A megbonthatatlan kötelék

Ha van valami, amit Münchenben megtanultam, akkor a kulcsemberek kiválasztása és a velük való kapcsolat ápolása.

Hogyan kapcsolódik ez Tom Brady, amerikai football legendához?

Olvasd el a bejegyzésem.

Részlet "A siker összetevői" című könyvemből:

Ha van valami, amit Münchenben megtanultam, akkor a kulcsemberek kiválasztása és a velük való kapcsolat ápolása. Belelátom az emberekbe a jövőt, és látom bennük a jövőbeli potenciált. Ezért van az, hogy én vagyok az egyetlenegy magyar tréner, aki másik 8 trénerrel dolgozik itthon, és akinek nem csak egy országban van Franchise-a, hanem négyben is, és Los Angelestől Szibériáig, Svédországtól Dél-Afrikáig öt földrészen adott elő (angolul, nem magyarul).

Meg tudom találni azokat az embereket, akikkel később MEGBONTHATATLAN KÖTELÉKET alkotunk, és segítjük egymás életét!

Viszont ehhez pontos célokat kellett megfogalmaznom, amivel a szervezetem rendelkezik, és ezek a célok kőbe vannak vésve, csak azok maradnak velem, akik ezeket a célokat 100%-osan magukévá tudják tenni, és e szerint dolgoznak.

Tom Brady is képes volt arra, hogy a kulcsembereket összeszedje, és a csapata motorja legyen. De Bostonban már nem hagyták, hogy maga építse a csapatát. Még két évet akart volna játszani, hogy 45 éves korában nyugdíjba mehessen, ami irányítóként egy sosem látott rekord. Bőven 40 éves kora körül vagy alatt ér véget majdnem minden irányító karrierje úgy 15 év játék után, de a legtöbbnek még hamarabb. Egyetlen volt irányító ért fel vele egy ideig, Payton Manning 18 évig volt irányító, ami szintén egy csoda, de ő csak kétszer lett világbajnok.

Az én személyes véleményem az, hogy túlnőtt korábbi mentorán, Bill Belichicken, és annak módszerein, amit egyébként már 2017-ben elért, amikor kijött egyik üzleti partnerével közösen írt könyvével: a TB12 Módszer című könyvvel, amiben edzésről, táplálkozásról, gyógyulásról, pihenésről, és pozitív gondolkodásról írt, és arról, hogy a rugalmasság és az izmok nyújtott állapota akadályozza meg a sérüléseket. A klubnak nem tetszett, hogy túlnőtt rajtuk. Onnantól kezdődtek a belső feszültségek.

Nézzük meg, mik voltak TOM BRADY sikerének titkai:

1. Addig dolgozott, ameddig már nem voltak gyenge pontjai. 199-dikként választották be a profi ligába 4. irányítónak.

Ez azt jelenti, hogy semmi esetre sem gondolták, hogy bármi értéke lenne. Az egyetemi csapatban leginkább a kispadon ült, és csak az utolsó évben mutatta meg az SQ-ját, azaz a csapatépítési és vezetési képességét, de a testi adottságainak teszt eredményei átlag alattiak voltak. Semmiben nem volt jó. Sőt, még átlagos sem, ami ahhoz kellett volna, hogy kiválasszák. Nem volt izmos (193 cm magas, és jelenleg 102 kiló), nem tudott gyorsan futni. És a labdát sem tudta elég gyorsan dobni.

Erről később azt nyilatkozta, hogy szerencsére ezek egyike sem kell ahhoz, hogy sikeres irányítóvá váljon valaki.

Az, hogy 4. irányítónak hozták be, azt jelenti, hogy 3 másik irányító volt előtte. Ez a magyar fociban a B csapat középpályás cseréje lenne.

Többet edzett, mint mindenki más, hogy izmot építsen, és hogy a dobásai jók legyenek. Úgy edzett, hogyha aznap nem nyújtja a maximumot, akkor tuti kiteszik a szűrét. A legjobb akart lenni, és a lehetőségre várt, de addigra kész akart lenni!

2. Keresett egy mentort, akivel közösen kiépítették az önbizalmát. Veleszületetten nem volt önbizalma. Félt attól, hogy nem fogadják be, és nem elég jó. Félt attól, hogy kiteszik a szűrét. A középiskolában egy évig a kispadon ült, és csak a másik irányító lesérülése miatt tudott elkezdeni játszani. A fősuliban pedig két évig ült a kispadon.

Annyira szorongott, hogy tennie kellet valamit. De már ott meg tudta találni azt az embert, aki segített neki: Minden héten mentorálást kért GREG HARDEN atlétikai igazgató helyettestől. GREG elérte nála, hogy felvegye azt a nézőpontot, hogy bármerre viszi is az élet, akár foci, akár más, abban nagyon jó lesz, és kikapcsolta nála az aggódást.

Tom rájött arra, hogy egyedül nem tud túlmenni a félelmein, és GREG volt az, aki tudta arra lökni, amerre egyedül sosem lett volna képes.

3. Elapadhatatlan győzni akarás volt benne. Az egyetemen az első negyedben és a második negyedben felváltva szerepeltette őt és a másik irányítót a csapata edzője, és a maradék félidőt - két negyedet - az vezethette végig irányítóként, aki jobb volt a saját negyedében. 7 mérkőzés után Brady lett a kezdő, és a másik ült a kispadra állandóra. Több mérkőzésen keresztül is a negyedik negyedben Brady vezetésével tudtak fordítatni és nyerni. Ekkor ragadt rá a "Nagy visszatérő” becenév. (Angolul Comeback Kid.) Majd a bajnokságot is úgy nyerték meg, hogy kétszer is nagy előnnyel vezetett az ellenség, de Brady tudott fordítani. Mégsem figyeltek fel rá a profi csapatok.

Ugye emlékeztek a kosárlabdás blogomba, Jordant elnevezték a legnagyobb lezárónak, mivel a játékok végén higgadtabb volt a többieknél, és ez döntötte el a játszmát. Erős mentális stabilitást épített ki az évek alatt. Jordan több mint 25 meccset az utolsó 30 másodpercben dobott kosarával nyerte meg csapatának. Brady szintén tudott fordítani a legkilátástalanabb helyzetekben is, ugyanezen okokból.

4. Fenn tudott maradni a csúcson sokáig! Sok jó játékos van. De a legtöbb egy évig tudja csak fenntartani ezt. Kevesen bírják ki 5 évig. 10 év az már messzemenően sok az amerikai fociban. Brady a legöregebb játékos, aki állandóan szerepelt a döntőben, és 7-szer nyert is eddig a 21 év alatt, amióta játszik, ezért vált a foci arcává, és ért el GENERÁCIÓS HATÁST!

Ha végignézed a fenti 4 dolgot, akkor a Föld két leghíresebb sportolójának a sikerreceptje ugyanaz volt!

Tehát itt vannak a tanácsaim neked:

Vedd meg a könyvem, hogy elolvashasd a tanácsaimat!

55 Kasza nap: 2022. március 9.


Mi a következő lépésed?

1. Gyere a következő Kasza napra: 2022. március 9.

Kattints a képre:

55. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: