Miért készítenek jobb filmeket a profi rajongók, mint a profi filmesek?

Ez természetesen elsősorban a Star Wars - vagyis a Csillagok Háborúja utolsó három filmjére értem. Rengeteg silány amatőr próbálkozás is van persze, de van néhány olyan profi rajongói film, ami öt perc alatt többet ad, mint az Utolsó Jedik. Ezeket összeválogattam neked, hogy ne kelljen végig nézned a teljes netet, két hetet rászánva, mint nekem kellett.

Amikor egy tudományos vagy művészeti alkotás túlnövi magát, akkor a kultúra részévé válik. A lezárással is ez történt, amit én hoztam el Magyarországra. 2007 előtt nem kerestek rá, csak az útlezárásokra.

kultúra (főnév)

Szellemi értékek összessége; egy közösség, társadalom életmódja, életfelfogása, szokásai, a hétköznapi munkájában alkalmazott módszerek, műszaki és tudományos ismeretek együttesen. (wikiszotar.hu)

A fenti meghatározásból az életfelfogás, a szokások, és a szellemi értékek a fontosak most nekem. Ezeket a 8. rész lerombolta a Csillagok háborúja témakörében. Reméljük a Star Wars 9 kiköszörüli a csorbát. J.J. Abrams elég ügyes és óvatos, de azért túl nagyon nem reménykedek. Itt tudod elolvasni az előző blogomat, hogy miért nem.

Térjünk vissza a Star Wars rajongókra:

  1. A lézerkard - (tudom fénykardnak kéne mondani, de az én korosztályom lézerkardnak hívta) - olyan kelendő lett, hogy rengeteg cég él ennek gyártásából. Sőt, most már olyat gyártanak, amivel vívni is lehet, és nem törik el.
  2. A másik ehhez, hogy a rajongók pontosan tudják a teljes Star Wars legendákat, Timothy Zahn könyveit.
  3. Sőt, a fénykard vívás összes ismert stílusát, melyik Jedi mester, melyikkel vívott, és azoknak milyen formagyakorlatai vannak. Ezekre több iskola épült, van, aki már tíz éve rendszeresen vív. Tud mindent.
  4. Egy JEDI-ken felnevelkedett rajongó teljesen tudja az összes részletet, amit egy filmes nem fog tudni, ezért korlátozott a nézőpontja. A filmeseknek el kellett volna hívni a 10 legjobb rajongót (YouTubert, megmondó embert), ötletelni kellett volna velük és az alapján kellett volna összerakni a folytatásokat. Vagy legalábbis George Lucas iránymutatásai alapján, mert ő tényleg össze rakott egy nagyon jó filozófiát, amit Rian Johnson lerombolt.

Ezért van az, hogy a multi világban szocializálódott “trénerek” annyira távol vannak az élettől, mint Makó Jeruzsálemtől, vagy Rian Johnson a Star Warstól. A multi óvatoskodás arra jó, hogy azt tanítsák neked, hogy ne adj ajánlatot. Vagy ne merj lezárni. Engem agresszívnek neveznek, és nem értik, miért van mindig telt ház nálunk, még úgy is, hogy ott se vagyok. Azt sem értik, hogyan tudunk eladni évi 40 VIP EXTRÁT. Nos, az 5x2 napos programon résztvevők nem azért jönnek hozzánk, mert nem volt ötletük mit csináljanak felesleges nettó másfél millió forinttal, hanem azért járnak hozzánk, mert azonnal használható gyakorlati tudást kapnak, ami az életben megállja a helyét.

Egyik partnerem tegnap írta, hogy a múlt hónapban tizenegyszer többet keresett, mint két éve áprilisban, amikor kifizette és elindult az első Vezetői Kommunikációs Képzésünkön. Ezt nem veheti el tőlünk senki. A VIP EXTRA ügyfeleink nőnek! Többet keresnek, és rendre a legjobbak lesznek az országukban vagy a világban.

Nem is beszélve arról, hogy ezekből a pénzekből tudjuk megengedni magunknak, hogy a legtöbb ingyenes képzést tartsuk egész Magyarországon. Minden hónapban egy teljes napot, most már 2007 júniusától kezdve. Ezek a napok persze bőven meg tudják mutatni, hogy mi mivel foglalkozunk. Bár a YouTube-on rengeteg videónk is van, amit meg tudsz nézni. eldöntheted, hogy tetszik-e. De a lényeg, hogy a bevételeink nagy részét nem reklámra költjük, hanem arra, hogy elérhetővé tegyük ezeket az ingyenes anyagokat. Jelenleg egy jobb Merci ára van fent a YouTube-on, annyi videót tettünk fel, csak a vágás, és a felvételek kerültek annyiba. Ezt azért tesszük, mert hiszünk abban, hogy előbb segítenünk kell, aztán nyújtani a markunkat.

Szóval itt van az öt kedvencem sorrendben:

5. Ez egy 1997-ben készült paródia. Az akkori reality TV Zsaruk mintájára, ha beszélsz angolul, akkor az utolsó öt percen szétfogod röhögni magadat.

4. Kara. Egy erőre érzékeny lányt kisér az apja a felkelők bázisára. De közben egy csatába keverednek, ahol a lány használja a képességeit, és egy döntés elé kerül: Használja ölésre az adottságát?

3. ODYSSEY. Egy csapat felkelőt követhetünk nyomon egy küldetés során, ahol is a parancsnok fia (feltételezhetően, vagy kedvence), megszegi a parancsot, és ezért majdnem a teljes szakasz odavész. A film a háború hiábavalóságát vesézi ki, ahogy a korábbi is. (Kara).

2. Hoshino - egy vak jedi története.

1. Obi van és Vader harca újra gondolva. Nos, egy 2 órás filmben ha sok ilyen, vagy ehhez hasonló harc lenne, akkor az lenne a legjobb.

És mi hiányzik nekünk az eddigi filmekből?

Sok jedi és sith harca egymással. A Klónok harca az eddigi kedvencem pont ezért.

De a játékokban azért bőven volt ilyen, hiszen azokat sokan játsszák egyszerre is akár. Amikor a játékok bemutatói és részletei jobbak a filmeknél:

Ha tudsz jobb kisfilmeket a fentieknél, akkor küldd be nekünk, de addig is, miért ne lehetnél igazi jedi.

Nézd meg, hogyan kell gondolattal irányítani másokat:

Kommunikációs képzés évente négyszer, ahol megtanulhatsz igaz JEDI-vé válni!

Szándékátvitel, energia, hatékonyság:

Szándékátvitel, energia, hatékonyság

  1. október 6.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer


U.i.: Vedd meg a sci-fi könyvem az e-mailedért:

Tom Skythe (Kasza Tamás): Kiválasztottak

(Kattints a képre és átvisz a letöltési oldalra!)


A poszter forrása: wallpaperaccess.com/star-wars-art

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: