Veres Attila és Piroska Gyula meghívója a Kasza Napra

Két nem normális barátom egymásra talált Curacaon, és a decemberi Kasza napra hívnak meg téged!

Továbbolvasom...

A Magyarok Eredete

Előbb-utóbb lesz előadás. Biztos, hogy jövőre. (2020-ban.)

Addig is itt ez a blogbejegyzés.

Érdemes tudni pár dolgot a hunok, avarok harcászatáról, hiszen a lezárás vagy az emberek vezetése szóbeli csörtéken múlik, ha azokban jó vagy, akkor menni fog.

Több, felsőbbrendű technika biztosítja a győzelmet. Ha nincsenek igazán felsőbbrendű technikáid, akkor nem leszel sikeres, vagy annyira sikeres, amennyire lehetnél.

Továbbolvasom...

Képzés vagy pozitív gondolkodás?

...avagy az önfejlesztés zsákutcája

A Kasza team ifjú trénere, Takács Dániel, pár napja fejezte be a trénerképzés egyik legfontosabb tanfolyamát. Ez a tanfolyam egy tréner (egy ügyvezető, vagy egy értékesítő) számára megadja azt a képességet, hogy ránéz valakire és pontosan tudja, hogy az illető mit nem ért, mit nem tudott felfogni, min és milyen módon akadt fenn a figyelme.

Ha valakit le akarsz gyorsan zárni egy értékesítési tárgyaláson, akkor jó ha van ilyen eszközöd is.

Ha vezetőként ki akarod képezni az utódodat, vagy a kollégáidat bármire, akkor enélkül a tudás nélkül igen csak nehéz lehet ez a folyamat.

A múltkori blogomban (Miért nem tanultál meg angolul még?) szintén említettem ezt a képzést. 1994-ben én is ezzel kezdtem, ez az alapja szinten mindennek: tudnod kell, hogy hogyan kell tudni és tanulni. Aztán ebből következik, hogy hogyan lehet valóban megtanítani valakit például kommunikálni, lezárni vagy céget vezetni.

Ebben a blogban Takács Dániel megosztja veled, hogy mi az egyik legnagyobb hiba, amit csak elkövethetünk. Jó olvasást.

Továbbolvasom...

Miért készítenek jobb filmeket a profi rajongók, mint a profi filmesek?

Ez természetesen elsősorban a Star Wars - vagyis a Csillagok Háborúja utolsó három filmjére értem. Rengeteg silány amatőr próbálkozás is van persze, de van néhány olyan profi rajongói film, ami öt perc alatt többet ad, mint az Utolsó Jedik. Ezeket összeválogattam neked, hogy ne kelljen végig nézned a teljes netet, két hetet rászánva, mint nekem kellett.

Amikor egy tudományos vagy művészeti alkotás túlnövi magát, akkor a kultúra részévé válik. A lezárással is ez történt, amit én hoztam el Magyarországra. 2007 előtt nem kerestek rá, csak az útlezárásokra.

Továbbolvasom...

Miről fog szólni a Star Wars 9?

Mint Tom Skythe best seller sci-fi író, talán van közöm a tudományos fantasztikumhoz. Nem bírtam már ki, hogy ne írjak a Csillagok háborújáról egy blogot.

George Lucas a világ leggazdagabb filmese lett, amikor eladta a franchise-át (igen ezt is így hívják, filmsorozatot jelent itt) a Disney-nek. De csak azért, mert azt hitte, használni fogják a sztori vázlatait a 7-es, 8-as és a 9-es részhez.

Hát nem így történt.

Továbbolvasom...