Rengeteg dolgot tanultam már Kasza Tamástól, viszont ez a három mindent visz!

Takács Dani kollégánk, aki korábban ügyfelünk volt, a 45. Kasza nap könyvébe szintén írt 3 olyan (ön)marketingtanácsot, amit tőlem tanult, és számára sorsfordító hatással bírt.

Megosztom Takács Dániel gondolatait veled is, kedves olvasóm!

Úgy vélem, hogy bárki profitálhat ezekből a sorokból.

Következzen egy részlet a 45. Kasza nap könyvéből, 3 olyan (ön)marketingtanáccsal, amit Te is fel tudsz használni.

A teljes könyv, mind a 135 marketingtippel megrendelhető belépőjegyként a 45. Kasza napra.

45. Kasza nap könyve

Részlet a 45. Kasza nap könyvéből:


Rengeteg dolgot tanultam már Kasza Tamástól, viszont ez a három mindent visz!

1. KINEK A LENNI-JÉBE RAGADTÁL BELE?

(Más szavakkal: Kinek az életét éled, és kinek a céljait valósítod meg?)

Életem egyik sorsfordító előadása volt. Azt hittem leesek a székről. 2017 ősze lehetett. Konkrétan volt egy gyakorlat, amit Tamás megcsináltatott a résztvevőkkel, ekkor még én is ügyfele voltam, most már a munkatársa, és a lenni-tenni-birtokolniról volt szó. Tanultam már erről korábban is, de sose értettem úgy igazán. Sok magyar tréner próbálja ezt tanítani és átadni, hogy hogy is van ez, de egyikőjük sem érti teljesen.

Tamás érti. Egy tréner akkor jó tréner, ha tudja mit beszél. Van róla egy mély megértése és nem csak maszatol. Példával, gyakorlattal eléri, hogy te is megértsd.

Fontos, hogy a megértesen kívül az az adat, vagy tudás egy olyan konkrét cselekvésben végződjön, aminek eredménye is van. A teleírt jegyzetfüzet, ami otthon porosodik a polcon, nincs a hasznodra, ha csak nem alkalmazod egy konkrét tevékenységben, aminek végterméke van.

Ezen a ponton rájöttem, hogy miért vagyok szakács nyolc éve és kinek a lennijében voltam benne. Szép idő volt és nagyon hasznos. De ha nincs Tamás és a Kasza Team, és ez a gyakorlat, akkor most lehet, hogy nem a szabad ég alól írnám ezeket a sorokat ha nem, éppen sütném a steaket a rostlap mellett, ahol közel 60 fok van most.

Ez a pont úgy segíthet neked, hogy a jövőben olyan embereket veszel fel magad mellé, akik tényleg azt akarják csinálni, ami a munkájuk, és nem más valaki miatt vannak ott kényszerből.

Ilyen emberekre nincs szükséged.

Ha bátor vagy kérdezd meg a beosztottakat, hogy miért végzik ezt a munkát? Mi a célja ezzel? Vagy ha még nincs ilyen a cégedben, vagy a területeden akkor, személyzetfelvételnél építs be hasonló kérdéseket, amivel megtudod, hogy ki ül veled szemben. A barátod, vagy az ellenséged?

2. A SZERÉNYSÉG HALÁLOS

Amikor az ember először hallja ezt a mondatot, akkor megpróbálja tudatosítani magába, (feltéve ha nem túl konzervatív), és azt mondja, hogy tényleg nem kéne szerénynek lennem, mert eltaposnak, átvernek, félrevezetnek, megcsalnak, nem fizetnek ki stb.

Nem biztos, hogy neked vannak, vagy voltak önbecsülési problémáid, de nekem voltak. Vannak még így páran ebben biztos vagyok. És ne feledd, hogy mindig van hová fejlődni. A világ egy része egy olyan irányba megy, amerre mi nem megyünk. Két út van. A jó, ahol az etika, virágzás és prosperálás van és jó sok munka. A másik út tűnik a könnyebbiknek, ahol sok pénzt ígérnek neked kemény munka nélkül, ahol a követendő “ikonok” olyan személyek, akik alkoholt vedelnek, drogoznak és menőnek tűnnek. Ezt többen is választják.

De szerencsére ezen keményen dolgozunk, nem csak mi, a Kasza Team, ha nem azok az ügyfelek, akik jó szándékkal és sikeresen vezetik a cégüket.

A helyes út, az első! Ehhez nem szabad szerénynek lenni. Ez egy kemény világ, ahol kevés a motiváltságod és a sok cuki idézet a tarsolyodba.

“Ha sokan kritizálnak, akkor valamit nagyon jól csinálsz!”

Neked és a munkatársaidnak kő kemény, szilárd önbizalomra van szükségetek, mert különben egy idő után sok pénzbe fog kerülni, ha a munkatársad nem tudja megvédeni a céged integritását, és mondjuk rossz ügyfélnek ad el, vagy nem tartotta bent az etikáját (nincs a helyén a józan esze) a szerénysége miatt.

Ezt ne várd meg.

Nekem a Vezetői kommunikációs képzés (az ügyfelek JEDI-nek hívják) segített ebben, hogy ne legyek szerény és önbizalomhiányos. Ha 10x annyiba kerülne, mint amennyi, akkor is kifizetném!

Séfként nem volt rossz fizetésem, itthon átlagon felülinek számított, viszont a JEDI képzés után a rákövetkező hónapban 2× annyit kerestem, értékesítőként a Kasza Teamben.

3. NEM TUDTÁL NEKI SEGÍTENI, EZÉRT ÁTVETTED A PROBLÉMÁJÁT.

Ez egy nagyon durva terület.

Érdekes módon hasonló problémáink vannak, mint a környezetünkben lévőknek.

Pénz problémák, folyton időhiányban szenvedünk, aggódunk, nem mutatjuk ki az érzelmeinket, kritikák érnek, szűkösségben gondolkodunk, félünk stb.

Aztán ott vannak a testi bajok. Egy része nyilván genetika. És mi lehet a többivel? Nem vagyok orvos, de szeretem érteni azt, ami körülöttem történik.

Ha egy értékesítő nem tudja jól kezelni az ügyfél kifogásait és sokszor abba a hibába esik, hogy nem tudja mit mondjon az ügyfélnek, például arra, hogy a termék drága, akkor az értékesítő egy idő után feladja.

Drágának fogja találni, vagy minden más okot fog találni, arra, hogy abbahagyja.

Ez nagyon gyakori probléma.

Vizsgáld meg magad ezen a területen ki és mit mondott neked. Akár ügyfél, szülő, barát, vagy egy jóakaró...

Nekem gyerekkoromba rengetegszer mondták mikor pénz volt a kezembe, hogy mossak jól kezet, mert a pénz az koszos. Érdekes módon mindig elköltöttem az összes pénzemet, ami csak létezett.

Ez nem hibáztatás, ha nem egy kis érdekesség.

Nyilván az én felelősségem, hogy mi van jelen az életemben és merre tart a jövőm.

Ezt a pénz problémámat most sikerült kezelnem 26 évesen.

Tamástól tudjuk azt is, hogy nem magunktól vagyunk hülyék, segítettek benne.

És ez nagyon is igaz. Viszont a felelősség a miénk. Nekünk kell helyrehozni.

Kívánom, hogy találd meg, hogy ki, vagy mi a problémád valódi forrása. Lehet nem az, ami elsőre látszik, hogy az. Mi segíthetünk.

“Ha nagy gyakorisággal kell külső motivációhoz nyúlnod, amiből erőt, és inspirációt merítesz az életedhez, akkor ez pontosan olyan, mint egy defektes kerék esetében, amit próbálsz újra, meg újra felfújni de az rövid időn belül ismét leereszt.”

Cserélj kereket, nem kell ragaszkodnod a defektes múlthoz:

Ha magánszemély vagy, akit eléggé kizsigereltek már ahhoz, hogy ne legyen önbizalma eladni, vagy vállalkozást építeni akkor azonnal gyere el a JEDI képzésünkre.

Ha már voltál, akkor folytasd a következő lépéseddel.

Azt az időt senki sem adja vissza neked, amit a saját képzésed elől halogatsz.

Az emberek azt hiszik költenek magukra, amikor elmennek végre vásárolni és vesznek egy jó cipőt, egy táskát, egy drága órát, vagy bármit. Ezek anyagi dolgok és eszközök.

Valójában akkor költesz magadra, amikor a tudásodba fektetsz. Nincs más.

Ha értékesítő vagy, aki több pénzt akar keresni, vagy szintet akarsz lépni, ne halogass, és értsd meg végre, amit oktatunk.

Kasza Tamás lezárás technikája működik.

Tanuld meg, hogy ne egy orosz rulett legyen a tárgyalásod.

Biztos nagy potenciál van benned, mi lenne ha egy jó technikát is használnál?

Nálunk van remény arra, hogy jobbá válj!

Ha cégvezető vagy, aki még értékesít is, és tárgyalásokat kell sikerre vinned, akkor tudd, hogy jó helyen jársz.

Kövesd a képzéseinket és tanuld meg a hogyant.

Lehet, hogy még a VIP EXTRA programra is kiválasztunk egyszer, de ehhez van egy-két feltételünk és el kell, hogy végezd előtte a vezetői kommunikációs képzésünket.

Hálás vagyok a Kasza Teamnek, hogy a részese lehetek, és Kasza Tamásnak, hogy megmutatta a kiutat.

Azt megígérhetem, hogy ha velünk tartasz akkor segítünk.

Nekünk nem az a célunk, hogy motivált legyél. Az a te dolgod, illetve a célodé!

Mi megmutatjuk a konkrét hogyant a sikeredhez.


Köszönjük Takács Daninak ezeket a sorokat.

45. Kasza nap könyve

A 45. Kasza nap könyvét, a 135 működö marketingtippel itt tudod megrendelni:

Következő Kasza nap

Ha még nem ismersz, akkor gyere el egy ingyenes egésznapos tréningre:

Díjmentes lezárási képzés

Ezeken a napokon igazi működő módszereket kapsz, amiket 5 év begyakorolni, mert annyira bonyolultak, és annyira sok dologra kell egyszerre figyelni.

A VIP Extra 10 napos programmal a begyakorlás idejét tudjuk nyomni 1 évre.

VIP Extra 10 napos

Ha nem tudsz eljönni egy ingyenes napra sem, akkor töltsd le valamelyik könyvem és kezd el használni az olvasottakat.

  1. július 18.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: