ÉN MÁR LÁTOM A JÖVŐT!

28. Kasza nap, 2015. június 3. Az első benyomás mestere!

Az első benyomás mestere naphoz ajándék kiskönyvet kapsz! Ebből egy rész, amit én írtam:

A FEJLŐDÉS ÚTJÁRA LÉPVE

A FEJLŐDIK szó jelentése: válik valamivé. Neked kell válni valamivé, és nem valakivé. Ez a legnagyobb félreértés a pozitív gondolkodók között! A valaki az egy személy. A valami az pedig egy szerep, ami csinál valamit. Nekem nem egy jobb Tamássá kellett válnom, hogy igazán sikeres legyek, hanem trénerré, aztán Lezárási Specialistává, aztán előadóvá, aztán íróvá.

Tamás nem tud könyvet írni, csak egy író. Tehát a fejlődés egy szakmát jelent! Jobb emberré csak úgy válhatsz, ha előtte meghatározod, hogy MI VAGY!

Ehhez előbb tudnod kell, hogy milyen célok hoznak lázba, mit szeretsz csinálni az életben! Milyen ÉRTÉK-et akarsz adni másoknak!

Nekem is rá kellett jönnöm az életcélomra, mielőtt el tudtam volna indulni a nagy siker útján: Felsőbbrendű kommunikációs technikák átadása, hogy az ügyfelem ki tudjon törni bármilyen csapdából, és fel tudjon jutni a következő nagyságrendre, amit az életében el akar érni.

Ehhez kell egy szakma: tréner. Na most már tudom miben kell fejlődni! Mi kell még ahhoz, hogy megcsináljam? Jobb trénerré kell válnom! Ezért minden évben egy vagy két külföldi tovább képzésre megyek! Minden második hónapban Magyarországon járok képzésre, és minden héten tanulok 12,5 órát. Minden második évben elmegyek egy Karib Tengeri Óceánjáróra, ahol a világ legjobb trénerei gyűlnek össze, és a legjobbjainktól tanulok, hogy új célokat tudjak kitűzni, jobb módszerekre teszek szert, hogyan legyek tréner, és jobb ÉRTÉK-et tudok adni neked!

Fogj egy papírt, és most írd le:

1. Mi az életcélod? Küldetésed a világban?

2. Mivé kell válnod, mit kell tenned ahhoz, hogy ezt teljesítsd?

3. Hol tudod megtalálni azokat a kapcsolatokat, amikből tanulni tudsz ezzel kapcsolatban? Kit kell megkeresned ahhoz, hogy tanuljál, hogy elérd a célodat!

Ha nem teszel semmit, és nincsen célod, akkor tudod mi vagy? Egy luzer! Luzer akarsz lenni vagy egy sikeres ember? Amatőr akarsz maradni vagy egy profi?

Tudod mi egy különbség egy luzer és egy sikeres ember között? Ha meg tudod fogalmazni, akkor jó úton haladsz a céljaid elérésében! De bontsuk ki egy kicsit.

A luzer akkor sem lesz sikeres, ha mindent tálcán odaadsz neki! Oda adod neki a cselekvés lehetőségét. Nem használja ki. Ha Te dolgozol helyette, akkor oda adod neki a tevékenység eredményét. Erről beszéltünk az előbb, ő aratja le a babért helyetted. De tudod mit? Nem fogják befogadni, mert nem lesz hiteles. Mert nem ő tette meg. Mindenki tudja, ha még egyszer meg kellene csinálnia a feladatot, akkor egyedül nem lenne rá képes. Nélküled ő egy senki.

De tudsz neki segíteni! Viszont ne ételt adj neki, hanem tanítsd meg horgászni.

Tiltakozni fog, olyan munkahelyen van, amit nem szeret, nem akar megcsinálni semmit. Nem tanul gyorsan, mert ezen a területen nem akar dolgozni. Iszonyatos türelemre van szükség hozzá. Segíts neki váltani! Keressétek meg az ő horgásztavát, amiben megtaníthatod horgászni!

Ha már horgásztó, ha már segítségnyújtás. Emlékszem egy gyerekkori barátom magyarból sosem állt jól. Nem tudott verseket tanulni. Szidták, volt, hogy kifutott az osztályból. De amikor letette a horgászvizsgát, több tucat hal pontos jellemzőit, szabályokat, és eljárásokat tanult meg. Sikeres vizsgát tett. Anyukája pedig nem megdicsérte, hanem lehordta, hogy akkor az iskolai tantárgyakat miért nem tudja megtanulni.

Azoknak a célját nem tudta, és nem értett egyet velük. Neked segíteni kell a körülötted élőknek, hogy megtalálják azt a karriert, amiben kibontakozhatnak! Ami a céljuk! Néha nem egyszerű, néha nem is lehet, mert ha valakinek nem célja a jobb élet, nem célja a következő szintre való lépés, ha nincs meg benne a szándék, hogy igazán akar segíteni másoknak a környezetében, akkor hagyd.

Az Első Benyomás Mestere - Lázár Csabával, Danny Blueval, Nyíri Zoltánnal, Nagyszücs Tamással

Már százan vagyunk, van még 400 hely. Most foglald le a tiédet:

JÚNIUSI KASZA NAP - 2015. JÚNIUS 3.

Ahogy márciusban is, itt is csak annyi kiskönyvet gyártunk, ahányan jelentkeztek, ezért ezt e kiskönyvet máshogy nem fogod tudni megkapni, csak ha eljössz:

Kasza Tamás: Az ELSŐ BENYOMÁS MESTERE

Hat csúcstréner tanácsai, avagy hogyan érj el átütő sikert lezárással, márkaépítéssel és a gátjaid áttörésével?

ELSŐ FEJEZET:
KASZA TAMÁS: SZELLEMI GRAVITÁCIÓ - témák:

HOGYAN LEGYÉL POZITÍV?

A CSELEKVÉSEK EREJE

NEGATÍV

MÁGNES

MI KELL AHHOZ, HOGY SIKERT ÉRJ EL AZ ÉLETEDBEN?

A FEJLŐDÉS ÚTJÁRA LÉPVE

TÜSKÉK AZ ÚTON

A CSODÁLAT SKÁLA – A SZELLEMI GRAVITÁCIÓS SKÁLA

Már százan vagyunk, van még 400 hely. Most foglald le a tiédet:

JÚNIUSI KASZA NAP - 2015. JÚNIUS 3.

Következő Kasza nap

Ha lemaradtál erről a Kasza napról, akkor hallgass meg belőle egy részletet:

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: