól, hogyan kezeled az ügyfél halogatását profi kifogáskezeléssel és zárókérdésekkel. De ehhez értened kell, hogy miképp kell az ügyfelet olyan helyzetbe hozni, hogy legyen egy olyan kifogása, amire rá tudsz zárni."

Kasza Tamás
A bajnokok trénere. Lezárási specialista. Bestseller író. Nemzetközi tréner. Előadóművész.

Plusz elérhető még a
Szuperszonikus lezárás másképp - hanganyag

Szuperszonikus lezárás másképp: a halogatás kezelése

Szuperszonikus lezárás másképp: a kifogáskezelés tanulható

A könyv az egyik legjobb ajándék!

Szuperszonikus lezárás másképp - ajándéknak

És remek olvasmány lehet az ünnepek alatt!


Kasza Tamás, Oláh Tamás

Szuperszonikus lezárás másképp

Az értékesítés új könyve

Szuperszonikus lezárás másképp - ügyfélszerzés

BEVEZETÉS

A lezárás arról szól, hogyan kezeled az ügyfél halogatását profi kifogáskezeléssel és zárókérdésekkel. De ehhez értened kell, hogy miképp kell az ügyfelet olyan helyzetbe hozni, hogy legyen egy olyan kifogása, amire rá tudsz zárni.

A fenti két mondat százmillió forintomba került, és kb. 25.000 munkaórába, amit a lezárás kutatásába fektettem. A jó hír, hogy Neked nem fog kelleni 25 év ahhoz, hogy megértsd a fentit, de nagyjából öt év igen - ez a rossz hír! A képzéseinkkel le tudom vinni 2,5 évre, de lejjebb nem, mert annyira értik meg az emberek azt, amiről itt beszélek, amennyire rend van a fejükben. Ha valaki nem érti Kasza Tamást, akkor kicsit zavaros az agya. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egyetlen ellenlábasom sem érti azt, amit oktatok. El fogják mondani, hogy nem vagyok jó semmire, és mennyire nincs igazam. Nem célom meggyőzni Téged. Nézd végig a Youtube-on (vagy itt lejebb) a referencia videóit a VIP EXTRA ügyfeleimnek, és döntsd el magad.

Több interjú és ügyfélvélemény:

VIP EXTRA vélemények Kasza Tamás, lezárási specialistáról:

Szabó Zsolt VIP EXTRA vélemény Kasza Tamásról

VIP EXTRA - KASZA TAMÁS 10 napos programja VIP-eknek

Ez a könyv segít rendet tenni a fejekben. Ha ezt a könyvet olvasod, akkor Te a barátom vagy, és okos (most oktatlak, érted?!). De még neked is meg kell szenvedned az úton, mert ebben a könyvben nem közhelyeket fogok puffogtatni, hanem egy merőben új technológiát adok közre.

De ne aggódj, mert a könyvből, ha csak egy mondatot veszel ki, már azzal is milliókat fogsz tudni keresni, és akkor majd lesz időd és pénzed, hogy megértsd a maga teljességében a lezárást, amit 30 nap tréning keretében tudunk neked átadni kb. 2,5 év alatt.

A lezárás arról szól, hogyan kezeld az ügyfél halogatását.
Az értékesítő dolga kivenni az időt a tárgyalás és a vétel között. Találkoztál már olyan értékesítővel, aki előre tudta hozni a vásárlásodat, amit csak későbbre terveztél?

Ezek az értékesítők aranyat érnek! Mert ha nem pörög az eladás, akkor a termék ott áll a polcon vagy a raktárban, a szolgáltatást nem adják el senkinek. Megy az idő, jönnek a számlák, nőnek a kiadások, de a bevétel sehol. Vagy nem annyi, amennyi kellene, lehetne. Régen nekem is sok időm volt, mert nem volt ügyfél, akivel foglalkozhattam volna, viszont pénzem nem volt. Most van időm, mert egy Kasza nap alatt annyit keresek, mint régen két év alatt.

Igen, Te is el tudsz jutni ide. Ne aggódj. Ha eddig nem ment, elmondom, miért nem ment. Ha már megy, akkor azért nem fejlődsz, mert másoknak nem tudod átadni azt, amire Te képes vagy!

Szóval készen állsz arra, hogy megtanuld a lezárást tőlem? Igen? Nos, rendben! Öt évedbe fog kerülni! De először is tisztázzuk le, hogy bár nagyon fontos, de a lezárás nem csak a kifogáskezelésről szól, mert az a kilenc pontból csak egy!

A könyvnek az a célja, hogy az önbizalmadat felvigye egy olyan szintre, hogy bármikor bármelyik leendő ügyféllel elkezdd és befejezd az értékesítést, mert rendelkezel egy olyan forgatókönyvvel, ami végig visz addig, hogy igazán sok pénzt keress.

Ha már értékesítesz, akkor ne legyél szegény!

Ha már jól megy, akkor pedig menjen jobban és egyszerűbben!

Az értékesítésben lehet sokat keresni, és szinte semmit. Csak a fix fizetésen élők keresnek közepesen belőle. Olyan ez, mint a művészeknél. Vagy egy sztár vagy, vagy egy senki. Nem nagyon van átmenet. Ahogy elkezdtem érteni, amit oktatok, simán elértem az évi 17 millió forint bevételt, aztán dupláztam, aztán dupláztam, aztán dupláztam.

Kezdetnek tudnod kell, hogy a LEZÁRÁS nem az eladás utolsó lépése, hanem egy stratégia az elejétől a végéig, amit neked kell tudatosan felépíteni. Egy olyan tudásanyagot alakítottam ki, amit bárki megtanulhat, elérheti az eladás, és lezárás egy olyan új szintjét, ami eddig még csak elképzelni sem mert.

A vásárlásnak van egy természetes folyamata, és amikor ezt a folyamatot nem alkalmazza az értékesítő, akkor szenved és nem keres. Szegény lesz!


Szerezd meg a saját példányodat most, és élj megfelelő szinten az értékesítésből!

Az értékesítés új könyve nélkülözhetetlen munkaeszköz bárkinek, aki elad, értékesít vagy embereket vezet.

Vedd meg a könyvet 10.000-ért, most!

Szuperszonikus lezárás másképp - az önbizalom visszatér