Őrfalvy Árpád, az Ablakszakértő

Kasza Tamás vagyok, 26 éve tréner, és ezt az interjút Őrfalvy Árpáddal, az Ablakszakértővel készítettem még 2020. tavaszán. Az interjú apropója ma legalább annyira aktuális, mint majd egy éve, így megosztom veled, kedves Olvasóm most a blogom is. Őrfalvy Árpád több mint 30 Kasza napon vett részt, majd elvégezte szinte az összes képzésünket, és ahogy az interjúban is elmondta, a jelenlegi sikereinek egyik titka az, hogy ott volt a Kasza napokon, és folyamatosan gyakorolta a LEZÁRÁS technológiáját.

Gyere az 51. Kasza napra: A kapcsolatépítés Mestere, és virágoztasd fel a vállalkozásodat te is!

Kasza Tamás:

Van néhány ember, akinek a közelében extra jól érzem magam és te is ilyen voltál. Aztán hirtelen eltűntél, majd újra megjelentél és az összes tréningünket felvásároltad, beleértve a VIP extrát, a VIP extra 2-t. Gyakorlatilag az egyik olyan ügyfelünk vagy, akire a legbüszkébbek vagyunk, mert nagyon jól alkalmaztad azt, amit tanultál tőlünk.

Őrfalvy Árpád:

2007-2008 környékén voltam a Tamás egyik nyílt ingyenes tréningjén, délután még ott maradtunk begyakorolni a telefonos részt. Akkor még két részből állt, délelőtt elmélet, délután gyakorlat. Azóta többé-kevésbé mindig követtük a Tamást, volt, amikor csak a Kasza napokra jártam, illetve volt egy időszak, amikor kicsit hullámzott az életem, akkor még azok is kimaradtak. Be kell vallanom nem voltam ott mind a 47-en, de azért olyan 30 körül járhatok.

Kérdés: Hogyan lettél ablakszakértő? Ez volt az első vállalkozásod?

Igen, most már a második, mert újrakezdtük. 88-ban szereltem le a határőrségtől és épp nemrég találtam meg a munkakönyvemet, hogy 88 novemberében az Erdély Vince kisiparosnál elhelyezkedtem 4000 forintos havi bérkerettel. Egy darabig redőnyöket csináltunk, aztán 98-tól kezdtünk ablakot is készíteni és beépíteni.

Kérdés: Mi a mostani céges felállásotok? Kicsit a nagyságrendjét lőjük be a cégeteknek. Ha egy cégjegyzékben megnézem, akkor mennyit csináltatok tavaly, tavalyelőtt, hány emberrel dolgoztok és mostanában mi van veletek?

Tavaly előtt szerintem olyan 130-140 körül lehetett az éves forgalmunk, tavaly elértük a 220-at, 8 fővel dolgozunk. 3 fő területe van a megrendelőinknek: az egyik nagy része a lakosság, akik felújítanak, van sok kivitelező partnerünk, akik lakásokat felújítanak és kell az, hogy időre kész legyen az ablak megbízható minőségben és szépen be is legyen szerelve. 20-30 visszatérő kivitelező vásárlónk van, illetve van jó pár közös képviselő, akiknél lépcsőházi ablakokat szoktunk cserélni, ők a közös helyiségek ablakait szokták megrendelni tőlünk.

Kasza Tamás:

Ha van pár terméked, amit meg tudnál mutatni, azt megköszönném. Ablak, ablak, én ennyit értek hozzá.

Őrfalvy Árpád:

Akkor mozgok egy kicsit. Így néz ki egy műanyag ablak belseje, ez egy kamrás szerkezet és van benne acél. Attól, hogy műanyag ablak nem kell megijedni, mert olyan tömör erős acél van benne, ami biztosítja a stabilitást. A műanyag a hőszigetelésben segít sokat. Tudok hozni ablakot fából is, az is már több rétegből van összeragasztva. Itt a bemutatóteremben élethű nagyságban felépített modellek vannak, mindent meg lehet fogni, rángatni, nyitni-csukni és akkor ténylegesen mindenki el tudja képzelni azt, hogy milyen lenne az otthonában beépítve. Árnyékolókat is csinálunk, illetve a fejünk felett van egy napellenző felépítve, szalagfüggöny, szúnyogháló, beltéri ajtók.

Kérdés: Ezek a termékek miért jobbak, mint amit bárhol máshol meg tudnak vásárolni? Miért hozzátok menjenek az emberek?

Egy német minőségű ablakgyárral dolgozunk, tavaly szeptemberben voltunk megnézni a gyárat. Még mi is elcsodálkoztunk, hogy mennyire jó. Egyedüli az országban, A kategóriás termékek, tehát 3 mm-es falvastagsága van a profiloknak, illetve 4 óránként megállítják a teljes gyártást és megy egy 10 cm-es munkadarab a laborba. Ha bármilyen feltételnek nem felel meg, ami a szabványban benne van, akkor az utolsó 4 óra termelését ledarálják és kijavítják a hibát, tehát csak tökéletes termék hagyhatja el a gyárat. Az anyagon kívül nagyon fontos, hogyha rendeltél tőlünk egy ablakot, akkor az olyan legyen, amilyet szerettél volna és teljes megelégedettségre vagy egy kicsit nagyobb szintre jussál. Ha elégedetlen vagy, akkor azt mindenképpen úgy megoldjuk, hogy az tökéletes legyen és mosoly legyen az arcodon úgy, ahogy most.

Kérdés: Egész Magyarországon dolgoztok, vagy csak Budapest környékén?

Elmegyünk szívesen messzebbre is, nagyobb része az ügyfélkörünknek nyilván innen van, de szoktunk menni a Balatonra, Mátrába, Szegedre például a Nacsa Misihez. Kiváló ügyfeleket ismerünk meg a VIP képzéseken.

Kasza Tamás:

Igen, gyakorlatilag, ha másnak nem is, nektek a VIP képzés ára az ott lévőkből simán visszajött. Ez ugye azt jelenti, hogy ügyesen alkalmaztátok a lezárási gyakorlatokat, amiket ott egymáson kellett csinálni és eddig akárkinél kicseréltétek az ablakot, égbe dicsért titeket.

Őrfalvy Árpád:

Azt még mindenképpen elmondanám, hogy ezt nem egyedül csinálom, a Bea képét már láttátok, ő 2003 óta dolgozik velem. Nagyon fontosnak tartom, hogy nem egyedül járok képzésekre, hanem ők is jönnek és akkor egyféle nyelvet beszélünk.

Kasza Tamás:

Szerintem ez egy tökéletes interjú volt, nagyon jókat mondtál és köszi, hogy így végig mutogattad a bemutatótermet. Még egyszer a weboldalatok a www.ablakszakerto.hu és a bemutatóterembe be kell jelentkezni, vagy csak mehetnek?

Őrfalvy Árpád:

10-től most ugye 3-ig nyitva vagyunk, lehet jönni bármikor, de érdemes bejelentkezni, mert akkor meg tudjuk oldani, hogy csak azzal az ügyféllel foglalkozzunk. Akkor nincs az, hogy várni kell esetleg, hanem akkor felkészülünk, hogy személyesen tudjunk beszélgetni.

Az ablakszakértő csapata

Kérdés: A bemutatóterem hol van?

Budapest II. Kerület, Margit körút 34-es szám alatt található.


Köszönöm, Őrfalvy Árpádnak az interjút.

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: