Hogyan érd el céljaid?

A célok elérése az a téma, amiről nem lehet annyit tanulni, hogy az túl sok legyen.

Mindig van egy 30 másodperc az életedben, amikor nem nyitod ki a szádat és a céljaidnak annyi.

Ti, kedves olvasóim, vagytok Magyarországon az 1%, akik jártok tréningre, akartok fejlődni. Egy dolgot viszont elfelejtesz. Az összes olyan dolgot, amit tanulsz, a barátaidra is kellene alkalmaznod.

Tehát vannak olyan élethelyzetek, amikor a barátok felé is ki kell nyitni a szád!

Olvasd el a bejegyzést, és nézd meg a videót!

Kasza Tamás: Hogyan érd el céljaid?

Gyakorlatilag arról fog szólni ez a mai nap, hogy mindig van egy 30 másodperc az életedben, amikor nem nyitod ki a szádat és a céljaidnak annyi. Emlékeztek a Commodore 64-re? Képzeljétek el, hogy ez volt az egyik első olyan cég, ami 1 milliárd dollár bevételt tudott csinálni és így csődbe ment. Az egyik ok az volt, hogy nem jöttek rá arra, hogy ők kik. A mérnök, aki a Commodore 128-at csinálta azt mondta, hogy volt egy 30 másodperc, ami megpecsételte az egész cég sorsát. Lejött az egyik tulajdonos rokona és azt kérdezte, hogy a saját csipjét, ami a videót vezérli bele lehetne-e rakni a Commodore 128-ba? A mérnökben benne volt a gondolat, hogy ő a tulajdonosnak a valakije és azt kérdezte tőle, hogy ugyanazt tudja a te csiped, mint ami benne van? Erre azt mondta, hogy igen. Helyette viszont azt kellett volna kérdeznie, hogy tudod, hogy ez mit jelent? Vagyis tudja, hogy az a csip, ami benne van mit csinál? Kiderült, hogy az új csip, amit beleraktak két és fél sort tudott megjeleníteni egyszerre, tehát nem a teljes képernyőt. Ez azt jelenti, hogy a Commodore 128 kb. 20x lassabb lett, mint a Commodore 64.

Gyakorlatilag mindig így jársz, ha valaki más tanácsát fogadod meg a saját életeddel kapcsolatban. Magadtól nem vagy hülye, valaki segített. Meddig fognak a barátaid tanácsokat osztogatni neked? Amíg élsz. Régen volt egy ilyen közmondás, hogy meghalt a szomszéd tehene, ezért azt akarta, hogy haljon meg a tiéd is. Most viszont kapitalizmus van, szóval, ha meghal a tehene, akkor azt akarja, hogy te halj meg, hogy az övé legyen a tehened. Ti vagytok Magyarországon az 1%, akik jártok tréningre, akartok fejlődni. Egy dolgot viszont elfelejtesz. Az összes olyan dolgot, amit tanulsz a barátaidra is kellene alkalmaznod. Te pozitívan gondolkodsz, viszont a barátaid közül azokat, akik nem ilyenek, nem szórod ki. Régen azt mondtuk, hogy vannak energiavámpírok, viszont a vámpír csak akkor támad meg, ha beengeded. Egy idő után azt mondtuk, hogy nincsenek energiavámpírok, kizárólag zombik vannak. Jönnek és néhányan engeditek, hogy közel jöjjenek és megharapjanak titeket. Most már zombik sincsenek, hanem birkák vannak. A birka akkor akad ki, ha nem mész a nyájjal. Már birkák sincsenek, kizárólag vízi-hullák. Napi 6 óra internet és 4 óra tv.

November óta az Érd el a céljaidon dolgozunk, akkor tartottuk ezt a napot, egészen márciusig erről fogok beszélni. Rájöttem, hogy ez ugyanolyan, hogy hogyan fogyj le. Már minden bokorban van egy tanácsadó, aki elmondja, hogy hogyan fogyj le. Épp a Tamással beszéltük, hogy megvettem egy 300.000 forintos programot és a vége az lett, hogy 5 kg-val több voltam. A Tamás is kipróbált valamit és utólag rosszabb eredményei lettek, mint voltak. Ez mit jelent? Mindketten feladtuk a felelősségét annak, hogy ezt mi intézzük és hogy úgy tudnánk lefogyni, hogy néhány egyszerű természeti törvényt betartunk. Például, hogy az elégetett energiának nagyobbnak kell lennie, mint a bevitt energiának. Az ember 2-3 hónap alatt dolgozik azon, hogy leadjon 4 kg-ot és hány napon belül jön vissza? Kettő. Ugyanez van, hogy az emberek egész életükben dolgoznak a céljaikon és bárki le tudja rombolni az önbizalmukat 2 nap alatt.

Az egyik ügyfelem azt mondta, nem lehetne minden nap Karácsony? Sőt tovább ment, azt mondta, hogy szerinte azért találták ki a Karácsonyt, hogy a szegények évente legalább egyszer eladósodjanak. Mert miért ne vehetnéd meg magadnak minden nap, amit akarsz? Ha megnézem ezt az évet kb. 8 olyan dolgot megcsináltunk csapatostul, családostul, ami másoknak egy egész életen át tart. Tehát nem kis dolgokról van szó, akár pénzben sem. Régen viszont olyan rossz állapotban voltam, hogy egyetlen egy önfejlesztő könyv sem működött rajtam. És ennek egyetlen oka volt, apám második felesége. Amíg van körülötted valaki, aki nem akarja a sikeredet, tanulhatsz bármit nem fog látszani. Ahogy a nő elköltözött apámtól, onnantól kezdve kezdtem sikeres lenni. Ha neked jobb a stratégiád, mint annak, aki meg akar téged állítani, akkor nem fog tudni eltántorítani.

Úgy leszel szabad, ha megtalálod a célodat az életben. Egészen addig, amíg nem tudod, hogy ki vagy elnyomhatnak téged és minden hülyének a tanácsát elfogadod. Mit csinált a Commodore? Nem jött rá, hogy ő egy játékgép, nem akart az lenni. Oké, de akkor miért nem érte el azt, hogy már az elejétől valami más legyen. Ha nem határozod meg, hogy ki vagy, akkor a célközönséged be fog pozicionálni és ha kapsz egy pozíciót, akkor abból az életben nem fogsz kijönni. Ha tudod ki vagy, ha tudod mi a célod, akkor te mondod meg az embereknek, hogy mit mondjanak rólad. Általános iskolában azt tanultuk, hogy az utolsó rabszolgákat az amerikai polgárháborúba felszabadították. Tudtad, hogy soha nem volt több rabszolga, mint ma? Igazi rabszolgákról beszélek, kb. 280 millió van most a földön és ebbe még nincs benne a szervkereskedelem meg miegymás. Ennél is durvább, ami a munkahelyeken zajlik. A magyar átlagfizetést 64,5% nem keresi meg az országban, 4,5 millió szegénységben él, ebből 1,5 mélyszegénységben.

2 évesen az ember tudja, hogy mi a célja, ha nem tudod, hogy akkor mit gondoltál az csak azért van, mert kiverték belőled. Amikor célokról beszélünk, akkor nem keresni kell őket, hanem emlékezni rájuk. Arra kell rájönni, hogy mi volt anno a célod. A stratégia a minden. Ha érted, hogy hogyan működik a céged, akkor azt le tudod rajzolni és a munkatársaknak meg tudod tanítani. Ezt egy ügyfelem rajzolta és azt hittem, hogy a saját cégét rajzolta le. Aztán felvilágosított, hogy nem, ez az én lezárási stratégiám.

Van valami, amit ha megértesz, akkor sikeres tudsz lenni, ha nem érted meg, akkor nem leszel az. Ha valaki nem ér el célokat, akkor tehetetlenségben van. Mit jelent ez? Azt, hogy a külső erő nagyobb, mint a belső. A félelem, ami a múlt az nem te vagy. Az összes negatív gondolatod az nem saját, hanem valakitől átvett. Ha kitalálsz egy pozitív gondolatot, hiába szuggerálod magadban, ha azzal szemben vannak félelmeid. A világ úgy működik, hogy ha 100 emberből ki tudod szedni a negatív gondolatát, akkor neked is eltűnik. Érted a különbséget? Először másnak kell segítened és utána fogsz tudni magadon is segíteni. Bármi negatív van veled kapcsolatban, azt nem te találtad ki, hanem valaki mondta.

Úgy kell megszabadulni tőle, hogy rájössz, hogy ki mondta és mikor. Ezzel egy baj van, hogy kicsit amnéziás vagy. Nekem nem az a célom, hogy életetek végéig a Kasza Tamáshoz járjatok képzésre. Az a célom, hogy egy olyan állapotba kerülj, ahol te saját magadat fent tudod tartani. A képzéseink és a könyveink ebben segítenek. 2008 óta dolgozik velem ez az úriember. Hallottátok a történetet, hogy hogyan adott el egy ilyen lezárási CD-t, teljes csomagot? Feltett egy záró kérdést és azért van helye ennek most itt, mert te is úgy tudod motiválni magad, hogy záró kérdéseket teszel fel magadnak. Akarok enni vagy nem? Minden nap akarok karácsonyi ajándékot venni a fiamnak, vagy csak évente egyszer és akkor is nyüszítve?

Azt történt, hogy jött egy pasi, aki azt mondta, hogy azért jött erre a rendezvényre, hogy a feleségének bevásároljon. Azt kérdezte tőlünk, hogy mennyibe kerül minden, ami az asztalon van? A pasi már számolta a pénzt, mellette meg állt egy nő, aki megkérdezte tőle, hogy miért nem egy másik MLM-et akar csinálni a felesége? Merthogy abban több a pénz. Ez egy lezárási helyzet. Az egyik értékesítőm odament és azt kérdezte a nőtől, hogy akkor neked sem okoz gondot megvenni az egész csomagot, ugye? A pénz számolás megállt, a pasi ránézett a nőre, a nő meg csak állt és nézett, de végül is kifizette, 87.500 forint volt. Utólag kiderült, hogy összesen 90.000 forint volt a bankszámláján. Itt felmerül az a kérdés, hogy az utolsó pár ezer forintját elvennéd-e valakinek, hogy megvegye a szolgáltatásodat. Ha erre az a válaszod, hogy nem, akkor hagyd abba, amit csinálsz és keress egy másik munkát. A nő 4 év múlva megköszönte, hogy elvettük a pénzét, megtanult lezárni, kifizette a svájci frankos hiteleit, lefogyott és most jól van.

Itt most visszautalnék arra, hogy ha nem éred el a céljaidat, akkor rossz a stratégiád. Miért nem tudod elérni a céljaidat? Mert az embereknek vannak kifogásaik, amiket ha nem tudsz kezelni, akkor nem tudsz haladni. Van egy olyan része is a dolognak, hogy el bírod-e viselni a sikert? Gondolod-e azt, hogy megérdemled? Ez meg kell tanulnod a helyén kezelni és ez nem azt jelenti, hogy szociálisan érzéketlennek kell lenned, hanem tudnod kell, hogy akkor tudsz másokon segíteni, ha jól megy neked. Képes vagy-e arra, hogy ha valaki megkérdezi ki a fontosabb ő vagy te? Tudod-e azt mondani, hogy te? Mert ha nem tudod, akkor egész életedben olyanok nézőpontját fogadod el, akik nem biztos, hogy jót akarnak neked.

Miket mondasz magadnak, amik miatt nem csinálod a céljaidat? Ezt úgy hívjuk, hogy lefelé minősítés. Annyira nem rossz nekünk, mint másoknak. Ha lefelé minősíted magad, akkor nem az ideális kép felé mész és ez az oka, hogy nem csinálsz semmit. Azok az emberek, akik tönkre akarnak tenni téged általában úgy beszélnek hozzád, mintha óvnának. Van egy tempója az életnek, ez azt jelenti, hogy hogyan akarsz élni? Azok az emberek, akik nem azzal a tempóval élnek, mint te, ők is hátráltatnak. Aztán beszélni kell a harmóniáról is, hogy az életed különböző területei mennyire vannak harmóniában egymással. Annyira vagy harmóniában magaddal, amennyire rend van a fejedben. Tudnod kell azt, hogy az emberek 50%-ával nem fogsz tudni együtt működni. Aztán az idővel kapcsolatban annyit kell tudnod, hogy ha valamivel kapcsolatban nincsenek félelmeid, akkor azonnal megtörténik.

Úgy kell pénzt keresni, hogy adott idő alatt több tevékenységet kell csinálnod, mint addig. Amíg nincs meg a célod, addig nem lesz meg az életstratégiád. Mi az életstratégia? Hogyan tudsz, minél kevesebb idő- és energiaráfordítással minél több pénzt csinálni. Mi a baj az életstratégiáddal? Az, hogy ha visszamegyünk 150 évet, akkor összesen 32 rokon hülyesége van a fejedben. Hogyan tudsz hiteles lenni? Úgy, hogy megvalósítod a céljaidat. Megcsinálod azt, amiről beszélsz. Na most itt van egy fordított sorrend, az emberek addig nem mernek beszélni a dologról, amíg nincs kész. A világ viszont nem így működik. Akkor érsz el egy célt, ha a célról beszélsz folyamatosan. Tehát először belemondod az univerzumba és utána megcsinálod.

Amivel befejezném az az, hogy mire koncentrálj. Annak idején az IQ volt a mérvadó, aztán így felvettek rossz szándékú embereket is, mert az IQ erről nem árulkodik és több céget tettek tönkre, mint előtte bármikor. Rájöttek, hogy az érzelmi hányadost kellene mérni, mert az megmutatja, hogy jó vagy rossz szándékúak-e az emberek, szóval elkezdtek EQ-t mérni. Ezzel csak az a baj, hogy ez sem mutatja meg, hogy egy emberből vezető lesz-e. A te sikered viszont attól függ, hogy hány vezetőt tudsz kiállítani magad mellé. Egy cégen belül 2-3 szövetséges kell, hogy nagy céget csinálj és ez az MLM-re is igaz. Ha nincs ilyen, akkor túlterhelt leszel. Az, hogy téged mennyire követnének, azt SQ-nak mondjuk, amit úgy hívunk, hogy szellemi hányados.

Mi a lényege az egésznek? A te kommunikációs képességedtől függ minden. Attól a 30 másodperctől, hogy ki mered-e nyitni a szádat vagy csöndben maradsz. És az a durva, hogy egy év tervezés elbukhat ezen a 30 másodpercen, amikor nem mered azt mondani, hogy de nekem kell az az állás vagy nekem kell az a nő.


Gyere el a következő Kasza napra!

Válságálló hozzáállás

A belépőjeggyel együtt ezt a könyvet is megkapod:

Kasza napi könyv

57. Kasza nap - Ott a helyed

Jelentkezz most!

Megyek...


1. A korábbi Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok


2. Gyere a vezetői kommunikációs képzésre!

www.nemszamit.hu

  1. augusztus 27.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: