A fókusz visszaszerzése és a rossz szokásoktól való megszabadulás fontossága - avagy a menetrend szerinti K.O. legyőzése

Pár napja tartottam egy élő bejelentkezést Afrikából, és két kérdés különösen inspirált.

“Hogyan tartsam meg a fókuszom?”

és

“Engem érdekelne pár jó tanács, hogyan lehet a rossz szokásoktól megszabadulni. Vagy úgyis mondhatnám, hatékonyan jó szokásokat kialakítani.”

Eldöntöttem írok neked egy segítséget, amit térképként használhatsz, hogyan tudod jobban elérni a céljaidat az életben.

Kezelni való probléma egy: - Tudd meg mit utálsz másokban!

Arra jöttem rá, miközben próbáltam átadni azt, amit az elmúlt két hétben megtanultam itt Afrikában, hogy ez a két kérdés igazából egy és ugyanaz.

Sosem voltam a híve annak, hogy valaki megerőszakolja magát, és azt a kifejezést is utálom, hogy “Hurrá! Legyőztem önmagam!”. Ha valaki nem tud békében élni saját magával, akkor harcolni fog, pont úgy, ahogy másokkal szokta tenni.

Ha valakit megkérsz, hogy írjon egy listát azokról a dolgokról, amiket másokban utál, - ha van kedved, most írd meg a listát mielőtt tovább olvasol - pontosan azokat a dolgokat fogja leírni, amiket Ő csinál másokkal.

A sikerem főleg abban rejlik, hogy ezt a listát újra és újra írtam, és mindig dolgoztam magamon, hogy ne csináljam másokkal azt, amit én utáltam, hogy velem tesznek. Aztán a lista elfogyott, és akkor írtam egy új listát pár hónap múlva, amikor azt éreztem, hogy már megint idegesítenek az emberek. Ez egy begyakorolt máshogy viselkedés volt. Miért sikerült elhagyni? Mert az nem Te vagy, csak valaki veled is úgy viselkedett régen.

Kezelni való probléma kettő: - Nem vagy robot!

Sosem szerettem a színházakat igazán. Kevés színész tűnik természetesnek. Természetesen a kedvencem Gálvölgyi János. Akármeddig elnézném. Kern András is jó még. Kedvenc darabom az EGY, KETTŐ, HÁROM! De a többi színész sorry, kevés a jó. Kérlek, nézd el ezt nekem, mert tudod én tartom Közép-Európa leggyakorlatiasabb vezetői kommunikációs tréning sorozatát, és hát, több, mint 2000 ember megcsinálta ezt nálunk. Szóval senkinek nincsen nagyobb tapasztalata ebben. És pontosan tudom milyennek kell hangzania a természetes beszédnek. Ezenkívül én is állok a színpadon eleget, rengeteg szerepet játszok ott fent. Sőt, nem csak eljátszom, hanem én írom, és a legdurvább, hogy utána a közönség nem hazamegy, hanem befizet a következő tréningjére. Több CD-t adtam el, mint az énekesek jó része, és több pénzt kerestem a fellépéseimből, mint a legtöbb színész. De ami a legjobb, hogy nem csak szórakoztatunk, hanem tanítunk, és az ügyfeleink nem csak felfrissülnek, hanem egy jobb életet teremtenek maguknak.

Szóval mit akarok kihozni ebből? Nem vagy gép! Nem vagy egy program, amit lehet programozni. Igen, jól gondolod, totál baromságnak tartom az önhipnózis bármilyen fajtáját, az NLP-t az összes önjelölt ugrálós gurujával együtt, és az összes tudatalatti programozást, mert Barátom mindent TE teremtettél az életedben TUDATOSAN!

Erre akkor jöttem rá 18 éves koromban, amikor a szándékom minden meditálás, háromujj-technika és NLP nélkül működött, mert eldöntöttem!

Nem kellett a teremtő erőmhöz csukott szemmel programoznom magam, hanem csak egyszerűen eldöntöttem egy tizedmásodperc alatt és megvalósult. Háromból háromszor tudatosan.

A VIP EXTRÁS ügyfeleimet meg szoktam kérdezni, és a legtöbben azt vallják, hogy nem működött rajtuk az Agykontroll, a meditáció, az önhipnózis, és a motivációs idézetek is csak átmenetileg. Ilyenkor elmondok nekik egy titkot, hogy miért, és bizony annak nagyon örülnek. VIP Extra 10 napos

A kérdés, hogy hol hozod meg a döntést, és akkor milyen lelkiállapotban vagy. Egy óceán partján derűben, vagy egy gödörben félelemek között? Mindkettőhöz volt szerencsém, és elmondom neked, hogy félelemek között nehéz pozitív lenni. Mert, amikor a rossz szokásaid működnek, és elveszted a fókuszt, akkor lefúrod magad egy gödörbe!

Aki panaszkodik annak ezt mond: “Pont abban a gödörben vagy Barátom, amit magadnak ástál és teleszartad!” Ott az alján aztán programozhatja magát, hogy tudatosan lélegezzen, nem fog tetszeni az, amit beszív! Programozhatja magát, hogy csak jót gondoljon, de előbb-utóbb éhes lesz, és ott nincs kaja.

Pont az a baja, hogy nem tudja irányítani a gondolatait. Nem azzal van bajom, ha valaki segítene szeretne magán, hanem azzal, hogy rossz irányba megy! A meditáció beismerése annak, hogy valamit nem tud megcsinálni.

Meditáltál már azon, hogy bekösd a cipőfűződet? A hullámhossza nem az agyadnak van, hanem a tevékenységeid hatásának, amit a fizikai univerzumban okozol. Ha valamit kétszer kell gondolnod, hogy megtörténjen, akkor ott egy képességhiányod van. Ha IDŐ, mire megtörténik valami, akkor ott és abban nem vagy elég jó!

Nem azzal van bajom, még egyszer, hogy valaki keresi az utat, én is kerestem öt évig, azzal van bajom, ha valaki újra és újra a szakadéknak megy. Engedd meg ezeket a kemény szavakat, mert 30 év önfejlesztés van mögöttem. Eddig hatvanötmillió forintot költöttem el csak magamra. A legjobb coach-okkal ültem le. A legdrágább eddig 4000 Ft volt percenként, 75 órát kaptam tőle.

Amit át akarok itt adni, az az, hogy magadat hozd helyre! Hogy a cselekedeteidre NE KELLJEN figyelned, mert azok önmaguktól természetesen legyenek mindig helyesek és a legtöbb jót szolgálják a környezetednek.

Végül álljon itt a Szótárkészítő idevágó segítsége. Talán ez megvilágítja neked, hogy a VEZETŐI KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNINGÜNK miért a tréningek királya, és miért kéne azonnal elvégezned!

Kezelni való probléma három: - Hogyan legyél pozitív?

Látni fogod, hogy a legtöbb pozitív gondolkodó fény évekre van a pozitívtól!

Sarkadi Zsolt: Pozitív gondolkodás – mostantól eredményesen

A „pozitív gondolkodók” hazánkban tévesen úgy hiszik, hogy elég, ha kicsit jobb, szebb, kellemesebb, elfogadhatóbb életet kívánnak. Valójában ez nagyon hiányos és pontatlan értelmezés, ugyanis a kifejezés valójában teljesen mást jelent.

A kifejezés angol nyelvterületről került hozzánk, csakhogy ott mást jelent: positive: „teljesen bizonyos, minden kétséget kizáró” (hozzáállás, döntés). A hétköznapi párbeszédben is így használják:

  • Are you sure? (Biztos vagy benne?)
  • Positive! (Határozottan!)

Tehát például pozitívan gondolkodsz, amikor úgy döntesz, hogy sütsz egy rántottát, aztán nekifogsz és megcsinálod. Teljes bizonyosság, semmi kétséged nem volt, igaz? Ilyen egyszerű!

Sajnos az is ugyanilyen „pozitív gondolkodás”, ha azt mondod: „Ne menj ki sapka nélkül, mert megfázol!” A gyerek kimegy, és tényleg megfázik. „Ugye, megmondtam!” Természetesen megvalósult az állításod, hiszen teljesen biztos voltál benne. És bizonyára ő is… Kár, hogy ez esetben egy igencsak negatív dologról gondolkodtál nagyon pozitívan! Ez kétélű fegyver!

Nézzük csak, mi történik akkor, ha ezt gondolod: „Azt szeretném, hogy jobb legyen az életem. Persze ez nekem úgysem fog sikerülni, de pozitív gondolkodó vagyok, ezért ezt kívánom.” Vajon a lagymatag remény fog megvalósulni, vagy a teljes bizonyosság? Természetesen az utóbbi történik: nem fog sikerülni. Ebben ugyanis bizonyos voltál, és ez a te igazi, határozott döntésed!

A pozitív gondolkodásra tehát a sikeres, helyes megoldás az, ha egy jó célban teljesen biztos vagy, és addig nem állsz le, amíg el nem éred. Tehát mind a két jelentést egyszerre alkalmazod.

Remélem, ezzel pozitív változást fogsz elérni a terveid, döntéseid sikerességében!”


Köszönjük Zsolt! Itt egy videóm, ahol a gondolat sebességével pozitívan gondolkodok:

Háromból három ember megcsinálta, amit gondoltam. Könnyen gondoltam, nem volt bennem kétség, vagy erőfeszítés, és ami a legmegdöbbentőbb, hogy aznap éppen szar napom volt. Fájt a fejem, éhes voltam, és nem szerettem a világot. Ennél jobban nem részletezem, mert a tréner ne beszéljen a személyes problémáiról, de itt fontos tudnod, mert most jön a lényeg:

Ha van egy begyakorlott képességed, akkor azt akkor is jól kell tudnod végrehajtani, ha jó, vagy ha rossz napod van. Vagy szerinted egy kávézóban mindig jó napjuk van? Érdekel ez engem? Vagy csak a kávém minősége? Elvárom a jót a pénzemért. Nem lehetsz hangulat ember. Lehetsz jól, rosszul, de a teljesítményed ha lemegy, csak egyet jelent: NEM ÉRTESZ HOZZÁ ELÉGGÉ!

Ezt magyarázom el az élő közvetítésben is, ami lement. Itt meg tudod nézni:

Rendeld meg az ÉRD EL CÉLJAIMAT könyvet most, és tudd meg, hogyan tudod elérni a céljaidat!

Megrendelhető könyvek

Nézd végig a Vezetői kommunikációs tréningünk oldalát, ami önmagában egy 3,5 órát tréning:

www.nemszamit.hu

A POZITÍV JELENTÉSE A SZÓTÁRBAN:

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Pozitív

Kasza Tamás alkotói szabadságon

  1. július 7.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: