Lehetsz sikeres, de hogyan?

Van egy életút videósorozat, ami húsz percben mutatja be sikeres emberek életét, hogyan jutottak a csúcsra. (Magyar felirattal.)

Hossam Ramzy története így néz ki, és ezzel a bejegyzéssel rá emlékezünk:

Gazdag egyiptomi családba született bele. Az utca, amiben felnőtt, a nagypapájáról volt elnevezve. Orvosnak szánták, de zenélni szeretett volna. Ezért nemet mondott az apjának. Három évesen tudta, mi a célja: elvinni az egyiptomi kultúrát a világnak, ezért megtanult dobolni. Tudod, két kézzel egy dobon, amit a lábai közé fog, de megtanult normál dobon is dobolni. Aztán Angliába költözött, és mosogató lett. (Mint sok magyar…bocs, ezt nem tudtam kihagyni.)

Több évig, minden évben áttette a retúrjegyét a következő évre. Élt benne a remény, hogy befut. Néha parkokban aludt, mert nem volt pénze. Nyilvános zuhanyzókban mosakodott. Az utcán élt egy ideig. Aztán sikerült végre egy zenekarban szerepet kapnia egy estére. Ott a gitárosról kiderült, hogy arab klubokban gitározik.

Hossammal egy világ fordult meg. Rock vagy jazz dobos akart lenni, mert azt hitte csak az lehet, ezért évekig arra költötte minden alkalmi munkán szerzett pénzét, hogy azt megtanulja. Most pedig kiderült, hogy eredeti célján lehet. Ugye, akkor nem volt internet, így nem is gondolta, hogy vannak arab klubbok Angliában. Hamarosan a hastáncos csajok kedvenc kísérője lett, mert jobban értette, mint bárki, hogy az egyiptomi zenét látni kell, nem hallani. Ezért népszerű lett a hastáncos nők körében, és innentől nem volt gondja a fellépésekkel, mert nem neki kellett szereznie ezeket.

Aztán az egyik nő arra kérte, hogy vegye fel a dobolását kazettára, hogy ha éppen nem érne rá, akkor is tudjon gyakorolni és fellépni. Felvette neki, de más csajok is hallottak erről és akkor már kellett kazetta a többieknek is. De nem volt ideje mindig újat felvenni. Kazettás korszak. Egyik lány azt a tanácsot adta neki, menjen, vegyen fel egy profi felvételt és árulja, mert ő megvenné. Megtette, és innentől benne volt a kazetta businessben. Volt olyan lány, aki egyből hármat vett tőle.

Az egyik kazetta 1989-ben Peter Gabriel asztalán landolt, aki éppen meg volt bízva azzal, hogy Martin Scorsese: Krisztus utolsó megkísértése című filmjéhez zenét szerezzen. Hossam bekerült a nagyok közé. A film zenéje később egy Grammyt nyert. Peter Gabriel az összes interjújában megemlítette Hossamot, és ez beindította volna a karrierjét, ha nem hitte volna mindenki azt, hogy valószínűleg elérhetetlen, mivel kizárólag Peternek dolgozik, hiszen úgy dicséri. Erre Hossam 400 zenei producernek írt levelet, és mellékelt egy kazettát az eredeti felvételből, és megmondta nekik, hogy elérhető.

Aztán kapott egy telefont:

  • Robi vagyok, szeretnénk megkérni, hogy gyere el egy próbára az x bárba. Azt mondta jó. Aztán két perc múlva egy másik telefont kapott:
  • Jimmy vagyok. Robival dolgozom.
  • Igen, már Robi hívott.
  • Tényleg, nos akkor tudsz jönni?

Hossam Ramzy

És ebben a pillanatban tudta, hogy a barátai a bolondját járatják vele, megkértek két ismeretlent, hogy szórakozzanak vele. Azért elment. Szerencsére a kocsijában volt egy dob. Ugye azt hitte, csak inni fognak, nem lesz próba, de lett. A Robi az Robert Plant-ként mutatkozott be, a Jimmy pedig Jimmy Page-ként. Ha ez a két név nem mond semmit, akkor keress rá a LED ZEPPELIN-re. Egy világkörüli turné következett 120 várost átívelve. Hossam azóta 23 lemezt adott ki. Platina díjat kapott, és írt 19 betétdalt olyan filmekhez, mint például a Perzsia hercege. 2000 után popsztároknak kezdett hangszerelni, dolgozott Jay-Z-vel, Shakirával és Ricky Martinnal. Befutott.

Sose add fel! Állj ki magadért!

Találd meg a siker kulcsát!

Éld azt az életet, amit megérdemelsz!

A fenti bejegyzés Hossam Ramzy lenti életvideójából van. Tényleg érdemes végignézni:

Ezzel a bejegyzéssel rá emlékezünk.

A hivatalos weboldala itt érhető el: http://www.hossamramzy.com/

Ezen a videón Hossam Ramzy a 2013-as "Analogue to Digital Music Expo" rendezvényen dobol egy pár perces angol nyelvű bevezető után:

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer


A Hossam Ramzy képek forrása: www.hossamramzy.com

Következő bejegyzés Előző bejegyzés