Mit egyél karanténban? És egyébként is!

A tested nem játék, az anyagcseréd nem játék. A diétád sem lehet szerencsejáték. Az étrended nem lehet olyan, mint a lapjárás, ahol vagy van szerencséd vagy nincs.

Mai interjú alanyom Bocsi Viki, a www.bocsiviki.hu tulajdonosa, a Testre szabott egészség specialistája, példaértékű üzletasszony, édesanya.

Bocsi Viki azoknak az egészségtudatos embernek tud segítséget nyújtani, akik hajlandóak változtatni az étkezési szokásaikon és a berögzült, nem működő rutinjaikon az eredmény érdekében. Viki tapasztalatból tudja, hogy akinek fontos a megjelenése és nem mellesleg az egészsége, az akár most is belekezdhet az új életébe, egy olyan életbe, amikor elégedett az ember a külsejével és a közérzetével is.

Interjú Bocsi Vikivel

Kasza Tamás: Mutasd be kérlek kicsit magadat. Mivel foglalkozol?

Már nagyon régóta érdeklődtem a téma iránt. Egészen kamaszkorom óta, amikor elkezdtem nőiesedni és ide-oda gömbölyödni. Elkezdtem kutatni, hogy mi lehet a legjobb táplálkozási módszer, amivel kordában tudnám tartani a nőies idomaimat. Többféle irányban is elindultam, a rizskúrától kezdve, a „nem eszek semmit, csak kávén és túrós rétesen élek” diétáig mindent kipróbáltam. Eljutottam egy orosz természetgyógyászhoz is, aki rávett a vegetáriánus táplálkozásra. Ettől totál kiborultam és rosszul lettem, egy évig tudtam csinálni. Az akkori párom maradt vega és nagyon jól érezte magát, 10 kg-ot fogyott. Egyszerűen nem értettem, hogy lehet, hogy ugyanarra a táplálkozásra ennyire különbözően reagálunk. Azt éreztem, hogy itt valami nem stimmel. Nem sokkal később jelent meg az Atkins könyv, ami lényegében egy ketogén diéta vonal volt. Elkezdtem csinálni és nagyon jól éreztem magam. Akkor jöttem rá, hogy nekem zsírt és állati eredetű ételeket kell ennem, mert a zöldségektől rosszul leszek.

Bocsi Viki

2008-ban megkeresett az egyik ismerősöm, hogy Németországban találkozott egy módszerrel, amit úgy hívnak, hogy metabolic typing, azaz anyagcsere tipizálás. Elmondta, hogy mi ennek a lényege, hogy nem vagyunk egyformák. A sarkkörökön egészen más szükséglete van az emberi testnek, mint középtájon, illetve az egyenlítő körül. Itt nálunk már olyan nagyfokú genetikai keveredés van, hogy nem lehet tudni, ki pontosan milyen igényű. Hozott egy orvostechnikai gépet is, amivel meghatározhatóvá váltak az anyagcsere faktorok. Van a zsír típus, akinek a zsír a fő energiaforrása, van a szénhidráttípus, akinek a jó minőségű szénhidrát a fő energiaforrása és van egy kettő közti egyensúlyi típus. Ezt én már tovább finomítgattam, de ez volt az eredeti verzió. Mivel nem vagyunk egyformák, ezért nem mindegy, hogy mit eszünk. Van, akinek több zsírra van szüksége, van, akinek pedig több szénhidrátra, hogy a legjobb formáját hozza.

Kérdés: Miért van az, hogy valaki elkezd egy diétát, lefogy vele 10 kg-t, majd visszahízza, utána soha többet nem működik nála az a módszer?

Azért, mert ha a test sanyargatva van, akkor egy idő után hozzászokik a számára nem optimális körülményekhez és megtesz mindent, hogy legközelebb megvédje magát ettől. Ha megnézed a gyerekeket, akkor a legtöbb azt eszi, amit akar, ami egészen kamaszkorig működik. Aztán elkezdünk fogyókúrázni, emiatt pedig az anyagcserénk veleszületett rugalmassága megmerevedik. Ezzel indul be a jojózás. Megsanyargatom magam, lefogyok 10 kg-ot, utána visszaállok az eredeti étkezésre és 15 kg-t hízok azért, mert a test folyamatosan balanszíroz. Mivel a túlélését veszélyezteted azzal a túlélés elleni cselekedettel, amit fogyókúrának hívsz, ezért ő azt mondja, hogy velem ezt többet nem csinálod meg és takarékra kapcsol. Amikor valaki már sok diétán túl van és nagyon nehezen fogy, akkor először ezt az egyensúlyt kell visszaállítani és ez általában a hormonoknál kezdődik.

Kérdés: Hogyan lesz valakiből üzletasszony?

2013-ban, amikor kitaláltam, hogy pénzt akarok csinálni, elvégeztem egy 10.000 forintos tanfolyamot, ami arról szólt, hogy hogyan tudsz felépíteni valamit a 0-ról. Elkezdtem kommunikálni és az addigi megszokott elvekhez képest annyira mást mondtam, hogy óriási érdeklődést váltottam ki az emberekből. A tanfolyamon tanultaknak köszönhetően elkezdtem építkezni és odáig nem volt megállás, amíg az igényekre reagálva el nem értem azt, ahol most tartok. A fejlődés nem azért volt, mert erőltettem, hanem azért, mert az igényekre mindig kifejlesztettem a következő lépést. Az étterem volt az egyetlen, amin én szerettem volna változtatni, hogy legyen friss étel, mert nagyon szeretem a friss kajákat.

Bocsi Viki


Köszönöm, Bocsi Vikinek az interjút.

Érd el te is a céljaidat!

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: