Mennyi munkával keresed meg a pénzed?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi munkával keresed meg a pénzed. A munkával töltött időtől nem igazán függ az előállított eredmény (piaci) értéke.

Olvasd el a bejegyzést, hogy lásd könnyebben is lehet!

Sok, vagy kevés munkával? Szűcs Gabi, Réz András, Veréb Tamás, Kocsis Tibor

Ha sokkal kevesebb munkával keresnél ugyanannyi pénzt, akkor azt korrektnek éreznéd?

Szűcs Gabi: Nem, természetesen nem érezném korrektnek. Most egy elégedett állapotban vagyok és ehhez képest próbálom mérlegelni a dolgokat. Már felvetődött bennem, hogy kevesebbet szeretnék dolgozni, és kevesebb munkával legalább annyi jövedelmem legyen, mint ami most van. Bekavart ez a korrektség, mert így is azt gondolom, hogy nálam sokkal többet dolgoznak emberek és nem biztos, hogy annyi jövedelemért. A lassítást el tudnám fogadni, a korrektségben nem vagyok biztos.

Kocsis Tibor: Próbálom a saját életemet elképzelni, hogy most mennyi munkával keresek mennyi pénzt, mert nyilván ez mindig relatív. Ez mindig egy koordináta rendszer, hogy mennyire vagy ilyen szempontból szerencsés. Azt gondolom, hogy vannak nagyon szerencsés emberek, akik viszonylag kevés munkával keresnek sok pénzt és van fordítva is. Én a szerencsések közé sorolhatom magam, hiszen, ha nem is kevés munkával, de nagyon kellemes munkával tudok jól keresni, és ez nagyon jó.

Veréb Tamás: Mindenképp sok munkával érezném és érzem jól magam. Ha pörgés van, ha vannak koncertek, vannak fellépések. Ha két dolgot kellene összehasonlítanom, mondjuk van egy nagy koncert egy évben, ami egy hiperkoncert óriási gázsival vagy mondjuk ugyanezt a pénzt elosztjuk évi száz fellépéssel, akkor én a száz fellépést választanám.

Ez valami neveltetésből adódó dolog? Azt mondták neked, hogy kislányom minden egyes forintért keményen meg kell küzdeni?

Szűcs Gabi: Igen, de nem mondták, hanem én ezt láttam a szüleimen, hogy ezt csinálják, és én ezt egyfajta erkölcsiségnek vettem. A tisztes polgári élet nálunk példa volt, mi így éltünk. Ők nagyon sokat dolgoztak és azt, hogy minél többet dolgozol annál jobban élsz, tényleg otthonról hoztam.

Ha eléd jönne egy ajánlat, hogy sokkal több pénzt tudnál keresni sokkal kevesebb munkával?

Szűcs Gabi: Tudom, hogy elfogadnám, de az erkölcsi része felmerülne bennem, hogy megérdemlem-e, mert mondok ilyet másra.

Kocsis Tibor: Akárhogy is nézzük, ha nem is feltétlenül a korrekt szó rá a megfelelő, az, hogy valaki kevés munkával keres sok pénz egy nagyon kellemes állapot. Ha nálam ez lenne a helyzet, hogy viszonylag kevés munkával keresnék annyi pénzt, ami nekem már kielégítő és rengeteg szabadidőm lenne, biztos, hogy elkezdenék azon gondolkodni, mi mást tudnék még csinálni, amivel lefoglalom magam.

Vagy még több pénzt keresni?

Kocsis Tibor: Vagy még több pénzt keresni, igen, ilyen világban élünk, de szerintem van egy pont, amikor ezzel meg kell állni, mert vannak ennél fontosabb dolgok is az életben. Például élvezni azt a pénzt, amit megkerestél.

De hol az a pont? Van olyan pont? Meg tud állni az ember?

Kocsis Tibor: Remélem, hogy van. Mindig mindenki a saját szintjén nyomorog, ezt nem tudom ki mondta, de nagyon tetszik. Sajnos belekerülünk óhatatlanul is az emberi mivoltunk által egy mókuskerékbe, ami miatt folyamatosan bennünk van az, hogy egyre többet akarunk markolni és magunkénak tudni.

Mintha mindig lenne benned egy ilyen erő, mintha mindig még többet kellene dolgozni vagy még több lábon kellene állni? Az az opció nincs, hogy csak úgy könnyen meggazdagodni?

Veréb Tamás: Bevallom, hogy ebben nem is hiszek. Valószínűleg van ilyen, de én azt látom, hogy a világ nem ilyen. Nyilván a manifesztáció sokat számít, az, amit el tudsz képzelni azt meg is lehet valósítani. Ilyen lehetőség jó párszor megtalált az életben, egyáltalán nem számoltam vele, például egyszer olyan előadók mellé emeltek be, akik nem is tudtak a létezésemről.

Jön egy feladat, ahol azt kínálják neked, hogy nagyon kevés tennivalóval jóval több mindent, például juttatást, anyagi javakat ad az a helyzet. Nem borítaná fel az addigi rendszeredet? Elfogadnád?

Réz András: Nem borítaná fel, elfogadnám, ne hülyéskedj már! Olyan vagyok, amilyen, miért változnék meg egy ilyen ajánlattól? Nekem marha nagy gond lenne, hogy mi a francot kezdjek a pénzzel? A pénz csak gondot jelent, most képeld el lenne egy nyaralóm, akkor ott is nyírni kellene a füvet. Ha lenne egy jachtunk, akkor nem lenne elég, hogy azt a rohadt kocsit el kell vinni a szervizbe egy polgári vagyonért olajat cserélni. A magánrepülő is csak bajt hoz, szóval nem, ez nem nekem való.

Megszólalna benned a vészharang, hogy már túl sok pénzt keresel?

Szűcs Gabi: Biztos van az embernek egy olyan belső iránytűje, ami azt mondja, hogy gyerekek ez már vicces, ne legyetek már hülyék, ne adjátok nekem oda ezt a rengeteg pénzt. Én ezt egy idő után szerintem leállítanám. Biztos, hogy beleugranék, így kezdtem, nem vagyok álszent, de egy idő után nem vállalnám. Szerintem csak kicsiket lehet átugrani azt, ahonnan jött az ember. Én ugrottam egyet és itt jó, mert én teremtettem, ennél nagyobb ugrás szerintem személyiségromboló, könnyen tragédia lehet abból, ha irgalmatlanul nagy a szakadék. Ha pénzen akarnak megvenni olyasmire, amit én már nem akarok és még tovább emelik a tétet, én meg elfogadom, az már prostitúció.

Kocsis Tibor: Szerintem a miénk már az a generáció, amikor nyugodtan mondhatjuk, hogy kényelmesen eleget dolgozunk, nem túl sokat. Ha megnézem a szüleimet, nagyszüleimet, akik javarészt kétkezi munkával keresték a kenyérrevalót, a mi generációnk sokkal kényelmesebb helyzetben van. Ezt minden generációtól meg is örökli talán a következő, ezért van az, hogy minden szülő ügyvédnek, orvosnak vagy közgazdásznak akarja a gyerekét, hogy neki már könnyebb legyen a pénzt megkeresni. Alapvetően afelé tartunk, hogy semennyit ne kelljen a dolgozni, ami nagyon ijesztő szerintem.

Közben benne van a rendszerben, hogy vannak emberek, akik tíz ember munkáját végzik, halálra dolgozzák magukat, mégis alig keresnek vele, és vannak olyanok is, akik meg kettőt-hármat kattintanak és bődületes összegeket kapnak.

Kocsis Tibor: Igen vannak ilyen szakmák.

Lehet, hogy vannak, akik rád mondják, hogy nem dolgozol semmit.

Kocsis Tibor: Igen, lehet, és lehet, hogy igazuk is van. Minden relatív. Én arra helyezném a hangsúlyt, hogy ha megkerestél magadnak valamennyi pénzt vagy bármilyen formában vagyonra tettél szert, kicsire, nagyra, akármilyenre, akkor próbáld élvezni.


Gyere el november 16-án, hogy lásd, lehet könnyebben is!

Jelentkezés, itt lejjebb!


Mi a következő lépésed?

1. Foglald le a helyed a következő "5 perces Lezárás" tréningre:

  1. december 19-20., kedd-szerda

5 perces Lezárás

2. Foglald le a helyed a következő Kasza napra:

  1. december 6., szerda.

A következő Kasza nap

3. Tervezd meg a 2024. évedet:

11. EGYNAPOS CÉL- ÉS ÉVTERVEZŐ TRÉNING
Tervezd meg a jövődet!

  1. november 16., csütörtök.

11. egynapos cél- és évtervező

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller, Érték- és Minőség Nagydíjas Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: