Útmutató a Bőséghez

Kasza Tamás vagyok, 26 éve tréner, Hídvéghy Róberttel beszélgetek. Hídvéghy Róbert - bevételteremtés specialista, a Cashflow Mérnök International vezetője, a nagysikerű Családi Élettervezés szoftver fejlesztője, több száz cikkel és számos előadással a háta mögött méltón érdemelte ki a ráragadt „hétköznapi hős” jelzőt.

Róbert és párja, Timi az elmúlt 10 évben több ezer embernek segítettek, kezdve az adósságokban úszó, minimálbérből megélni próbáló családanyáktól, a vállalkozókon és MLM üzletembereken át, egészen a legmagasabb rangú vezetőkig.

Az interjú témája szorosan kapcsolódik az 51. Kasza nap: A kapcsolatépítés Mestere témájához, ezért is most adom közre.

Kérdés: Mi van veletek, mi van az ügyfeleitekkel?

Az a helyzet, hogy mi otthonról dolgozunk, szóval ez a része nem sokat változott, mióta karanténban vagyunk. Innen csináljuk a konzultációkat, a Timi innen adj el a sok-sok konzultációt és egyebeket. Még régen volt olyan, hogy kimentem ügyfelekhez, most ez nincsen. Ami még változott, hogy sokkal nagyobb szükség van a segítségünkre. Lehet, hogy más vállalkozásoknál ez pont fordítva van, hogy jött ez a helyzet és nehézségeik vannak, mi azt érezzük, hogy ránk most nagyobb szükség van. Timi sokkal könnyebben tud eladni konzultációkat és ráadásul azt látjuk, hogy még befogadóbbak az ügyfelek. Tehát, amikor úgymond szokásos időben próbálunk segíteni valakinek pénzügyekben, akkor általában mindig második vagy harmadik, hogy ezzel foglalkozzanak. Most meg sokkal nagyobb hangsúly van az egészen.

Kérdés: Hány ember fogadta meg a tanácsotokat és hány ember van olyan, akik megfogadták a tanácsotokat és most sokkal könnyebben éli meg ezt a mostani helyzetet, mint előtte élte volna át?

Nálunk a konzultáció bevezető része az, hogy vésztartalékot tetettünk el az emberekkel, a visszajelzések alapján az 50% ezt meg is fogadta. A maradék 50% meg mostanában jön hozzánk. Nagyon sokan keresnek meg, hogy mi jól kezeljük a dolgokat és sok ügyfelünk jól kezeli a dolgokat. A másik 50%-tól rengeteg email, messenger kommunikáció meg egyebek jönnek, hogy milyen jó, hogy 10 éve ránk hallgattak.

Ha kiszámolod, hogyha minden bevételednek az 5%-át elteszed 10 éven keresztül, akkor az egész jó pénzt tud lenni.

Azt tanítjuk, hogy a vésztartaléknak pont nem az a lényege, hogy az ember befelé nézzen a vésztartalékra, hogy milyen tök jó, hogy sok pénzem van, hanem arra próbáljuk rávenni őket, hogy rakják el a vésztartalékot, de utána úgy kezeljék a pénzügyeiket, hogy soha ne legyen rá szükség. Nálunk Timi az ostorozó ember, ő az, aki kihajtja az emberekből, hogy még ebben a helyzetben se a vésztartalékhoz nyúljanak, hanem nézzék meg, hogy ilyen termék, milyen szolgáltatás, milyen kommunikációs vonalak, milyen lehetőségek vannak hogyan tudnak így is bevételt teremteni.

Kérdés: Mit csináljon egy olyan vállalkozó, aki teljesen el van keseredve, eltűnt a bevétele? Mi a javaslatod?

Nem egy ilyen ügyfelünk van. Az első dolog, hogy nem szabad tovább teremteni a realitását a dolognak, hogy baj van. Ahogy az emberek állandóan olvasgatják Facebookon a híreket, nézik a híradóban, hogy mi van, fejben teremtik ezt a dolgot. Automatikusan leszabályozzák a gondolkodásukat, a kreativitásukat, a hitüket abban, hogyan fogják ezt az egészet kezelni.

El kell kezdeni olyan dolgokat nézni, ahol biztatják az embereket, hogy meg lehet oldani ezt a helyzetet. Picit le kell ülni nyugodtan és tök higgadtan átnézni milyen termékeim, szolgáltatásaim vannak, ami másoknak jó. Nálunk vannak olyan ügyfelek, akik úgy oldották meg a helyzetet, hogy azt el sem tudtuk képzelni, hogy így meg lehet, aztán végülis mégis sikerült nekik. Van olyan ügyfelünk, aki babysitter, akinek elvileg ugye ott kellene lennie a gyerkőc mellett. Kitalálta, hogy abból a tudásanyagból, amije van, hogyan tud más termékeket, szolgáltatásokat előállítani és azokat hogyan tudja eljuttatni a közönségéhez. Tehát a második lépés kitalálni, hogy hogyan fog működni tovább a dolog. A hármas pedig, ami a mi kis aranyszabályunk, amit úgymond minden ügyfelünkbe beleverünk, ezt mi elkötelezettségnek hívjuk.

Ez nagyjából két szabályt jelent. Az egyik, hogy a saját életképességét, vagyis a pénzt, hogy az alapvető működését valaki fent tudja tartani, arra mindig megvan a képessége.

Az életképességet minden élő vállalkozás meg tudja teremteni.

A másik szabály pedig az, hogy arra is minden vállalkozás képes, ha elég kreatív és kitartó, hogy az elmúlt 2-3 hét, ahogy működött, annál a következő 2-3 hét jobb legyen. Ehhez elég nagy kreativitás, kitartás és hit kell. Lehet, hogy lesz pár álmatlan éjszaka, de aztán elkezdenek kisimulni a dolgok.

Kérdés: Mielőtt még elköszönünk, kérlek mutasd be magatokat. Akik először látnak titeket, mit kell, hogy tudjanak rólatok?

Timivel nagyjából 10, inkább már 12 éve kezdtünk el vállalkozni, amikor csődbe ment a több száz fős MLM hálózatunk. Ez a 2008-as válság miatt volt, először a forgalom ment el, aztán a cég is. Akkor már megvolt a tudásunk, hogy hogyan kell eladni, hogyan kell emberekkel törődni, akár nagy csapattal is. Eldöntöttük, hogy ebben segítünk embereknek.

Két fő vonalunk van. Az egyik, hogy segítünk rendbe rakni a pénzügyeiket, ehhez van egy tervezőszoftverünk is. Azzal kezdünk, hogy átláthatóvá válnak az emberek pénzügyei, tervezhetővé válnak, nem összevissza mennek, hanem úgy mennek, ahogy irányítják őket. Nem folyik el a pénz, például tesznek el vésztartalékot.

Hídvéghy Róbert és Hídvéghy Timi

Hídvéghy Timi és Hídvéghy Róbert

A másik vonal, ami erre épül és ami a titulusom is, hogy bevételteremtés specialista. Megnézzük az adott ügyfelet, hogy hogyan működik azon a területen. Valamit általában már addig is csinált, amiből bevétele volt és ott a minimum célkitűzésünk, hogy elindítjuk azon az úton, hogy megötszörözzék azt, amijük van. Vannak, akiket kisebb csomagban indítunk el, vannak erre tanfolyamaink, könyveink, egyebeink. Akik pedig ütősebb eredményt szeretnének, velük konzultálunk hosszabb időn keresztül.

Most már 1000 felett van a konzultációnk száma. Azok, akik tényleg csinálják, amit mondunk, azoknál mindig működik.


Köszönöm, Hídvéghy Robinak az interjút.

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: