Önbizalom férfiaknak

Pár éve tartottam egy előadást, az önbizalomról és a pénzről csak nőknek. Lásd a megelőző bejegyzésemet. És ha a nőknek tartottam egy csak rájuk szabott előadást, akkor a férfiaknak is illik egy ilyen, csak a férfiakra szabott előadást tartani.

Pénz és önbizalom, mi az, ami ezzel kapcsolatban érdekel titeket? Ha a pénz vagy az önbizalom közül kell választani, akkor először inkább az önbizalom az érdekesebb.

Hogyan lehet növelni az önbizalmat? Honnan lehet meríteni, hogyan lehet táplálni? Mert ha önbizalom van, akkor pénz is lesz.

Nézd meg a videót, és olvasd el a bejegyzést.

Önbizalom és pénz előadás férfiaknak

A női olvasóknak javaslom az előző bejegyzés megtekintését.

Pénz és önbizalom, mi az, ami ezzel kapcsolatban érdekel titeket? Kezdjük hátul!

Ha a pénz vagy az önbizalom közül kell választani, akkor először inkább az önbizalom az érdekesebb. Hogyan lehet növelni az önbizalmat? Honnan lehet meríteni, hogyan lehet táplálni? Mert ha önbizalom van, akkor pénz is lesz.

Az önbizalom és a pénz együtt jó, de hogy lehet még jobbá tenni?

Engem is az érdekel, hogy lehet az önbizalmat erősíteni, kifelé kommunikálni?

Hogyan lehet növelni és szinten tartani az önbizalmat?

Hogyan lehet növelni a pénzt önbizalommal?

A pénz attól függ, hogy milyen viszonyban vagy a környezeteddel és az, hogy milyen viszonyban leszel a környezeteddel attól függ, hogy milyen viszonyban vagy magaddal. Igazából a nagy átverés a mai társadalomban az, hogy kis korodban megszakítják a kommunikációt saját magaddal. Amikor billegsz, akkor egyedül képtelen vagy egyensúlyba kerülni, ha nincs egy jó csoport, aki körülötted van vagy nincs egy olyan stabil párkapcsolatod, ami képes visszaépíteni. A legtöbb magyar párkapcsolatban nem építik, hanem leépítik egymást. Egymás leértékelésével gyakorlatilag olyan szinten kicsinálják magukat, hogy az illető nem fog tudni szintet lépni az üzletben.

Itt most arról kell beszélnünk, hogy mi a te értéked a társadalom számára. Ha kivennénk téged az életből és nem engednénk, hogy megszüless, aztán megnéznénk, hogy hogyan alakul az alternatív univerzumban az élet, akkor látnánk azt, hogy neked mi lett volna az értéked. Ha valaki azon a véleményen van, hogy nem lenne változás, akkor ez annak a jele, hogy a társadalom kinyírta. Mindegyikőtök egy megismételhetetlen lény, ami értékes, függetlenül attól, hogy mit gondol magáról. Mindenből lehet motivációt lehet nyerni, két dolgot nézzünk meg, hogy mi a helyzet a párkapcsolatoddal és a munkahelyeddel vagy azzal a csoporttal, amiben vagy, hogy ott építenek vagy nem építenek.

Most figyelj, amikor beleraksz energiát valamibe, ennek az energiájának vissza kell jönnie. Amikor energiát adsz valamibe, akkor kommunikálsz, a kérdés, hogy visszafelé is érkezik-e a kommunikáció. Mondok egy példát, ha oda megyek valakihez, megdicsérem és adok neki ajándékot, de nem kérdezi meg, hogy ki vagyok, akkor egyértelmű, hogy elnyeli az energiát és nem adja vissza. Egyből le tudom szűrni, fél perc alatt, hogy azzal az illetővel érdemes-e tenni valamit vagy sem.

Az önbizalmad attól függ, hogy képes vagy-e a környezetedben élők végleges döntéseit megváltoztatni vagy nem. Vagy elfogadod, hogy nem tudod megváltoztatni. A legtöbb ember belenyugszik és rossz érzése lesz, ezt a rossz érzést pedig ki fogja adni. Ilyenkor az történik, hogy az önbizalmad egyre kisebb lesz. Szóval gondold át, hogy az elmúlt hetekben hány olyan döntésbe egyeztél bele, amibe nem akartál, csak azért, hogy elkerüld a konfliktusokat. Akkor keresel pénzt, ha meg tudod változtatni a környezetedet. Úgy növünk fel, hogy egyetlen dologra tanítanak meg minket, arra, hogy alkalmazkodjunk. Mondok egy példát, megtanultad azt, hogy amikor telefonálnod kell, akkor csináld úgy, hogy felöltözöl normál ruhába, hogy jól érezed magad. Na most ez egyetlen dolgot jelent, hogy külső dolgoktól legyen önbizalmat. Ilyen kis közösségben meg merem osztani, hogy én simán merek a fürdőkádból telefonálni.

A kommunizmusban nagyon büdös volt, hogy mondd magadról, hogy jobb vagy. Tudja valaki, hogy melyik sportolót választották a 20. század legjobb sportolójának? Muhammad Alit, akinek Cassius Clay volt az eredeti neve. Amikor megváltoztatta, azt mondta, hogy “ez egy rabszolga név és mostantól Muhammad Ali leszek, én leszek a legjobb sportoló”, ez az előtt volt, hogy tényleg őt választották a legjobbnak. Ha magadról nem mondod azt, hogy te vagy a legjobb, akkor mások miért mondanák? Szóval a szerénység halálos. Otthon írj fel dolgokat, amiben különleges vagy. Mindenkinek vannak olyan tulajdonságai, amiben jobb, mint mások.

A másik, amit látok azoknál, akik nem tudnak áttörni egy akadályt, amit én például többször áttörtem, hogy nem az elveikhez ragaszkodnak, a pénzért megcsinálnak dolgokat, ami azt jelenti, hogy olyanok, mint a kurvák. A kurváknak pedig nincs önbizalma. Itt most visszakanyarodok a legelső dologhoz, hogy valóban megvan-e a tudásod, ami ahhoz kell, hogy pénzt keress. Hiába van kezdeti önbizalmad, ha nincsenek meg azok az információid, amik a pénzkereséssel kapcsolatosak. Akkor nem lesz önbizalmad. Mindig van egy ajtó, amit úgy tudsz megtalálni, hogy megtalálod azt a törvényszerűséget, ami az adott helyzetre vonatkozik. Ha nem keresel elég pénzt, akkor nem élsz példamutató életet. Néhány olyan dolog van, amiben az életedet ki kellene egyengeted, én az Út a boldogsághoz c. füzetet találtam mérvadónak, ez fent van az interneten. Ebben van 21 pont, amit be kell tartani. Egy biztos, ha nem áramlik a pénz magától, akkor ebből a 21 elvből valamit nem tartasz be. Ez tulajdonképpen azt tartalmazza, hogy hogyan tudsz kijönni másokkal, abban a pillanatban, hogy megszeged őket, a pénzáramlás leesik.

A másik dolog, hogy a pénzszerzésének alapvető lényege az, hogy van-e egy olyan terméked vagy szolgáltatásod, ami értékes. Ahhoz, hogy sok pénzed legyen négy dolgot kell betartanod, ha ezeket betartod, akkor elkerülhetetlen az, hogy áttörj egy olyan szintet, amikor áramlik a pénz. Az egyik, hogy szűkítsd le a célközönséged, a másik, hogy legyen ugyanaz a problémájuk. Fontos, hogy olyan célcsoportot keress, akivel nem lesz gondod. Ha például táplálékkiegészítőket értékesítesz, akkor ne a betegeket találd meg. Harmadik, akkor fogsz sok pénzt keresni, ha egy olyan innovációval foglalkozol, ami azt a problémát oldja meg, ami a célcsoportodnak van. Fontos, hogy ez az innováció jobb legyen, mint a többi, meg kell nézned, hogy tudsz-e olyan terméket, szolgáltatást nyújtani. Ezt vagy ki kell fejlesztened vagy együtt kell működnöd egy céggel, vagy meg kell venned, bármi lehet. Az utolsó pedig, hogy kereszt marketingelj. Ez azt jelenti, hogy keress olyan embereket, akiknek hasonló a célközönségük, de mást kínálnak, tehát nem vagytok konkurensek. Ha elég okos vagy és látod, hogy mit vesznek meg az emberek, akkor el tudsz indítani egy tevékenységet és akkor lesz önbizalmad, ha az, amit kitalálsz 51%-ban bejön. A ló másik oldala, ha valaki 100%-ra törekszik, a fizikai univerzumban nem lehet 100%-ra törekedni, mindig történik valami. Ha több, mint 51%-ban sikeres az, amit csinálsz, akkor működni fog. Ahhoz, hogy működjön, tudnod kell azokat a törvényszerűségeket, amikről már beszéltem. Ilyen például az, hogy 40-ből 1 ember ki fogja fizetni a Jedit. Amikor meglátod ezeket a számszerű dolgokat és ráteszed az egészet egy olyan útra, amin működni tud, akkor nyugodt lehetsz. Nem lesz azon a figyelmed, hogy mi van, ha nem jön össze? Mert folyamatosan bejönnek a dolgok.

A másik kérdés, hogy ki vagy te? Honnan tudod, hogy melyik úton kellene járnod. Először is nézd meg, hogy mikor voltál a legboldogabb, ha több terület van, melyiken vagy boldog? Fogalmazd meg azt is, hogy mi az, amit semmiképp nem csinálnál vagy ahogy nem csinálnád? Írd le, hogy mi az, amit nem szeretsz csinálni. Ebből kialakul egy személyiséged, ehhez tudsz keresni egy karriert, egy szolgáltatást vagy terméket, amire igény van. És az utolsó, hogy erőfeszítés nélkül. Ha el van találva a termék neve, csomagolása, amit erőfeszítés nélkül megvesznek, akkor tudsz jól elindulni. Ha valamit rá kell erőltetni az emberekre vagy el kell magyarázni nekik, akkor az nem jó. Annak is van néhány szabálya, hogy hogyan és mit marketingelj, ehhez érdemes elolvasni a Profit művészete c. könyvet, ebben 28 példát ír le arra, hogy hogyan lehet profitot csinálni.

Erről lesz szó szeptember 7-én, el fogom mondani a 11 lépését annak, hogy hogyan tudsz elindulni bármilyen pénzkereséssel. Ez egy hosszú, folyamatos megfigyelésből adódik, már ezért érdemes eljönni. Lesz ott még plusz 5-6 nézőpont azzal kapcsolatban, hogy a pénzkeresést hogyan tudod beindítani. Ez egy rendhagyó Kasza nap lesz, mert nem 10-től 5-ig lesz, hanem 10-től 6-ig. Ezt Oroszországban tanultam, hogy így 4 db 1,5 órás előadást lehet belerakni, ez fél órával több szünetet jelent, hogy tudjatok ismerkedni, másrészt pedig gyakorlatilag majdnem 1 órával több előadást fogtok kapni.

(Megjegyzés: azóta a Kasza napok 10:00-tól 18:00-ig tartanak.)


Gyere el a következő Kasza napra (szeptember 7.)!

Válságálló hozzáállás férfiaknak

A belépőjeggyel együtt ezt a könyvet is megkapod:

57.kn_konyv

57. Kasza nap - Ott a helyed

Jelentkezz most!

Megyek...


1. A korábbi Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok


2. Gyere a vezetői kommunikációs képzésre!

www.nemszamit.hu

  1. augusztus 24.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: