Ne legyél rabszolga!

Mit is jelent rabszolgának lenni?

Egész életemben a szabadság vezérelt.

De egészen addig nem tudod mi a szabadság, amíg nem tudod, hogy mi a rabszolgaság.

Van egy idézet, ami segített nekem azzá válni, aki vagyok, és segített elérni azokat a célokat, amiket elértem.

Úgy gondolom, hogy sikerült kitörni a mókuskerékből ezzel az idézettel, és a VIP képzéseinken ezzel az idézettel segítek a VIP partereimnek is.

A kedvenc idézetemet szeretném veled megosztani L. Ron Hubbardtól:

Rabszolgaság:
Valaki másnak az idejében és terében elhelyezve lenni.

L. Ron Hubbard

Le szeretném írni a saját tapasztalataimat erről.
Nézz meg egy ókori rabszolgát, aki a Colosseum homokján ontotta a vérét, mert a római tömeg, akkor érezte, hogy ő él, amikor látta kínok között meghalni a gladiátorokat. Akkor érezte szabadnak az életét, amikor látta, hogy mások mily rút halált halhatnak. Más határozta meg a gladiátornak, hogy mikor és hol legyen. Mikor keljen, mikor és mit egyen, hol tartózkodjon a nap folyamán, és hol tartózkodjon éjjel.

Nézz akkor meg egy munkást, aki minden nap becsekkol a gyárba! Az óra csörgésére kel. Este időben lefekszik, nem azért, mert akar, hanem azért, mert különben nem tud időben felkelni, hogy elláthassa a feladatát. A gyár általában kerítéssel van körülvéve – mint a rabszolgák szállása. A munkája során a maximumot kihajtják belőle, mert órabére van. Egyre több helyen kvótáznak, ami azt jelenti, hogy megnéznek egy jól dolgozó munkatársat, mennyit termel egy óra alatt, és ha nem azt hozza a többi, nem kapják meg a teljes fizetésüket.

Azt eszik és akkor, amit adnak nekik az étkezdében. Maximum választhatnak a és b menü között. A táplálék nem arra szolgál, hogy egészséges legyen, hanem arra, hogy túléljen valameddig. Tehát a teste valahogy végigvergődjön a napon, végigvergődjön néhány éven, és ha romlik a teljesítőképessége, ugyanúgy elhajítják, mint egy félkezű rabszolgát, aki annyira tönkrement a harcok során, hogy már nem képes rá. De az oroszlánokat még etetheti, és az is nagy látványosság a népnek.

A fizetése arra elég, hogy megkapja azt a minimumot, amivel elvergődik valameddig. Ha többet akar, kölcsön kell kérnie. Ha kölcsön kér, könnyen hitelcsapdába kerülhet, és elveszítheti mindenét. Lehet, hogy van okostelefonja, plazmatévéje, autója, de szinte arra megy el mindene, hogy ezeket fenntartsa. Azért dolgozik annyit, hogy vásárolhasson. Az eszközök céllá váltak az életében.

Hol marad az élet élvezete?

Ne érts félre: a rabszolgaság az nem feltétlen pénzfüggő!
Gondolj például egy jó orvosra, akinek lehetne egy magánpraxisa, de mégis inkább egy kórházban marad, mert az a célja, hogy másokon segítsen.

Attól függetlenül, hogy ő nem él olyan jól, mint azok a társai, akik gazdag emberek arcát varrják vissza a helyére, ő nem rabszolga, mert ez a célja, és a célján van saját akaratából, még ha nem is teljesen boldog vele.

Vagy például láttam olyan takarítónőket is, akik szerették csinálni a munkájukat, és érződött rajtuk a törődés. Ők sem voltak rabszolgák, pedig nem kerestek sokat.

Viszont láttam olyanokat is, akik tele voltak pénzzel, és mégis rabszolgák voltak. A pénz rabszolgái. Olyan megszállottan hajszolták a pénzt, hogy nem is igazán tudtak mit kezdeni vele. A bankszámlájuk egyre és egyre nagyobb lett, de nem tudták élvezni. Mindig többet akartak, de nem volt jó semmi sem.

Ez is rabszolgaság. Szóval, ne hidd, hogy a rabszolgaság pénzfüggő. A pénz csak egy eszköz, ne feledd!

Tapasztalataim szerint egy rabszolga elfelejt dolgokat! Így fogod felismerni. Gyorséttermekben látsz néha ilyet. Megkérdezi, mit szeretnél, aztán arra sem emlékszik, hogy fanta vagy kóla. Ez csak azt jelenti, hogy ő nem akar ott lenni. Ha valaki nem akar ott lenni valahol, akkor az rabszolga.

Szóval, a világ még mindig a rabszolgamunkán alapul. Tudnod kell a fővezérelvét, ami ez:

Maradj suszter a kaptafánál! Ha te nem csinálod meg a cipőt, hanem gyártulajdonos akarsz lenni, lehet, hogy legközelebb a pék már saját üzemet akar! Akkor ki fog dolgozni? Ki fog wc-t pucolni, ki fog járdát söpörni, ki fogja megtermelni az ételt?

Mindenre meg fognak tanítani, ami ahhoz szükséges, hogyan üzemeltess egy gépet! Hogyan legyél középszerű. Hogyan ítélj el másokat, amikor nem megfelelő nekik a gyári robot, és többre vágynak? Vagy amikor büszkék arra, amit elértek, és beszélnek róla. Jaj, most mire vágsz fel? Ez olyan ronda dolog...

De a jó hír az, hogy van kiút, és ehhez először meg kell tanulnod ki állni magadért, és kiállni másokért, viszont ahogy kiállsz másokért, akkor egyből vezetővé válsz.

De miért van annyira sok rossz vezető?

Vezetőként azért tűnik el valaki alól egy csoport, és azért nem követik az emberek, mert nem kapott más nevelést, mint azt, hogyan legyen rabszolgatartó.

Ha segíteni akarsz a főnöködnek küldd el hozzánk képzésre!

Ha te nem akarsz rabszolga maradni, akkor gyere hozzánk képzésre!

A magyarok szabadnak születtek, és nem tartottak rabszolgákat! Szolgák itt is voltak, de azok is annyira jól éltek, hogy a római Onogesius ezt írta rólunk: "inkább lenne szolga Attilánál, mint úr a rómaiaknál".

  1. december 27.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer


© Négy Évszak Training Kft. Minden jog fenntartva.
Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte, hogy részleteket közöljünk L. Ron Hubbard szerzői joggal védett műveiből.
HUBBARD egy védjegy, amelyet licencszerződés alapján használunk. IA#191228535/P

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: