Van olyan, hogy lusta hálózatépítés?

Én a saját stratégiám szerint dolgozom és ez a stratégia más, mint amit mindenki más csinál.

Mai interjú alanyom Eugene Nordern, a www.szuperkapszula.com tulajdonosa, a B-Epic vezetője, író és életművész.

Eugene tapasztalatait bárki hasznosíthatja.

Interjú Eugene Nordernnel

Kérdés: Hogyan lehet sikeresen MLM hálózatot építeni?

Én a saját stratégiám szerint dolgozom és ez a stratégia más, mint amit mindenki más csinál. Magyarországon sok nagyon jó hálózatépítő van. Azt szoktam mondani, hogy optimalizáljuk a munkát és az optimalizálás nálam azt jelenti, hogy minél kevesebb munkával minél több pénzt keresni.

Kasza Tamás: Korcsolyázás közben elestél és szétment a térded, te pedig nem vállaltad a műtétet.

Igen, elsántikáltam egy gyógyászati segédeszköz boltba és kértem egy sínt, amit rá lehet tenni a térdemre, hogy tudjak menni vele. Ez a bokámra működött korábban. Feltettem a sínt, ami eleinte jónak tűnt, de aztán azt vettem észre, hogy nem tudok lábra állni. Elvitt a mentő, bevittek az orvoshoz, aki azt mondta, hogy szívesen megműt. Oké, mondom, de akkor legalább vizsgálja meg a térdemet. Végül nemet mondtam a műtétre. Aztán botokkal kezdtem el járni. Utána még sokáig gond volt a térdemmel, nem tudtam edzeni, de később súlyokkal is tudtam már guggolni. Szóval így szép lassan rendeződött a dolog. Valószínűleg részlegesen szakadt el a térdszalagom. Akkor fekve kezdtem el MLM-ezni, így beleláttam az online rendszerbe. Ezzel a módszerrel egy olyan hálózatot építettem fel, amiből a második hónapban már kb. 600.000 forintot kerestem. Ez így nagyon tetszett nekem, úgyhogy onnantól fogva én online építettem az üzletemet.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy rám dőlt a hálózatom. Több millió forintot például nem fizettek ki. Akkor azt mondtam, hogy oké, akkor kezdjük elölről. És ezt megcsináltam négyszer. Egyszer volt egy 1600 fős hálózatom, a második nagyon jól sikerült, az 20.000 fős volt. Volt olyan nap, hogy 1000 ember csatlakozott hozzám. A harmadik 27.000 fős volt. Akkor tapasztaltam meg, hogy vannak hálózatok, amik bedőlnek és az utolsónál azt mondtam, hogy én ezt így nem vagyok hajlandó tovább csinálni. Elkezdtem figyelni, hogy mitől dőlnek össze. Több elméletem is volt, de végül arra jutottam, hogy nem lehet látni a különbséget egy valódi hálózat és a pilótajáték között, csak akkor, ha valakinek teljes betekintése van a cégre. Tudnod kell, hogy azt a terméket mennyiért termelik ki, milyen hasznuk van rajta, mert így látsz csak bele igazán abba, hogy a marketingterv hosszútávon is működőképes lesz-e. Vagy az a helyzet, hogy a cég nem tudott elindulni hagyományos módon, mert például nagy a konkurencia, és a vezető kitalálta, hogy elkezdenek egy MLM-et, aztán ha már vannak fogyasztóik, akkor egy idő után áttér egy másik értékesítési rendszerre.

Attól, hogy valaki MLM-es, még lehet, hogy ugyanúgy megszívatja a másikat, mint mondjuk egy hagyományos vállalkozásban. Úgy, ahogy te is mondtad, néha tényleg nem lehet tudni, hogy egy hálózat pilótajáték vagy sem. Vannak jelek, de bele kell nézni jó mélyre. Alapvetően soha nem az MLM hálózatokkal van a baj, ha baj van velük, hanem az emberekkel, akik benne vannak. Ha ki tudsz fogni egy jó vezetőt, akkor te is sikeres tudsz lenni. Én azt látom, hogy az olyan vezetők miatt működnek jól a hálózatok, mint amilyen te is vagy. Maga a cég nem adja oda a rendszert, hogy hogyan építsed, te viszont odaadod az embereidnek, amit, ha csinálnak, akkor ők is garantáltan sikeresek lesznek. Méghozzá úgy, hogy nem kell megkeresniük egy embert se.

A stressz nagy része az üzleti modellből adódik. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy az az üzleti modell, amit mindenki csinál, eredetileg nem létezett. Nem ez volt az MLM alapvető üzleti modellje.

Ha van egy vezetőd, akkor te tulajdonképpen őt kezded el fölépíteni, ezzel pedig bepozícionálod magad alá. Ha viszont nem arra mennek a dolgok, amerre ő szeretné, akkor bármikor átmehet egy másik céghez, hiszen azért van ott, hogy pénzt keressen. Én soha nem építek föl embereket úgy, hogy alájuk pozícionálom be magam. Ha van egy ember, akihez csatlakozok és kiderül, hogy ő nem olyan, mint amilyennek én gondoltam, mert hirtelen más érdekeltségei lettek és kilép, akkor viszi az egész csapatomat. Ilyen dolgokra is kell gondolni, amikor valaki elkezd hálózatot építeni. Az első kör mindig te magad vagy. Ami fölötted van, azt vagy tudod befolyásolni, vagy nem. Vagy tud segíteni neked vagy nem. Ha megnézel egy MLM vezetőt, simán be tud hozni 150-200 embert a hálózatba, de ténylegesen kb. csak 5 emberrel tud foglalkozni hosszútávon. Ez azt jelenti, hogy ha te bármikor megállsz, akkor joga van azt mondani, hogy helyetted foglalkozik valaki olyannal, aki aktív. A stressz ebből a stratégiából adódik, de te mondhatod azt, hogy más stratégia szerint dolgozol. Az üzletépítés egy játék, ami akkor tud jól működni, ha fekete bárány vagy és nem a tömeggel mész. Ha meg tudod mutatni, hogy a te utad úgyis működik, hogy nem mész arrafelé, amerre mindenki más, akkor vezető leszel, a vezetőknek pedig mindig vannak követőik.


Köszönöm, Eugene Nordern az interjút.

Mi a következő lépésed?

1. Szerezd be az MLM Hazugságok című könyvet!

Kattints a képre:

MLM Hazugságok

Elérhető számodra az MLM Hazugságok könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

MLM Hazugságok

2. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

3. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: