Önbizalom nőknek

Pár éve tartottam egy előadást, az önbizalomról és a pénzről csak nőknek. Ebben az előadásban olyan alapelveket ismertettem meg a női közönséggel, amik most 2022-ben, aktuálisabbak, mint bármikor korábban.

Ha vállalkozó vagy, és nő vagy, vagy egyszerűen csak ki akarsz állni magadért, és eleged van abból, hogy a környezeted semmibe veszi a te hozzájárulásodat, akkor ez a blogbejegyzés pontosan neked szól.

Nézd meg a videót, és olvasd el a bejegyzést.

Önbizalom és pénz előadás nőknek

Beszéljünk az önbizalomról, a kérdésem az, hogy szerintetek az önbizalomnak belülről kell-e jönnie?

Mivel nők vagytok az érzelmekről fogok beszélni. Az érzelem az értelmező kéziszótár szerint egy belső válasz egy belső vagy külső ingerre. Példa: elkészíted a vasárnapi ebédet és elképzeled, hogy milyen fogadtatást kellene kapnia a művednek. Ehhez képest mi a valóság? Szólsz, hogy ebéd! Síri csend. Aztán elkezdesz üvölteni, hogy ebéd! Bejönnek és ahelyett, hogy ők mondanák, hogy mennyire szép a tálalás és mennyire finom az étel, egy viselkedés módosító szabályozást ismertetsz meg velük és azt mondod, hogy “miért nem tudtok bejönni, amikor azt mondom, hogy ebéd? Miért nem tudjátok soha azt csinálni, amit mondok?” És így tovább. Majd, amikor végeztek, akkor azt is elfelejtik mondani, hogy köszönöm. Mit okoz ez benned? “Hát csináljon nekik legközelebb ebédet a hóhér!” És bennük mit okoz? “Minek kellett hétvégén is itt lennem, legközelebb jobb lenne, ha nem lennék itt.” Ha úgy érzed, hogy kapsz egy két gyomrost, miközben beszélek, ez nem a véletlen műve.

A kulcsa annak, hogy el tudd különíteni, hogy belső vagy külső reakció, az az, hogy a jelenben kellene lenni. Ez egy titokzatos dolog, de ez azt jelenti, hogy ha abban a pillanatban, amikor azt gondolod, hogy “már megint ez van” vagy “még mindig ez van”, akkor nem vagy a jelenben, mert összekapcsoltad az összes korábbi emlékedet. Az érzelem egy olyan dolog, ami általában kétszer rúg fenékbe, először a külső inger, amire van egy belső hatás és ez okoz egy belső reakciót, amire újra reagálsz. Erre szokták mondani, hogy hagyd anyát, mert puffog magában. Közben pedig arra gondolsz, hogy “engem senki sem becsül meg”.

Az érzelmek, többszörös reakciók és az egész egy flipperré válik. A golyó, ami megy összevissza az a kommunikáció és mivel emiatt alakult ki a baj, ezért általában az a végszó, hogy többet nem kommunikálsz velük. Mondok egy példát: azt mondja egy hölgy, ha eljövök a képzésre és nem érek haza vacsorára, akkor bekészítem a kaját a hűtőbe. A férje viszont arra sem képes, hogy megmelegítse, szóval 2 napig nem szól hozzá. Ahhoz, hogy tudd ki hogyan fog reagálni, tudnod kell az emberek négy alapvető típusát. Először van a pozitív érzelmi szint és a negatív érzelmi szint. Ha mellette vagy, amikor senki sem beszél, mi történik veled? Feljebb kerülsz vagy lejjebb? Olyan nem nagyon van, hogy ugyanott maradsz. Lehet, hogy a másik egy áldott jó lélek, csak nem a te életedben. Lehet, hogy annyira más a személyiségetek, mást szerettek csinálni, hogy emiatt nem egyeztethető össze az életetek.

Tudnod kell, hogy a szocializmusban egy mondattal leépítették az emberek személyiségét, ez van, ezt kell szeretni. A személyiségnek viszont az az értelme, hogy vannak dolgok, amiket szeretsz és vannak dolgok, amiket nem szeretsz. Ha olyan dolgokat csinálsz, amiket nem szeretsz, akkor annyira lerontod az énképedet, hogy azt fogod csinálni, amit mások mondanak és tulajdonképpen onnantól fogva egy rabszolga leszel. Hülyén hangzik, de igaz, hogy a karrieredhez kell párt választani. Ha nem így teszel, akkor lehet, hogy lesz egy olyan pont, amikor nagyon eltávolodtok egymástól. Persze vannak olyan különbségek, amik kezelhetők megértéssel és kommunikációval.

Első kérdés, hogy leírtad-e valaha, hogy neked mi tetszik, mi nem tetszik az életben, egy pasiban és hogy milyen karriert szeretnél? Ezek után már csak azt kell értened, hogy ki milyen energiaszinten van. Aki pozitív az a jövővel foglalkozik, aki negatív az a múlttal. Ha figyeled, hogy miről beszél, akkor ezt meg tudod állapítani. Minél lejjebb van, annál inkább elhárítja, minél feljebb van, annál inkább felvállalja a felelősséget. Aki alul van, sajnáltatja magát, a múltról beszél és hibáztat másokat, vagyis áldozatszerepben van, ennek tulajdonítja az állapotát. Ehhez nem kell 80 évesnek lennie, lehet, hogy valaki 14 évesen van itt. Aki áldozat az önpusztító, tehát valamilyen függősége van vagy alkohol vagy drog.

Kritizál, hibáztat, közeli múlttal foglalkozik, tehát azt nézi, hogy ki mit ront el és ki miért nem csinálja a dolgát jól. Állandóan beleköt mindenkibe és leértékel, hibáztat. Egy ilyen személy sosem fogja a jót látni, mindig csak a rosszat. Ez az első pozitív szint, a közeli jövővel foglalkozik az illető, mindig azt mondja, hogy “igen, de...”. Együttműködés, távoli jövő, aki itt van ő magától csinál dolgokat. Ha két szint különbség van az emberek között, akkor nem fog működni a kommunikáció, az egyik le fogja húzni a másikat. A legtöbb esetben az szokott lenni, hogy a férfi kritizál, hibáztat, eltelik 15 év, a nő változtatni akar, elkezd tréningekre járni, feljebb lép, a férfi viszont elkezd inni, elvan a haverokkal és lejjebb süllyed. Egy ilyen kapcsolat mennyi önbizalmat fog neked adni? Semennyit. Ami érdekes, hogy az emberek miért vannak azzal a párral? Az szokott a válasz lenni, hogy hát nem tudom. Milyen felelősséged van a gyerekekkel szemben? Mit tanítasz ezzel nekik? Azt, hogy alkudjanak meg.

Amit szeretnék mondani még utolsó körben, hogy kicsit jobban kellene értékelni magad. Ez ott kezdődik, hogy elkezdesz nemet mondani mások felkérésére, amikor valamit meg akarnak csináltatni veled. Az emberek általában olyanok, főleg, akik lent vannak, hogy állandóan kérnek, de amikor te kérnél, akkor sosem érnek rá vagy sosem adnak vissza. Nézd meg, hogy mivel töltöd az idődet, kiknek a meghallgatásával. Ha van egy olyan barátnőd, aki évek óta ugyanazt mondja és ugyanaz a baja, akkor vedd észre, hogy ő egy olyan ember, aki a problémákat felhalmozza, nem pedig megoldja. Ha nem te vagy az anyja, akkor ne vedd át a felelősségét annak, hogy ápolgasd a lelkét. Ha akarsz neki segíteni, akkor egy dolgot kérdezz meg. “Mit tettél, hogy ki kell engesztelned a másikat? Miért bűnhődsz? Miért bünteted magad folyamatosan?

Azt mondják, hogy az 5 ember átlaga vagy, akivel tartod a kapcsolatot. Ha olyan emberekkel tartod a kapcsolatot, akik lent vannak, akkor állandóan vissza fognak húzni. Ha az önképzést fontosnak tartod, akkor te itt vagy valahol felül, szóval ezúton is szeretnél gratulálni neked. Ha valaki azt mondja neked, hogy nézz magadba és gondolkodj el az életeden, az az ellenséged. Ezek a genyák itt alul tudják, hogy ezzel a mondattal meg lehet fektetni. Egy ilyen személy sosem fog magába nézni, mert ha megtenné, akkor elhányja magát, ezt nem vállalja. Viszont rájöttek, hogy akik felül vannak, azokat ezzel le lehet szerelni. Akik alul vannak úgy csinálnak belőled rabszolgát, hogy magadra irányítják a figyelmet, bűntudatot keltenek és onnantól fogva elérik azt, hogy az legyen, amit ők akarnak. Te pedig el fogsz jutni oda, hogy azt mondod “jó, mondjad, hogy akarod” és elkezded úgy csinálni a dolgokat, ahogy ő. Minden egyes nap, amit így töltesz el az levesz az önbizalmadból. Egy idő után az egész életed be fog szűkölni az egyetlen emberrel, aki ezt teszi veled, ami lehet egy munkatárs vagy lehet a párod is. Tehát egy jó állapotban lévő ember feláldozza magát egy olyan emberért, aki már nagyon rég eldöntötte, hogy kudarcot akar vallani. Szóval mondjál nemet a dolgokra és ténylegesen ismerd meg a személyiségedet, hogy mi jó neked, mi nem és abból ne engedj. Ha engedsz, akkor az önbizalmadnak annyi. Hiába próbálod azt sugározni kifelé, hogy van önbizalmad, belül tudod azt, hogy minden nap az van, amit nem szeretnél. Ez pedig egy idő után szagos lesz és ezt látni fogják rajtad mások is.

Tehát összegzésként mi az önbizalom felé vezető út?

  1. Tudd meg mi a személyiséged, figyeld meg magad mit szeretsz, mit nem szeretsz? Nézd meg, hogy milyen igényeid vannak?
  2. Döntsd el, hogy mi lehetne a karriered, ez alapján mihez lenne kedved?
  3. Írj listát, hogy mit vársz el egy párkapcsolattól! Konkrétan milyen legyen, hogy nézzen ki?
  4. Mondj mindenre nemet, ami nem illik a személyiségedhez, amihez nincs kedved és ez egy határozott nem legyen.
  5. Olyan emberekkel barátkozz vagy olyan munkahelyen dolgozz, ahol az emberek érzelmi szintje felfelé visz téged.

Azt szokták mondani a nők, hogy elköltöznék, ha lenne hova vagyis, ha lenne pénzem. Szeptember 7-én fogunk tartani egy 5.000 forintos napot, ahol el fogom mondani, hogy hogyan lehet pénzed és időd.


Gyere el a következő Kasza napra (szeptember 7.)!

Válságálló hozzáállás nőknek

A belépőjeggyel együtt ezt a könyvet is megkapod:

57.kn_konyv

57. Kasza nap - Ott a helyed

Jelentkezz most!

Megyek...


1. A korábbi Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok


2. Gyere a vezetői kommunikációs képzésre!

www.nemszamit.hu

  1. augusztus 23.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: