Force Training Academy

Igazából én meg akarom menteni a világot – mindig is meg akartam. Hiszem, hogy a művészet lelket felemelő ereje igenis lehet tudományos. Valami, ami bár egyénre szabott, egy hatékony és megismételhető, oktatható rendszert követ. Valami, aminek nem csak az eredményét lehet csodálni, de a hogyanja is átadható.

Kaposvári Gergely

Készítettem egy interjút Kaposvári Gergellyel, aki megteremtett és bevezetett egy márkát a karantén alatt.

Hasonló utat jártak be más VIP ügyfeleim is, és ez az út minden olvasóm előtt nyitva áll. Nézd meg, illetve olvasd el, hogyan teremtett meg, és vezetett be egy márkát Kaposvári Gergely, méghozzá a karantén alatt.

Kasza Tamás interjúja Kaposvári Gergellyel

Kaposvári Gergely

Kérdés: Megteremtettél, és bevezettél egy márkát méghozzá a karantén alatt. Honnan jött az ötlet?

Igazából én meg akarom menteni a világot – mindig is meg akartam. Hiszem, hogy a művészet lelket felemelő ereje igenis lehet tudományos. Valami, ami bár egyénre szabott, egy hatékony és megismételhető, oktatható rendszert követ. Valami, aminek nem csak az eredményét lehet csodálni, de a hogyanja is átadható.

Fiatal koromban sportoló, katona, zenész szerettem volna lenni. De úgy igazán szerettem volna – ez nem a „buszvezető akar a Pistike lenni” kategória, hanem igazi sportoló, katona, zenész akarok lenni érzés.

Vagy 5 éves lehettem, amikor Pink Floyd méretű koncertekre képzelve magam a Delicate Sound of Thunder felvételét hallgatva apám hegesztőpálcáival doboltam „rongyosra” édesanyám keményfedeles könyveit. Nem örültek neki, de sikeres akció volt: dobos lettem. Ugyanekkor az orvosi tudományok is érdekeltek, elég furcsa, de az általános iskola 5. osztályáig durván beleástam magam az anatómiába és a biológiába. A doboláshoz aztán a sport is hozzácsapódott – sokáig kerestem a kedvencemet, de valamikor 13 éves koromban, talán a szuperhősös képregények hatására, a freerun-ra esett a választásom.

Az edzővé válás felé az első lépéseket 2012 nyarán tettem meg, még Skóciában. A végzettségeimet már Kanadából és az USA-ból „importáltam”, távoktatás keretében. A terem 2017-ben nyitott meg Máltán. Az oktatás a lelke, az élét pedig az anatómia, a dobolás és a freerun keveréke adja a dolognak. Elméletben egyszerű: amitől gyorsabban és pontosabban dobolsz, az nagyon is hasonló ahhoz, amitől könnyedebben, gyorsabban, és pontosabban leszel erős.

A Force Training Academy név 2018-ban született meg, a Star Wars világában lévő Korriban-i Sith Akadémia ihlette, ami később a Jedik kiképző Akadémiájaként működött a gonosz Sith Birodalom bukása után.

Az ugrásszerű növekedés akkor következett be, amikor két röplabdajátékos ügyfelem nemzeti bajnok lett, így megkaptam a csapatot is a 2019-es évre, mint erőnléti edző. Illetve felkértek a Máltai Rögbi Liga edzőjének is. Ezzel egyfajta „Amerikai Álom” vált valóra, mert végre amerikai focihoz hasonló játékot űző srácokat edzhettem.

2020 márciusában kezdtem el veled (Kasza Tamással) és csapatoddal dolgozni. Évek óta követtem a munkásságod, már javaslatokat is kértem tőled itt-ott, de az adta meg az utolsó lökést, amikor az edzőtermemet parancsra be kellett zárnom fél évre.

Habár csak online tudtunk együtt dolgozni, ennek is az lett az eredménye, hogy egy bezárt edzőterem ellenére többet kezdtem keresni, mint addig, jobban is éreztem magam, és sokkal jobban értettem azt, hogy mi miért működik – vagy épp nem.

Ez egy őrült tempójú növekedést indított be, aminek az lett a vége, hogy 2020. október közepén Magyarországra költöztem azzal a céllal, hogy elhozzam ide az edzéssel és mozgással kapcsolatos tudásomat és tapasztalatomat. Most, december közepén, a magyar ügyfélkörömből a bevételem megegyezik a 2020-as máltai csúccsal, és észveszejtő tempóban növekszik.

Kaposvári Gergely

Kérdés: Hogyan vezetted be a márkádat Magyarországon?

Először is, úgy gondolom, hogy aki sikertelen, az nem a jelenlegi helyzet miatt sikertelen. Tehát nem ez nyírja ki a vállalkozókat, ez csak változásra kényszeríti őket, amikor is a hiányosságok sokkal nyilvánvalóbbá válnak. Azok a vállalkozók, akik nem rendszerezettek, nem tudják, hogy mit kell csinálniuk, nem fektették le az alapokat megfelelően, azok most nagyon nagy hátrányból indulnak. Ráadásul innen úgy is néz ki, hogy lassan el is fogy az idejük arra, hogy változtassanak.

Te is gyakran mondod Tamás, hogy el kell kezdeni tanulni, mert lassan akkora lesz a szakadék azok között, akik tanulnak, és azok között, akik nem, amit már nem lehet behozni. Ezt látom én is, hogy azok a versenytársaim, akik nem tanulnak, azok már szinte nem is versenytársaim, annyira lemaradtak.

Nekem alapvetően három dolog segített abban, hogy a márkát bevezessem. Az első az az, hogy legyek ott mindenhol, ahol lehetek. Elvállalok minden interjú lehetőséget, amit el tudok, jelen vagyok csoportokban, rendezvényeken, tanfolyamokon, amennyire csak tudok. Naponta órákat töltök azzal, hogy olyan lehetőségeket keresek és használok ki, amik abban segítenek, hogy minél több ember ismerjen meg és tudja meg, hogy mivel foglalkozom.

A második az a tudás. Nagyon sok anyagot, tudást osztok meg ingyen. A YouTube-on, Facebook csoportokban, a Facebook oldalamon, és akár személyesen is nagyon sokat segítek embereknek úgy, hogy közben nem kérek érte pénzt. Először ijesztő gondolat volt ingyen odaadni a tudásom a nagyvilágnak, hiszen akkor mégis miből fogok pénzt keresni? Ezért kellett, hogy tisztában legyek azzal, hogy mit oszthatok meg és mit nem.

Így csinálom: a fejemben lévő tudást hat kategóriából egybe besorolva írom le:

  1. ingyenes
  2. olcsó
  3. publikus
  4. VIP
  5. partner
  6. titkos

Nem adok olyan adatokat ingyen, amik vagy túl sokba kerülnek vagy a szükséges ismeretek nélkül veszélyesek. Így aztán biztonságosabb ez a játék, és úgy vettem észre, hogy minél több ingyenes tartalmat osztok meg, annál több pénz jön be.

Kaposvári Gergely

A harmadik pedig a személyes kapcsolattartás. Edzőnek lenni egy bizalmas dolog. Vannak olyan ügyfeleim, akik nagy cégeknek a tulajdonosai, és én majdnem többet tudok róluk, és többet találkozok velük, mint a legtöbb barátjuk. Ráadásul ismerem a félelmeiket, problémáikat, tudok a sérüléseikről és segítek nekik gyógyulni. Ez egy nagyon intim kapcsolat. Éppen ezért fontos, hogy személyes legyen, hogy közvetlen, átlátható és őszinte legyen. Nagyon sokat beszélgetek az ügyfeleimmel, sokszor meghallgatom őket és tényleg figyelek rájuk. Fontos, hogy ez nem helyettesíti a kiváló szolgáltatást, hanem ez teszi lehetővé teszi a kiváló szolgáltatást.

A bónusz pedig a tanulás. Folyamatosan, minden nap, következetesen. Szakmát, üzletet és emberséget napról-napra tanulni kell, mert az embernek csak akkora sikerei vannak, ameddig a tudása ér.

Kérdés: Mi a sikerrecepted?

Folyamatos tanulás, teljes figyelem és megértés. A sport területén nincsenek sablonra húzható megoldások, mert minden ember más. Csakis teljes figyelemmel lehetséges igazán és maradandóan segíteni. Én olyan eszközöket akarok az ügyfeleim kezébe adni, amikkel mesteri módon tudják a testüket karbantartani és mozgatni.

Kérdés: Az értékesítési és kommunikációs képzés mennyit segített?

Rengeteget. Életemben először tapasztaltam meg, milyen igazán egy emberrel beszélgetni, hogy ne akasszanak meg a kifogások és a félelmek, és anélkül keresztül tudjak vágni rajtuk, hogy meginognék vagy belefáradnék.

Megtanultam a lényegről beszélni, és a lényeg felé vezetni és ott tartani egy beszélgetést. És ez nagyon is különbözik attól, amiről korábban hittem, hogy az.

Kérdés: Mik a terveitek?

2021 tavaszán avatjuk fel az első FTA Akadémiát az Ausztráliai Perth városában. Ugyanezen év nyarán pedig szeretném felavatni a Budapesti FTA Akadémiát, ezzel háromra emelni az országok számát, ahol jelen vagyunk.

A cél természetesen ennél sokkal nagyobb: egy olyan edzésrendszer kidolgozása és dokumentálása, ami figyelembe veszi az ember egészét – nem csak az izmokat, hanem az elmét, a lelket és a teljes testet egyszerre – és ezért hatékonyan éri el azt, hogy az emberek tényleg éberebbek, gyorsabbak, erősebbek és egészségesebbek legyenek általa.

Aztán persze ezt a rendszert el kell terjesztenünk a világon, ez pedig egy elég komoly küldetés.


Köszönöm, Kaposvári Gergely a beszélgetést.

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

3. Gyakorold be a hatékony kommunikációt!

Kattints a képre:

Vezetői Kommunikációs Műhely

Foglald le a helyed a következő vezetői kommunikációs képzésre:

www.nemszamit.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: