Legyél tisztességtelen?

Piroska Gyula, barátom hétzáró gondolatai között merült fel az, hogy „Legyél tisztességtelen”!

Hogy Piroska Gyula mit is értett ez alatt? Érdemes végig olvasni az írását.

Hétzáró gondolat: Legyél tisztességtelen

Piroska Gyula írása

Kedves Barátom!

Életem párjával, Évivel Székelyországban járunk. Székelyudvarhelyen, a Hotel Septimia tükrös termében tartottam tegnap-tegnapelőtt Bázis1 tréninget.

Jól sikerült!

Tudod, szeretem az itteni embereket. Jó emberek. Volt köztük néhány olyan is, aki a végén meghatottan morzsolgatta a könnyeit. Volt olyan, aki azt mondta, hogy az életét mentette meg ez a tréning. 🙂

Egy másikuk meg teljesen költőien fogalmazott. Azt mondta, hogy Cégvezetőként eddig egy sötét, göröngyös, nehezen járható úton autózott. Most meg olyan, mintha kiért volna egy gyönyörűen kivilágított, széles, sima autópályára.

Ahol simán száguldozhat! 🙂

De nem csak az itteni embereket szeretem. Hanem szeretem az itteni levegőt. Szeretem az itteni tájat. Szeretem az itteni kaját. És különösen szeretem az itteni csorba levest! 🙂

De most még mást is szeretek itt!

Hát azt, hogy itt nyitva vannak a boltok, a kávézók, az éttermek és a hotelek. 🙂 Amikor ezt telefonon elmeséltük a barátainknak, többen csúnyákat mondtak nekünk a telefonban. Hogy ez egész egyszerűen nem fair!

És hogy tisztességtelenek vagyunk! 🙂

Na, hát erről jutott az eszembe a mai Hétzáró gondolat témája. Ugyanis az angol nyelvben van egy kifejezés, amit az üzleti életre használnak. Mégpedig a következő: „Unfair Advantage”.

Ezt, akárhogy is csűröd-csavarod, magyarra nem nagyon tudod másként lefordítani, mint hogy „Tisztességtelen előny”.

De mi a fene ez a Tisztességtelen előny?

A Tisztességtelen előny valami olyan, amit a versenytársak nem tudnak egyszerűen lemásolni vagy megvásárolni. Egy olyan egyedülálló dolog, amely megkülönböztet Téged a konkurenciától. Így kiemelkedsz, és jobb pozícióba kerülsz az iparágadban.

A „tisztességtelen” nem tévesztendő össze az etikátlannal vagy az illegálissal. Ez egész egyszerűen csak valami olyan dolog, ami egyedülálló, és versenyképes fölényt ad Számodra a konkurenciával szemben.

Tisztességtelen előny az is, ha nem állsz be a sorba, azaz nem követed a szakmádban szokásos játszma szabályait. Így nem a Veled egyenlők alapelvei szerint játszol.

Ez lehet akár valami olyan dolog is, amiért egyáltalán nem is kellett megdolgoznod. Például kölyök koromban mindig irigyeltem a jóképű srácokat. Akik után bolondultak a csajok. A jóképűségük egy Tisztességtelen előny volt a számukra a csajozásban.

Velem szemben. 🙂

Vagy természetes módon Tisztességtelen előnye van velem szemben minden olyan üzleti előadónak, aki angol nyelvterületre született. Övé az egész világ. Én meg hatvan éves fejemmel tanulom az angolt. Hogy legyen az egész világ az enyém is.

De most már simán elbeszélgetek bárkivel angolul, hogy „Hávárjú a vetésben?” Meg „Tenkjú veri a macskát.” 🙂

Viszont nekem is van ilyen típusú Tisztességtelen előnyöm más üzleti előadókkal szemben. Amiért olyan nagyon nem kellett megdolgoznom. Mert magától hozta az élet. Hát például az, hogy elmúltam hatvan éves. 🙂

És, így hát, elég sok tapasztalatom van. 🙂

De nem kellenek ilyen veleszületett dolgok ‒ amelyekért nem is dolgoztál meg ‒ ahhoz, hogy Tisztességtelen előnyre tegyél szert a versenytársaiddal szemben.

Úgy tudsz a legkönnyebben Tisztességtelen előnyre szert tenni, ha hajlandó vagy megtenni olyan dolgokat, amelyeket mások nem hajlandók megtenni.

Ilyen Tisztességtelen előnyeim például a következők:

  • Több mint harmincháromezer embernek tartottam már tréninget. És ez bizony ad egy nagyfokú magabiztosságot, rutint és professzionalizmust.

Hát, ezt komoly munka lesz bárkinek utánam csinálni. 🙂

  • Kilencedik éve, hogy minden hétvégén megírok, és nagy mennyiségű Cégvezető számára kiküldök egy Hétzáró gondolatot.

Na, ezt csinálja bárki utánam! 🙂

  • Tisztességtelen előny az, hogy a cégben sok tartalékot halmoztunk fel. Így biztonságban van a cég.

Hát, ebben aztán nagyon kemény munka van. 🙂

  • Ugyanígy Tisztességtelen előny, hogy le tudtam adni a posztjaim többségét. Így ki tudtam jönni a cégből. Nem a cég gyomrában dolgozok. Ezért tudom azt csinálni, amit egy Cégvezetőnek csinálnia kell. A jövőt kreálom, birodalmat építek, és stabilizálom a jelent.

Ez megint csak valami olyan dolog, amit kevés Cégvezető hajlandó megtenni. 🙂

  • Aztán erős Tisztességtelen előnyöm az is, hogy van egy csodálatos feleségem, Évi, aki erősen támogat a céljaim elérésében. A kettőnk jó házassága iszonyatosan stabil bázisa az életemnek.

Hát, ebben is kemény, nehezen másolható munka van. 🙂

  • De ilyen Tisztességtelen előny a jelenlegi helyzetben az is, hogy van itt Romániában egy frencsájz partnerem. Vincze Robi barátom.

Így most minden különösebb hacacáré nélkül ki tudtam jönni Erdélybe tréninget tartani. Mert az ide vonatkozó kormányrendelet ezt mondja: Ha „...a kiutazás célja olyan gazdasági vagy üzleti célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.”

Sok évi munka van abban, hogy az ember összehozzon egy frencsájz partnert. 🙂

Szerintem, ha jól végiggondolod, Neked is vannak ilyen Tisztességtelen előnyeid. Használd ki őket! 🙂

Kedves Barátom! Találd ki Te is a versenytársaid által nehezen másolható Tisztességtelen előnyeidet! Aztán tedd bele a kemény munkát! És élvezd az eredményét! Ahogy én élvezem most a jól megérdemelt Tisztességtelen előnyömet! A csorba levest! 🙂


Köszönjük Piroska Gyulának ezt a szellemes és tanulságos írást!

Nézd meg a március végi titkos üzenetem:

Hogyan tehetsz szert tisztességtelen előnyre?

Az én egyik igazán „Tisztességtelen előnyöm” az, hogy Arte Marennal dolgozhatok, és Arte Maren velünk lesz az áprilisi KÉPESSÉGNÖVELÉS előadás-sorozaton.

Először is, érdemes megnézni az összes videót, ami nyilvános és Arte Marennal készült.

Kattints a képre, vagy a kép alatti gombra!

Hogyan tehetsz szert tisztességtelen előnyre?

KÉPESSÉGNÖVELÉS előadások

Aztán érdemes elolvasni azt a pár sort, ami a videók alatt van.

És végül célszerű MOST jelentkezni az előadásokra, mert ma március 31. van, és a mai napig garantáltuk ennek a felbecsülhetetlen értékű képzésnek a díját 480.000 Ft + áfa helyet most 95%-os kedvezménnyel 20.000 Ft + ÁFA összegben.

Zárásképpen még annyit, hogy több tucat olyan előnyt használ a Kasza Team, ami a „Tisztességtelen előny” kategóriájába tartozik, és ezek mindegyike kapcsolódik a KÉPESSÉGNÖVELÉS témájához is, és az áprilisi előadásokon lesz róluk szól. Jelentkezz most, hogy beférj még a webináiumi terembe!

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Kövess be TikTokon

Kasza Tamás applikáció iPhone-ra és Androidra

Kasza nap vélemények

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: