Nyerd vissza önmagad!

A mai bejegyzésben Lynn Irons, üzleti és élet tanácsadó (business & life coach) 36. Kasza napon tartott előadását idézzük meg, mert a tartalma ma még aktuálisabb, mint akkor volt.

Lynn Irons az előadását egy nagy kérdéssel kezdi, ami lehet meg fog lepni, mert ez a kérdés az alapja az életednek és az üzleti életednek is. Ha ezt a kérdést meg tudod válaszolni, akkor a legtöbb problémádat is meg tudod oldani.

Nézd meg ezt a blog bejegyzést:

Lynn Irons - Kasza Tamás - Nyerd vissza önmagad!

Következő előadónknak szinte nem volt olyan terület a földön, ahonnan ne lettek volna ügyfelei. Nagyon ütős történetei vannak, amikből néhányat megoszt velünk. Csak, hogy érezd, hogy jártál volna, ha vele dolgoztál volna, az ügyvezetőjének egy sikeres év után vett egy Porschét egy évi munkájáért. Amit még érdemes tudni róla, hogy mostanában nősült újra, fogadjátok sok szeretettel Amerikából Lynn Irons legendát.

Lynn Irons: Nagyon örülök, hogy itt lehetek, már több éve tervezem, hogy meglátogatom Magyarországot. Két órában sok mindent szeretnék mondani nektek. Egy beszélgetést fogtok velem folytatni és a következőképp gondoljatok erre a beszélgetésre. Gondoljátok azt, hogy ez a beszélgetés 1945-ben történik és eldöntöttétek, hogy körbeküldtök engem a világban. A következő utasításokat kaptam tőletek. Menj el a világ minden tájára, élj különböző kultúrákban, legyél férfi, házasodj meg, legyenek gyerekeid, unokáid. Gyere vissza 2016-ban és mondd el, hogy mit tanultál ebből az egészből. Az életről, az üzletről, a kormányokról, az emberi életkörülmények, az egészségről, az elme működéséről. Nézd meg, hogy milyen vallások vannak, hogy vannak-e előző életek, nézz meg mindent és mondd el, hogy mi újság. Nagyon jól döntöttetek annó, hogy engem választottatok, mert egy kalandor vagyok. Ha megnézné valaki az IQ-mat, akkor magas számot látna, nagyon érdekelnek a kultúrák és az emberek. Szóval itt vagyok és elmondom, hogy mit tanultam ebben az időszakban. Lehet, hogy néhány dolog, amiről beszélni fogok meglepő lesz, de ezek a saját tapasztalataim lesznek. Egyetérthettek vagy elutasíthatjátok, ellenkezhettek vagy elfogadhatjátok. A ti reakciótok a tiétek, én pedig el fogom mondani, amit láttam, tapasztaltam. Mit szóltok hozzá? Ha nem érdekel, akkor nyugodtan kimehettek kávézni.

Lynn Irons a Kasza napon

Egy nagy kérdéssel kezdem, ami lehet meg fog lepni, mert ez a kérdés az alapja az életednek és az üzleti életednek is. Ha ezt a kérdést meg tudod válaszolni, akkor a legtöbb problémádat is meg tudod oldani. Egy nagyon érdekes és termékeny életed lehet, elérheted a céljaidat és az életed végén, amikor visszanézel, tetszeni fog, amit látsz. Szóval a kérdés, jobb lesz-e a világ attól, hogy te voltál? Ezt a kérdést meg kell tudnod válaszolni. Azt tapasztaltam, hogy az ember alapvető természete, motivációja az, hogy a körülményein javítson. Hogy saját magán javítson, hogy a családján javítson, hogy jobb életet biztosítson a gyerekeinek, az üzleti életén is javítson és ha van még ideje, akkor a társadalmon és a környező embereken is javítson. Ez az alapvető lételeme az emberi természetnek. Hadd mondjak el magamról egy igaz történetet.

28 évesen hagytam abba a második egyetemet, ahol pszichológiát és filozófiát tanultam. Azt mondták nekem a filozófia órán, hogy a világ bölcsességét meg fogom tanulni, a pszichológia órán pedig azt, hogy meg fogom érteni az emberek működését. Nagyon jó tanuló voltam sok jót hallottam, de rájöttem, hogy a pszichológia egy átverés. A legőrültebbek a pszichológia tanszéken dolgoztak, olyan emberek, akik mentálisan nem voltak rendben. Ezt onnan tudom, hogy meghallgattam, amit mondtak és kipróbáltam, hogy működik-e. Szóval volt egyfajta elképzelésem az alapján, amit megtanultam, aztán beiratkoztam egy személyiségfejlesztő tanfolyamra. Azt mondta az oktató, hogy feltesz egy kérdést, egy hétig gondolkozzak rajta és utána tudni akarja a válaszomat. A válaszom teljes mértékben megváltoztatta az életemet. Ez volt a kérdése: életed végén, amikor a halálos ágyadon fekszel és visszanézel az életedre, akkor abba milyen értéket fogsz látni? Képzeled el, hogy van egy nagy kincstárad tele arany tallérral és minden arany tallér egy nap. Minden nap elköltesz egyet. Mi az, ami megérte, hogy az idődet, az életedet add érte. Mindig jól pörgött az agyam, így azt gondoltam egyből jön a válasz. Néhány napig gondolkodtam rajta és azt gondoltam, hogy most már tudom a választ, 3-4 nap múlva meg arra gondoltam, hogy mégsem tudom. Gyönyörű feleség, autó, pénz, európai vakáció, arany ékszer. De aztán elgondolkodtam, hogy a halálos ágyamon mennyire lesz fontos az, hogy minden évben volt egy új Mercédeszem? Hirtelen nem tűnt olyan fontosnak. Hallgattam a barátaimat, a szüleimet, láttam a filmeket és rájöttem, hogy a környezet adta a céljaimat, de ezek más emberek céljai voltak. Aztán elkezdtem kiválogatni ezekből, hogy nekem mik azok, amik valóban fontosak. Kb. 6-7 nap után jutottam el oda, hogy meg tudtam mondani, mik azok a dolgok, amikre valóban vágyom. Ezek teljesen mások voltak, mint amikre először gondoltam. 28 éves voltam és eldöntöttem, hogy miért leszek hajlandó élni és onnantól fogva minden nap ezért a célért kelek fel.

Nincs annál szörnyűbb, mint visszanézni az életünkre, miközben ott vannak körülöttünk a szeretteink és arra gondolni, hogy jajj már csak 20 percem van, elpocsékoltam az egész életemet! Szóval néhány éve eldöntöttem, hogy ezt a tudást át akarom adni másoknak is. Oroszországban tartottam egy szemináriumot, ahol adtam egy feladatot az embereknek. Azt mondtam nekik, hogy a haláluk után szépen felöltöztetnek, beletesznek a koporsóba, néznek le rád. Mindenhol ott vannak a virágok, ott van a családod, ott vannak a barátaid, a munkatársaid. Egyből tudod, hogy kik a családtagjaid, kik a munkatársaid, mert a munkatársaid mosolyognak. Ez a temetés másmilyen, bárki, aki feláll és beszél rólad, az igazat kell, hogy mondja. Ez más, mint a megszokott, mert a végén nem az igazat mondják az emberről. Nem azt mondják, hogy részeg volt. Lehet, hogy egy semmirekellő ember volt életében, utálta mindenkit még a kutyája se szerette, még az aranyhala se, de a barátai fölállnak és azt mondják róla, hogy egy jó ember volt. Nem tudják alátámasztani, hogy miért, de az volt. Na, most itt az igazat kell mondaniuk. Például először feláll a feleséged és ő mond rólad dolgokat. Ha az igazat mondaná, mit mondana? Mik lennének a jó dolgok, mik a rossz dolgok, amikre emlékszik? Feláll a feleséged és ő mond rólad dolgokat, aztán feláll a fiad, a lányod és ők is mesélnek rólad. Milyen apa voltál? Mit csináltál, mint apa? Túl elfoglalt voltál? Vagy a gyerekeid barátja voltál és felkészítetted őket az életre? Mondd el az igazat! Előtte ezt még soha nem csináltam, ezen a szemináriumon kísérleteztem, nem tudtam, hogy hogy fog tetszeni nekik ez a feladat. Mindenki nagyon komoly lett, néhányan elkezdtek sírni én pedig arra gondoltam, ajajj ebből hogy jövök ki? Arra gondoltam valószínűleg itt van vége az oroszországi karrieremnek, aztán eszembe jutott valami. Azt gondoltam, hogy ez vicces lesz. Azt mondtam, hogy képzeljék el, hogy iderakják a kutyájukat, aki tud beszélni és ő mit mondana róluk? Egyszer csak valaki megszólalt, hogy az én kutyám azt mondaná, hogy utált engem. Két napig ott hagytál étlen-szomjan, aztán hazajöttél, miközben én tűkön ültem, te meg csak úgy elmentél mellettem. Kiderült, hogy az oroszok nagyon komolyan veszik a kutyájukat, macskájukat. Szóval ezzel a kérdéssel próbálkoztam először és kiderült, hogy ez a szeminárium tetszett nekik a legjobban.

Ha van okod arra, hogy élj, akkor nem kellene motiválni. A motivációs könyvek, tréningek azoknak való, akiknek nincs okuk arra, hogy éljenek. Ezt magamon vettem észre, amikor rájöttem, hogy mások céljait vettem át, mások erőltették rám én pedig egy robottá váltam. És sajnos azt láttam, hogy ez másoknál is ugyanígy működik Amerikában és a világ többi részén is.

Nézd meg, hogy mit csinálnak a felnőttek a gyerekekkel. A szülők megmondják a gyereknek, hogy hogyan viselkedjenek. Ha melegük van, akkor vegyék le a kabátjukba, ne ugráljanak a vízben, normálisan viselkedjenek, üljenek szépen a széken, kanállal egyenek, mondják, hogy köszönöm! A szülők azt gondolják, hogy a nevelés egyenlő azzal, hogy megtanítják a gyereket engedelmeskedni. Menj az iskolába és csináld azt, amit a tanárok mondanak, szerezz jó jegyeket, kerülj be egy egyetemre, legyen egy jó munkád, házad, tartsd be a szabályokat! A gyerekeknek pedig lesz egy jó munkájuk, aztán nyugdíjba mennek, de valóban ez az élet? Aki így él azoknak motivációra van szüksége, olvasniuk kell ahhoz, hogy legyen okuk élni.

Lynn Irons a Kasza napon


Gyere el a következő Kasza napra!

57.kn_konyv

57. Kasza nap - Ott a helyed

Jelentkezz most!

Megyek...


1. A korábbi Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok


2. Találkozz Kasza Tamással Szegeden

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ KASZA TAMÁSSAL

Megyek...

  1. július 28.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: