Ki volt a magyar Amerika Kapitány? És ki volt a magyar Fekete özvegy?

Ez a két szereplő a Bosszúállók elit társaság tagja, és nevük összeforr a szabadság eszméjével. Összesen több, mint 10 filmben szerepeltek. Az elmúlt évtized legtöbb bevételt behozó szerepeiről van szó. Ikonná váltak. A művészetben ezt géniusznak hívják. A szabadság géniusza lehet egy modell is, aki megtestesíti azt.

De miért ennyire fontos, hogy eszméket valamilyen műalkotás megtestesítsen. És miért fontos az, hogy legyen egy modell, akiről a festő vagy szobrász mintát vesz?

A művészek mind másolnak.

Sokan beleörülnek abba a tanácsba, hogy légy eredeti. De ha végig nézed nagy művészek életútját, akkor modellt álltak nekik, vagy kosztümös alakokkal létrehoztak egy képet, amit utána lefényképeztek, mint Munkácsy.

Ha az életed nehezen megy, akkor az a problémád, hogy eredeti akarsz lenni, amikor másolnod kéne.

Ahhoz, hogy virágozz és prosperálj (anyagi siker = boldogulj) siker recepteket kell másolnod. Lesz egy pont, ahol annyit másoltál, hogy a sok sikeres akció összead neked egy újat. De lehet, hogy nem.

A siker mögött sok munka van és izzadság szag.

A sikeres művészek a megbízatásukat úgy tudták le, hogy kerestek egy modellt.

A régi papír húszforintosra került a legjobb magyar férfitest. Legalábbis edzője szerint. Hegedűs István öttusázó magyar bajnok lett a modellje annak a rézmetszetnek, amit 1992-ig láthattunk forgalomban.

a magyar Amerika Kapitány

A kép forrása a wikipédia (20 forintos)

A szabadságot testesítette meg. És ami durva, hogy Thor kalapácsa már itt is a kezében van! (Ha nem tudod miről beszélek, akkor nem láttad a Bosszúállók: Végjáték című filmet, ami bocsánatos bűn, mivel nem egy Csillagok háborúja.)

Hegedűs István modellt áll

A kép forrása a fortepan.hu - (Hegedűs István modellt áll.)

Tudod ki volt Gaál Erzsébet?

Hát Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész modellje, akivel a Thököly és a Dózsa György utca sarkán találkozott. Erzsébet egészségügyi dolgozó volt, és a Szabadság géniusza lett. Megtestesített mindent, ami magyar. Érdekes, hogy a Szabadság-szobor az oroszok kérésére készült 1947-ben, persze a magyarok pénzén, és a hálánkat volt hívatott közvetíteni, eredeti neve Felszabadulási emlékmű volt. De a szobor túl szép lett ahhoz, hogy lerombolják a rendszerváltásnál. Miért? Mert azt a tűzet szimbolizálja, ami minden magyar lelkében ég az elnyomással szemben.

(Lásd A magyarok eredete szemináriumomat.)

Gaál Erzsébet

Gaál Erzsébet (Kép forrása szeretlekmagyarorszag.hu)

Erzsébet elvállata a modellkedést, tíz napig nem tett mást, csak 20 perces etapokra a feje fölé emelte a pálmalevelet, és egy ventilátor fújta, hogy a ruhája és a haja lobogjon, amit a “dunai szél” fújt. Derékig érő haját le kellett vágatnia a modellkedés kedvéért. Ezért a tíz napért csak szenet kapott fűteni, és az ablakait beüvegezték. Később a nyugdíját havi 1000 forinttal kiegészítették. A kommunizmusban nem volt szerzői jog.

Miután a szovjetek kivonultak, új feliratot kapott a Szabadság-szobor:

„Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért.”

Angolul ezeket a szavakat így lehet fordítani:
independence, freedom és prosperity, ha lenne angolul beszélő ismerősöd, akkor tudd.

A legutolsó szó boldogulás, prosperálást jelent, ami a sikert és az anyagi jóllétet jelenti. Ehhez le kell győznöd a zsarnokság sárkányát. Nyíregyházán a szobrász még egy huszár alakot használt a hétfejű bolsevizmus ellen, a Gellért hegyen pedig az Őserőt szimbolizáló alak a háromfejű fasizmust győzi le. Tudod Control C és V-vel dolgozott ő is, saját magát másolva.

A függetlenség a fáklyát vivő alak, aki a haladást szimbolizálja.

És a szabadságot a nő alak, aki a szobrász szerint LÁNGOLT, amikor meglátta. (Ezt a Vezetői kommunikációs képzés 3-dik részén magyarázzuk el június 22-23-án.)

Szóval a Felszabadulási emlékművet átpozicionálták Szabadság-szoborrá, így megmaradt. (Nagyon fontos pr és marketing eszköz, hogy sikert érj el.)

És a bemutatkozásában elmondják egy magyar lényegét (három kulcsszó):

Független, szabad és boldogul.

Ezeknek a szavaknak a beteljesítése minden magyar feladata! Mert pont eltalálták a lényegét népünk sok ezeréves örökségének.

Mennyire vagy független?

(Vezetői kommunikációs képzések)

Mennyire vagy szabad?

(Cégvezetői képzések)

Mennyire boldogulsz?

(Értékesítés lezárási képzések)

A három az egyben pedig a Kasza napok, főleg, ha még nem ismersz minket!

A kilenc pontos lezárásból fent az első hármat láttad:

  1. Pozicionálás
  2. Bemutatkozás
  3. Nyitó kérdés

Gyere el a 44. Kasza napra, és kapd meg ajándékba a legújabb könyvünket, ami összefoglalja az elmúlt 25 év kutatási eredményeit!

Jelentkezz most: Következő Kasza nap

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: