Miről fog szólni a Star Wars 9?

Mint Tom Skythe best seller sci-fi író, talán van közöm a tudományos fantasztikumhoz. Nem bírtam már ki, hogy ne írjak a Csillagok háborújáról egy blogot.

George Lucas a világ leggazdagabb filmese lett, amikor eladta a franchise-át (igen ezt is így hívják, filmsorozatot jelent itt) a Disney-nek. De csak azért, mert azt hitte, használni fogják a sztori vázlatait a 7-es, 8-as és a 9-es részhez.

Hát nem így történt.

A Disney-nél az üzletemberek vették át az irányítást, pont azok, akik miatt kezdetben, 1977-ben független filmes lett. 70 évesen adta el a cégeit és jogait a Disney-nek, szóval nem kell hibáztatni, mivel azt akarta, hogy a Star Wars fennmaradjon és tovább éljen. Azt hitte a Disney tisztelni fogja az örökségét.

De sajnos a Disney-nél üzletemberek döntöttek, akik nem értették meg, hogy a Star Wars univerzum túlnőtte George Lucast, a Lucasfilmet, bármelyik rendezőt, és magát a Disney-t is.

Nézzük a 7-est és a 8-ast, és elmondom, miért nem jó egyik sem. Majd mesélek a 9-esről, hogy miről fog szólni.

Nem azt mondom, hogy nem tetszett a 7-edik rész, de semmi eredeti nem volt benne. Egy óvatos film volt, amivel a mostani generációnak bemutatták a sagát. Ennyi. Kellemes, kicsit érdekes csak. És a legnagyobb hibája, hogy Luke nem játszott benne főszerepet.

A 8-as már a padlógázra lépett a ferdítésekkel, és a Disney az új amerikai ideológiát nyomta, ami szerint nincs jó, de rossz se, és minden jónak véget kell érnie. És, a nők férfiabbak a férfiaknál, csak azért, hogy nehogy megsértsük a nőket, mert lenézzük őket. Nem hiszed el, de a film arról szólt, hogy a nőkre kell hallgatni. Ennyi a történet íve - nem hallgatunk a nőkre, mi férfiak, aztán belátjuk igazuk van, és utána azt csináljuk, amit mondtak. Három férfi szereplőn keresztül: Luke Skywalker, Finn, Poe, veszekednek egy-egy nővel, aztán belátják, hogy igazuk volt. Minden, ismétlem minden filmes motívumot, és a teljes Star Wars múltat felrúgták ezzel a filmmel. De egy új világrend alapjait elkezdték lerakni. A film külsőségekben hajaz a szuperhősös Marvel filmekre, de nem éri el őket, igaz a DC filmjeinél azért jobb lett. Felnőtt egy új filmes generáció, akik nem voltak tisztelettel arra a kulturális értékre, és örökségre, amit a Star Wars képvisel(t).

Különálló filmként 10-ből 8-at adnék neki, de így semmiképpen.

Csillagok háborúja 9. rész (Képek és a képelemek forrása: starwars.com, screenrant.com, starwarsmedia.hu, youtube.com)

Luke a reményt személyesítette meg. Ő volt az új remény. Most pedig? Egy bunkó, kiábrándult, kudarcot vallott cinikus öregember. Miért kellett egy ikont lerombolni?

Ray nem rossz, de nem képes erőt sugározni a vásznon, ahogy Kylo Ren is csak egy vézna kis hisztis alak, akiről nem hihető, hogy fel tudja venni a harcot Luke Skywalkerrel. Amerika kapitány, az igen, vagy Thor. Vannak izmok. De ki akar Kylo Ren lenni? Na, jó, erről ennyit. A férfiak és a nők közötti különbségek eltűntek, és a film ezt az irányt képviseli.

De a legnagyobb hiba nem itt van, hanem ott, hogy a rajongók jobban értenek a Star Warshoz, mint a mostani forgatókönyvírók, és a Lucasfilm ezt nem vette figyelembe. Annyira nem, hogy Rian Johnson kijelentette, hogy nem érdekli, hogy a nézők mit szerettek volna látni. Pedig Mark Hamil megjegyezte egy Star Wars show-n, hogy a filmeket a nézőknek csináljuk. Rian Johnson viszont ezzel nem értett egyet, mert szerinte George Lucas is magának csinálta a filmeket, ami nem igaz. A rendezőt annyira nem érdekelte a nézők véleménye, hogy öt eget-verő hibát csinált:

  1. Nem mondta el ki Ray.
  2. Nem mondta el ki Snoke.
  3. Snoke halála nem hihető, és mellőzött minden akció elemet. És teljesen elpocsékolt.
  4. Finn teljesen felesleges a történetben. Legalább engedte volna hősi halált halni.
  5. Az üldözés az űrben, mint a film fő eleme, a legunalmasabb történet ív.

Mark Hamil az egyik legszimpatikusabb művész nekem, és nagyon jó interjú alany. Ha beszélsz angolul, akkor érdemes megnézni miket mond erről a részről, de látszik rajta, hogy csalódott. Nem csak a filmben, hanem az új generációban is, akiknek az ízlését eltalálta Rian Johnson, akit a Disney egy következő trilógia elkészítésével bízott meg. Bár lehet, hogy az előző film a 7. rész lendülete vitte el a 8. részt 1,3 milliárd dollár bevételig, hiszen a 7. rész 2 milliárdot hozott.

Az új filmek közül egyedül a Zsivány egyes tetszett, de annak is az első harminc perce unalmas volt. De legalább tisztelte a sorozatot, és jedik nélkül is elment az 1 milliárd dollár bevételig.

Nézzük, akkor a kilencedik részt!

6 befejezést tesztelt a Lucasfilm, szóval lehet, hogy még ők sem tudják. Ezért csak spekulálni lehet. A következő kérdésekre nincs válasz:

  1. Kicsoda Ray?
  2. Kylo Ren átváltozik-e Ben Solo-vá?
  3. Ray és Kylo rokonok, vagy pedig az új jedi rend alapítói lesznek, mint férj és feleség.
  4. Palpatine visszatér? (Mivel a trailer végén nevet.)

Szóval ezeket a kérdéseket kell megválaszolnia a filmnek.

Star Wars 9 előzetes

A 4-es biztos, tehát a film fő íve az Uralkodó megkeresése lesz, ami közben Ray és Kylo harcolni fognak. Ray legyőzi Kylo-t, de nem öli meg. A halálközeli élmény Kylo-t a jó útra téríti. Pont időben érkezik, amikor Ray összecsap az uralkodóval, hogy segítsen neki, és le is győzik az Uralkodót, de közben Kylo, immár Ben Solo hősi halált hal. Közben sok filózás Luke, Anakin, és talán Obi van szellemével, hogy segítsék Rayt. Ray-ről kb. kiderül, hogy az Uralkodó unokája. Vagy Leia és Han Solo másik gyereke, akit eldugtak.

Szóval megint nem lesz új főgonosz, és nem lesz sok jedis harc.

Ami a leginkább érthetetlen számomra, hogy miért nem csináltak olyan harcot a Star Wars során, ahol sok JEDI harcol sok SITH-el. Persze - Sithből csak kettő van. Na, mindegy.

Hamarosan írok egy másik bejegyzést, hogy miért tudnak a rajongók jobb filmeket készíteni a Disney-nél.

De ne csüggedjünk, mert a Mandaroliant, egy igazi műértő készíti. Talán ez kárpótolni fog mindenért minket.

Vedd meg a sci-fi könyvem az e-mailedért:

Tom Skythe (Kasza Tamás): Kiválasztottak

(Kattints a képre és átvisz a letöltési oldalra!)


Ui: Ezt csinálja utánam Ray, vagy aki a fentiekbe bele akar kötni, és akkor majd beszélhetünk:

Kommunikációs képzés évente négyszer, ahol megtanulhatsz igaz JEDI-vé válni!

Szándékátvitel, energia, hatékonyság:

Szándékátvitel, energia, hatékonyság

  1. október 1.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: