A Magyarok Eredete

Előbb-utóbb lesz előadás. Biztos, hogy jövőre. (2020-ban.)

Addig is itt ez a blogbejegyzés.

Érdemes tudni pár dolgot a hunok, avarok harcászatáról, hiszen a lezárás vagy az emberek vezetése szóbeli csörtéken múlik, ha azokban jó vagy, akkor menni fog.

Több, felsőbbrendű technika biztosítja a győzelmet. Ha nincsenek igazán felsőbbrendű technikáid, akkor nem leszel sikeres, vagy annyira sikeres, amennyire lehetnél.

A hunok felsőbbrendű technikái:

  1. A hunok át tudtak kelni olyan helyeken a folyókon, amiken a korabeli nyugati harcosok nem, mivel csak a hunok tudtak átúsztatni a lovaikkal.
  2. Az íjuk kb. 200 méterrel messzebbre lőtt. Nem visszacsapó íjuk volt, ez rossz elnevezés, hanem visszahajló.
  3. Három közelharci fegyverük volt: A. Hosszú kard - 118 cm hosszú - hosszabb, mint a korabeli római kardok, és volt keresztvasa, a rómaiknak nem volt. (Lásd Gladiátor film.) Gyakorlatilag ez azt jelentette, hogy a hunok letarolták őket. B. Rövid kard - kb. 40-50 cm hosszú rövid kard. C. Rohamtőr - kb. 20-30 cm hosszú. Tehát fegyverzetben nagyon ott voltak.
  4. Magas nyeregkápa, ami tartotta az íjászt, és így lovaglás közben is tudott harcolni.

Dr. Hidán Csaba régész, történész és magyar harcművész szerint a hunok messziről lenyilaztak mindenkit, aztán a maradék sereget ledarálták. Ennyi. Nem hiába fizettek nekik hatalmas adókat évente. Sőt, néha kétszer szedtek be pénzeket: egyszer, hogy részt vegyenek a harcban, és az ellenség, hogy menjenek el. Hát elmentek. Ez volt a szokásuk akkoron.

Avar újítások:

  1. Hajlított kard - vagyis: szablya.
  2. Kengyel.
  3. Fokos. (Konzervnyitó lovagokhoz.)
  4. Olyan pikkelyes páncél bőrből és fémből, amit egy Magnum 45-össel sem lehet átlőni, mert egy helyen 9 rész fedi az embert.

A szablya 1000 éve változatlanul az egyik leghatásosabb fegyver, mivel az egyenes kardhoz képest nagyobb a metsző része.

Olyan embertől tanulj, aki kipróbálta, megjárta, és be tudja mutatni azt, amiről beszél. Egyszóval mester! dr. Hidán Csaba az! Nézd meg ezt a videót vele, és ha van időd, akkor a teljes sorozatot!

Sőt, ha van kedved, járj el hozzá edzeni az általa alapított Aranyszablya Történelmi Vívóiskolájába!

Mindenki tudja rólunk, hogy a hunok rokon nép volt, csak mi nem.

A 46. Kasza napon a Kommunikáció Mestere napon felsőbbrendű kommunikációs technikákat fogsz kapni olyanoktól, akik tényleg a kommunikáció mesterei, és területükön a legjobb kommunikációs tréningeket tartják. Sőt, a naphoz megkapod a legújabb könyvemet, aminek a címe: A kommunikáció mestere. Ez a könyv tartalmazza azt az alapvető tudást, amit az elmúlt 117 napban Dél-Afrikában megtanultam, több, mint 500 óra tanulással töltött nettó idő alatt.

Ezt a napot ne hagyd ki:

46. Kasza nap

Jelentkezés a Kasza napra


A szükséges gyakorlat megszerzése elengedhetetlen.

Nézd meg, hogyan kell gondolattal irányítani másokat:

Kommunikációs képzés évente négyszer, ahol megtanulhatsz igaz JEDI-vé válni!

Szándékátvitel, energia, hatékonyság:

Szándékátvitel, energia, hatékonyság

  1. október 17.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer


Az illusztráció forrása: www.fondos.wallpaperstock.net

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: