A listaépítés a kulcs

Kasza Tamás vagyok, 26 éve tréner, és Pampuk Andrással, ingatlan értékesítővel beszélgetek.

Ebben a bejegyzésben két összeegyeztethetetlen dologról fogunk beszélni, ami az ingatlanos szakma és az MLM. Ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz, de én most ezen keresztül szeretném megmutatni azt, hogy a kettő ugyanaz, mert nincs olyan, hogy üzlet, vállalkozás vagy értékesítés. Ha sok pénzt akarsz keresni, akkor a listaépítésben vagy benne.

A listaépítést pedig kapcsolatépítés nélkül nagyon nehéz elképzelni.

Gyere az 51. Kasza napra: A kapcsolatépítés Mestere, és virágoztasd fel a vállalkozásodat te is!

Pampuk András, ingatlan értékesítővel beszélgetek:

A beszélgetés 2020. április 10-én zajlott, de annyira aktuális 2021 tavaszán is, hogy most ebben a bejegyzésben közreadom.

A videót nézd meg, nagyon javaslom, lényegesen több infót tartalmaz, mint a szöveges összefoglaló!

Kasza Tamás:

Van egy történetem az ingatlanos szakmáról, ami nekem rengeteg százezer forintot jelentett, amikor 11 hónapig ingatlanos voltam és remélem ez segíteni fog megérteni azt, hogy az MLM lépések, azok a hálózatépítés lépések és a hálózatépítésre mindenkinek szüksége van. Mi egyébként hálózatépítők vagyunk, de egy MLM-ben sem vagyunk benne, mert mi a saját hálózatunkat építjük. Annak idején engem úgy tanítottak meg ingatlanozni, hogy hívjak fel valakit az újságból. Akkor az internetet még nem nagyon használták, 2001-2002-ről beszélünk. Úgy tanítottak, hogy kezdjek el telefonálni az Expressben, kérdésekkel melegítsem be az ügyfelet és a végén mondjam meg, hogy ingatlanos vagyok. A lényeg, hogy kellett lakásokat találni és akkoriban azokat a lakásokat bízták rám, amiket nem tudtak eladni, mert annyira drágán árulták, hogy eladhatatlanok voltak.

Ez a 11 hónap három dologra volt jó:

  1. Rájöttem arra, hogy amit 2001-ig tanítottam, annak kb. a 70%-a nem működött.
  2. A 30%-ot, ami jó volt, azt nem használtam.
  3. Azzal, hogy rengeteg emberrel tudtam találkozni és bemenni az otthonaikba, megtanultam bemenni valakinek a személyes zónájába és gyakorlatilag rehabilitálódott az az érzésem, hogy én tudok emberekkel beszélni.

Terápiás haszna volt, hogy embereket látogathattam és megismertem egy csomó embert. Erről szól minden, hogy te magadban mennyire bízol és hogy mennyire tudsz emberekkel boldogulni. Az utolsó időszakban, amikor már megértettem ezt az egészet, akkor ötszörösére felment a bevételem.

Rájöttem, hogy ahhoz, hogy üzletet kössél három ember kell, nem kettő. Ez az ingatlanos szakma titka. Ez konkrétan azt jelenti, hogy volt egy eset, amikor a pasi a bal oldali lépcsőházból lejött papucsban, ő volt a vásárló, és felmentünk abba a lépcsőházba, ahol álltam. Bementünk az eladóhoz és annyi volt a történet, hogy a csávó 8.100.000-ért akarta megvenni az ingatlant, az eladó pedig 8.200.000-ért volt csak hajlandó odaadni. Hátra dőltem és azon gondolkodtam, hogy meg tudnak-e egyezni magukban vagy nem. Azt láttam, hogy fél óra beszélgetés után sem tudtak megegyezni és ott volt egy fantasztikus dolog, ami konkrétan az volt, hogy azt mondta az eladó nekem, hogy “Hozhatott volna egy igazi vevőt is.” Az volt az a pont, hogy majdnem lekevertem egy pofont az öregúrnak, de visszafogtam magam és azt mondtam neki: “A vevő itt van maga előtt. Mi lenne, ha azt a különbséget elfeleznénk, 8.150.000 forintért megkötnénk az üzletet és mindenki menne haza, mert erre nekem nincs időm.” Mind a ketten rám néztek és azt mondták, hogy jó! Puff, kerestünk az irodával 300.000 forintot, 3% + áfát.

Kasza Tamás: András mi a te történeted?

Elárultad nekem, hogy ma is eladtál 2 lakást. Lelkesíts minket kérlek, mert imádjuk az energiádat!

Pampuk András:

Amikor bementem az első irodába, ott is úgy volt, hogy 6 hónapig senki nem adott el. Én voltam az első. Akkor rájöttem, hogy csak akkor lehet eladni, ha tanul az ember, másképp esélytelen. Az értékesítés, ahogy te is mondtad, elsősorban az emberek irányításáról szól. Így, hogy tudtam irányítani az eseményeket, az lett, amit szerettem volna. Nagyon fontos, hogy az ember tudja kezelni az értékesítés menetét és tisztában legyen azzal, hogy vágy, probléma, félelem, ajánlat, előny és hogy mikor hol tart. Amikor például megvan, hogy mi a probléma, amit meg kell oldani, akkor azt ki kell pipálni és lépni kell tovább a folyamaton. Nekem is volt most egy nehéz időszakom, amiből az hozott ki, hogy tőletek tanulok. Hozzá voltam szokva ahhoz, hogy napi 50-60 telefoncsengésem van és most ez heti 5-6-ra csökkent. Ebben a helyzetben, az, hogy eladásom tud lenni és ott vagyok, ahol lennem kell, annak köszönhető, hogy felkészült vagyok. Két kiút van: az egyik, hogy menni előre, mint a gép, a másik meg, hogy tanulni kell. És persze az is nagyon fontos, hogy jó mestereket válasszon az ember, hogy jó irányba vigyék az életét.

Kasza Tamás: Milyen volt a teljesítményed mielőtt megismertél minket és hogy változott?

Pampuk András:

Megcsináltam Tamásnál a Rom Skála tréninget és ott nagyon sok olyan információhoz jutottam, amiről soha nem is hallottam. Fogalmam nem volt, hogy van ilyen az életben. Ezeket is alkalmazom, azokat is, amiket tőled tanulok, Tamás, szóval azt biztosan tudom mondani, hogy nagyon jó mestereim vagytok. Napi szinten tudom tesztelni, amit tanítotok. Tamás ezen a tréningen mondta, hogy legyen ideálos állapotunk bizonyos területekre és én ezt megfogadtam. Van ideális vásárlóm, ideális tulajdonosom, ideális állapotom és még egy statisztikát bevezettem, azt, hogy hány bemutatásból tudok eladni egy ingatlant. Ezt 5 alá le tudtam húzni és arra törekszem, hogy 1 bemutatásból legyen értékesítés. Amit most értékesítettem ingatlant, azért nem sikerült elsőre, mert az első kettő vásárló hitelre szerette volna megvenni és mint utóbb kiderült, nem voltak hitelképesek. Most viszont jött egy készpénzes vevő és egyből adásvétel lett belőle.


András, Tamás, köszönöm az interjút.

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: