58. Kasza nap díjátadói

Kitalálta magáról Gabi, hogy ő a főnökasszony és köszönjünk Péternek, a férjének a segítségét, mert ez az ő ötlete volt. Ha lenne olyan díjunk, hogy a legodaadóbb férj, aki támogatja a feleségét mindenben, akkor ő kapná meg. Ő volt ugyanis az, aki a Gabinak azt mondta, hogy miért nem kezdesz el vállalkozni? 3 gyermek mellett ez nem kis feladat, rengeteg tanulás kellett hozzá, ilyenkor Péter megkapta őket. Úgy kell neki, ő csinálta őket!

Olvasd el a bejegyzésem!

Kasza Tamás: A Gabi végigcsinálta az összes képzésünket és kijött velünk idén (2022.) februárban Arubába is a hajóra, ami tulajdonképpen a vizsgafeladat, szóval megkapta az Excalibur Akadémia oklevelet. Gyere Gabi kérlek vedd át ünnepélyesen ezt az oklevelet.

Gelei-Tóth Gabriella oklevél

Gelei-Tóth Gabriella átveszi az oklevelét

Gabi: Sziasztok, rögtön egy kérdéssel szeretnék kezdeni, mert valahol azt olvastam, hogy minden előadást kérdéssel kell kezdeni. Tegeződhetünk? Az előadásomnak azt a címet adtam, hogy Én a főnökasszony, ami nagyon meglepő, ugyanis a könyvemnek is ez a címe. Arról fogok beszélni, hogy hogyan lettem alkalmazottból vállalkozó. Gelei-Tóth Gabriella vagyok a hivatásos jótálló, az igazmondó biztosítós, ami azt jelenti, hogy azoknak segítek, akik profi befektetésre vagy életbiztosítást szeretnének úgy, hogy elmagyarázom nekik az apró betűs részeket és elérhető maradok a szerződés megkötése után is.

Én a büntetés végrehajtási területről jövök. Egy átlagos életfogytiglan tartó ítélet 25 évre szól és akkor ebből lehet kedvezményesen szabadulni, na ez nekem nem sikerült. Biztos nem volt jó a magaviseletem. Ami kérdés szokott lenni, hogy dolgoztam-e nőkkel? Nem dolgoztam, kizárólag felnőtt férfi börtönökben voltam, ténylegesen fogvatartottakkal dolgoztam a körletekben.

2020 márciusában abbahagytam a főzést. Ez az az időpont, amikor bejött a covid Magyarországra és bár a férjemről nem esett szó, de ő is életfogytiglant kapott, sőt ő még most is a börtönben dolgozik. Szóval, amikor bejött a covid, akkor neki ugyanúgy kellett dolgozni menni, én pedig otthon maradtam a három gyerekkel. Minden este megszavaztattam, hogy mi legyen másnap az ebéd, ami természetesen másnap már nem kellett senkinek az, amit kértek. Aztán egyszer csak elpattant egy húr és úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó tovább főzni, mert ennek így semmi értelme sincs.

Hasonló érzések voltak bennem akkor is, amikor úgy döntöttem, hogy otthagyom a büntetés végrehajtást. 25 év után azt éreztem, hogy rengeteget dolgoztam, de nem jött vissza annyi sikerélmény, mint amit beletettem. A férjem a megmondhatója, hogy mennyit vívódtam azon, hogy merjek-e leszerelni a börtönből, mert mi lesz velem a börtön nélkül. Az emberek általában azt gondolják, hogy vannak a fogvatartottak és vannak, akik ott dolgoznak. Valójában viszont nem sok különbség van, mert bár este hazamehetünk, de mi is be vagyunk zárva, ami ugyanazokat a problémákat generálja, mint azoknak a raboknak, akik szabadulnak.

Amikor alkalmazottból vállalkozó lettem, akkor gyakorlatilag ezt éltem meg én is. A börtönben volt egy fix munkaidő, aztán amikor elkezdtem biztosítózni felmerült bennem a kérdés, hogy mikor kell bejárni a biztosítóhoz vagy be kell-e járni egyáltalán. Én például nem tudok home office-ban dolgozni, mert azonnal találok valami elfoglaltságot magamnak, például nekiállok főzni vagy fölmosok stb. Szóval vállalkozóként nem tudtam, hogy nekem milyen munkaidőm van. A börtönben volt egy elöljáróm, aki megmondta, hogy Gabi ezt kell megcsinálni, ekkorra legyen kész, vállalkozóként viszont nincs főnököm, aki üti a fejemet.

Netti - Ezüst fokozatú Franchise partner

Németh Netti átveszi az oklevelét

Kasza Tamás: Nem volt mit tenni, muszáj volt megcsináltatni egy Ezüst fokozatú Franchise partner oklevelet, amit Németh Netti kap. Nagyon sokan vannak, akik nem akarnak értékesíteni, csak termelni, de akik nem tudják eladni, amit termelnek nem élnek jól. Aki elad téged az te leszel. A Tamással nekünk az a szerencsénk, hogy minket a Netti ad el. Kérlek Tamás, gyere fel a színpadra, gratulálok Netti!

És akkor szeretném felkonferálni a következő előadót, aki 15 éve van velünk, Takács Dániel! Mondtam neki, hogy a Netti meg fogja csinálni, szóval húzzon bele. Ha hozzám viszonyítjuk, akkor Dani fele annyi idő alatt érte el a 10 milliós éves forgalmat, mint én, de ő nekem is értékesít és tréningeket is tart. Úgy tűnik, hogy a Dani lesz a következő férfi franchise partner, úgyhogy nagy biztonságban érezzük magunkat.

Dani - Ezüst fokozatú Franchise partner

Takács Dániel átveszi az oklevelét

Dániel: Köszönöm, Tamás neked is, köszöntelek benneteket Takács Dániel vagyok. Annyit érdemes tudni rólam, hogy a vendéglátásból jöttem, 8 évet dolgoztam szakácsként. Alkalmazott voltam, de mindig vágytam többre. Egy Kasza napra belecsöppenve éreztem egy kis pezsgést, ami más volt, mint amikor más tréningeken voltam. 24 évesen írtam bele a füzetembe, hogy Kasza Tamás egyszer fel fog figyelni rám. Aminek figyelmet adsz, az működik és meg fogod kapni. Az elmúlt 4 és fél évemben, amióta a Kasza Team tagja vagyok, hogy közel 170 millió forint értékben adtam el szolgáltatásokat. Csak az idén hoztam be 67 millió forintot, ami duplázta a tavalyi évet és csináltam egy rekordot is, 12.320.000 forintot értékesítettem egy hónapon belül.

Nálam zöldfülűbb értékesítő nem létezett, mert egy MLM cégben kezdtem el dolgozni és próbáltam szépségápolási termékeket eladni. Akkor még nem volt eszköz a kezemben az értékesítéshez. Az első javaslatom, amit hozam, mindennek ellenére, ami ma zajlik a világban felelősséget kell vállalnunk. Amikor home office-ban dolgoztam a covid alatt, nekem is nehezebb volt, de amikor az ügyfél sikeresebb lesz akkor mindig mérlegre rakom azt, hogy telefonáljak vagy csináljak egy 20. kávét és azzal majd könnyebb lesz dolgozni. Mindig első a munka, ez a felelősségvállalás, hogy mindennek ellenére fogod magad és dolgozol.

Amit mindenképpen jobbá kell tenni az a kommunikáció és a lezárási készség. Én totálisan nem tudtam kommunikálni másokkal, képtelen voltam figyelni az ügyfélre, mert fejben valahol máshol jártam. Közületek jövök, mert én is ügyfél voltam. Tanuljunk meg hallgatni, nagyon fontos. Az egyik ügyfelem mondta, hogy valamit nagyon rosszul csinál, mert 80%-ban ő beszél, az ügyfél csak 20%-ot. Én úgy tudtam behozni a 170 millát behozni a cégbe, hogy 90%-ban kussban voltam. Meg kell tanulni hallgatni, ez a 0. pont. Ha ez megvan és képesek vagyunk a jelenben lenni, akkor lehet fejleszteni a kommunikációt és a lezárást.

Amikor még nem sajátítottam el a kommunikációs technikákat, akkor nem csak a munkában nem voltam sikeres, hanem a magánéletemben sem. Nagyon fontos, hogy a magánéletünket is rendbe kell tenni, mert olyan nincs, hogy a magánéleti dolgokat nem visszük bele a munkába. Fogtam egy lapot és ráírtam, hogy “lezáratlan dolgok”, ezt nem ciki megcsinálni. Ha csinálsz egy ilyen listát az rengeteget tud segíteni.

Az elmúlt 7-8 évben közel 40 db képzést, tanfolyamot végeztem el, szóval az önfejlesztés szerelmese lettem. Nem tudom ti hol tartotok ebben, de mindent rendelj ez alá. Én így tettem. Kitűztem magam elé egy célt, amit el akartam érni. Nem mondok újat, hogy változtatnunk kell, ha más eredményt akarunk elérni, ez egy nagyon fontos dolog. Nagyon hálás vagyok a csapatnak is, mert rengeteg hitet, törődést kaptam tőlük. Itt kijelentem most előttetek, hogy jövőre szeretném átvenni az arany fokozatú franchise oklevelet.

Kasza Tamás: Megérkezett a licence tulajdonos képviselő Tóth Imre úr, aki nem csak Magyarországért felel, hanem az egész Közép-Kelet Európáért és meg kell nézze, hogy hogyan dolgozunk. Ő is szeretne pár szót szólni hozzátok.

Tóth Imre, WISE Közép-Kelet Európa Egyesület elnöke

Tóth Imre, WISE Közép-Kelet Európa Egyesület elnöke méltatja Kasza Tamás munkásságát

Tóth Imre: Én már 20-22 éve figyelem Tamás munkáját nagyítóval, mindig is akartam találni valamit, amibe bele tudok kötni, hát végre találtam valamit. Segítsetek abban, hogy elismerjük, mert ez az év a valaha legjobb évük, ehhez szeretnék gratulálni nekik ezzel a szerény ajándékkal.

Netti - Ezüst fokozatú Franchise partner

Netti: Sziasztok, sok szeretettel köszöntök mindenkit. Én arról mesélek egy rövid történetet, hogy hogyan sikerült elérnem idén az ezüst franchise partneri címet. Ez azt jelenti, hogy trénerként egy éven belül nyolcszámú jövedelmet sikerült generálnom. Ez nem azt jelenti, hogy a tavalyi évben 9 millió forint volt a bevételem és abból sikerült csinálni egy nyolcszámú bevételt, hanem konkrétan azt jelenti, hogy minimum 4x-eztem a tavalyi bevételemet.

Én onnan indultam, hogy amikor elkezdtem együtt dolgozni a Tamásékkal 200 ezer forintot nem mertem elkérni egy szolgáltatásért, mert nem volt reális, hogy valaki kifizet nekem ennyi pénzt. Innen indultam el, most pedig ott tartok, hogy 5 millió + áfáért kötök éves együttműködéseket. Ez egy nagyon nagy út volt, ami viszonylag gyorsan eltelt 1 év alatt. Nagyon jól hangzik a nyolcszámú bevétel, de ezek csak számok.

Mit is jelent az ezüst fokozatú franchise partneri díj? Ez egy következmény, annak a következménye, hogy az elmúlt évben több, mint 400 ember úgy döntött, hogy engem választ arra, hogy segítsek nekik a PR és marketing folyamataik rendbe tételére és fel tudjanak építeni magukból egy ismert márkát. Ebből a 400 emberből lett 20 VIP ügyfelem. Ami igazán fontos, az az, hogy amikor megnézem a naptáramat, hogy mit csinálok, én ezekkel az emberekkel töltöm a szabadidőmet, mert velük érzem magam a legjobban. Ez a nem mindegy, hogy amikor úgy tudod építeni a karrieredet, hogy azokkal, akikkel együtt dolgozol, szívesen töltesz időt munka után is. Amikor megkérdezi, hogy hogy bírod, hogy 7 napból 5 nap tréningetek van. Én meg azt mondom, hogy a barátaimmal vagyok. Ezzel lehet igazán nagyot lépni, hogy ne csak azért vállalj ügyfelet, hogy sok pénzt keress, hanem amikor olyan emberekkel dolgozol, akiknek a sikere a te sikered lesz. Egy támogató közegben sokkal könnyebb sikereket elérni.

Igenis légy tisztában azzal, hogy mire vagy képes. Ne csak azzal nézz szembe, hogy mi az, amit rosszul csináltál, kezdd el megnézni azt is, hogy miben vagy jó, miben tudsz eredményeket hozni. Ha nem látjuk az eredményeinket, akkor utána nem lesz bátorságunk azt mondani, hogy igenis én ebben vagyok a legjobb és hozzánk jöhetnek emberek, mert tudok nekik segíteni. Soha nem fogjuk tudni kimondani az ügyfélnek azt, hogy figyelj 5 és fél millió forintért tudok veled együtt dolgozni, mert mi magunk sem hisszük el, hogy a tudásunk, az eszköztárunk, tapasztalatunk ezt a pénzt megéri. Tisztában kell lennünk, hogy milyen értékeink vannak. Ahogy Dani is megfogadta, hogy jövőre át fogja venni az arany kitűzőjét, erre szerintem megint lepacsizhatunk, hogy jövő ilyenkor együtt fogunk a színpadon állni.


Tedd meg az első lépést, válj JEDI-vé 2023-ban és érd el még hamarabb céljaidat!

150.000 Ft + áfáért február 24-25-26-án vagy április 28-29-30-án 450.000 Ft + áfáért!

Hívd Takács Danit:
Tel.: +36307279360
Email: takacsdani@kaszatamas.hu

ONLINE jelentkezésnél használd a JEDI202302 kuponkódot az alábbi linken:


Az 1. lépésed a siker felé vezető úton a Vezetői Kommunikációs Képzés!

Vezetői Kommunikációs Képzés

2. lépés: Gyere az 59. Kasza napra, március 1-én:

59. Kasza nap

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller, Érték- és Minőség Nagydíjas Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: