Változtatás = Siker

Takács Dániel vagyok, a Kasza Team Trénere és Értékesítője.

Ha már régebb óta ismersz minket, akkor valószínűleg már találkoztunk, vagy lehetséges, hogy beszéltünk már telefonon. Ebben az új blogomban el szeretném őszintén mondani, hogy mik voltak azok a tényezők, amik miatt ilyen eredményeket tudtam elérni a csapatban, és ilyen szintű megújulásra voltam képes. Azt is le fogom írni, hogy mikor van az a pont egy ember életében, amikor már végleg feladta céljait, feladatait és ezzel együtt az életét is.

Továbbolvasom...

Mit csináltál volna máshogy?

Bártfai Balázs készített velem egy interjút, amiben arról kérdezett, hogy mit csináltam volna máshogy a vállalkozásomban. A válaszom röviden az volt, hogy semmit, de ha újra kéne kezdenem, akkor 15 év helyett meg tudnám csinálni 3 év alatt. Igazából 2003 decembere óta vagyok vállalkozó, de tréner 26 éve.

Továbbolvasom...

Lehetsz sikeres, de hogyan?

Van egy életút videósorozat, ami húsz percben mutatja be sikeres emberek életét, hogyan jutottak a csúcsra. (Magyar felirattal.)

Hossam Ramzy története így néz ki, és ezzel a bejegyzéssel rá emlékezünk:

Továbbolvasom...

Mi volt Steve Jobs sikerének titka?

A VIP ügyfeleim legtöbbje eljut ahhoz a ponthoz, amikor már nem olvasnak több motivációs vagy önfejlesztő könyvet, hanem elkezdenek életrajzokat olvasni. Ennek az az oka, hogy egy idő után azt érzik, hogy az önfejlesztő vagy motivációs könyvek már nem adnak újat, hanem egymást ismételgetik. (Egészen addig, amíg elkezdik a könyveimet, vagy azokat a könyveket olvasni, amiket ajánlok.)

Az életrajzi könyvekben viszont benne vannak olyan példák, amik segítenek megérteni:

  1. Hogyan lett valaki naggyá?
  2. Milyen helyzeteket kellett kezelnie?
  3. Mik voltak azok a pontok az életében, amikor erőt vett magán, és olyat tett, amit egyébként nem mert volna?
  4. Hogyan került bajba, amikor már pedig jól ment minden?
  5. Hogyan jött ki a csődből?

Steve Jobsról egy nagyon jó, és objektív életrajzi könyvet írt Walter Isaacson. A könyvből megtudhatjuk, hogy Steve Jobs miért volt sikeres:

Továbbolvasom...

A kommunikáció a hatékony emberkezelés alapja

A kommunikáció a hatékony emberkezelés alapja. Mégis sokan nem tudják, hogyan érjenek el igazi átütőerőt! Hogyan szólítsanak meg valakit, hogyan győzzenek meg, és hogyan zárjanak le.

Az emberkezelés barátkozás, nem dominancia. A képzéseink nem uralkodni tanítanak meg, hanem igazán irányítani másokat. Az értékesítés barátkozás. A munka barátkozás. A kommunikáció barátkozás.

Ezért érdemes megérteni pontosan, mit jelent az, hogy kommunikáció.

Továbbolvasom...

Ne legyél rabszolga!

Mit is jelent rabszolgának lenni?

Egész életemben a szabadság vezérelt.

De egészen addig nem tudod mi a szabadság, amíg nem tudod, hogy mi a rabszolgaság.

Van egy idézet, ami segített nekem azzá válni, aki vagyok, és segített elérni azokat a célokat, amiket elértem.

Úgy gondolom, hogy sikerült kitörni a mókuskerékből ezzel az idézettel, és a VIP képzéseinken ezzel az idézettel segítek a VIP partereimnek is.

Továbbolvasom...

Az intelligens fűtőfólia intelligens tulajdonosa

Tóth Tamás VIP ügyfelem, az "Intelligens Fűtőfólia" intelligens tulajdonosa válaszolt a kérdéseimre, amit itt ebben a bejegyzésben adok közre. Hasonló utat jártak be más VIP ügyfeleim is, és ez az út minden olvasóm előtt nyitva áll. Olvasd el, hogyan újult meg Tóth Tamás tevékenysége, és hogyan lett piacvezető a saját területén.

A megújulás lesz a 47. Kasza nap témája is 2020. március 4-én.

Tóth Tamás sikertippjeit olvashatod "A Marketing Mesterei" című könyvemben is.

Továbbolvasom...

Nem mindegy, hogy innen vagy onnan nézzük!

Amikor először jártam Nyugat-Német országban 1984-ben, becsapottnak éreztem magam. Akkor jöttem rá mennyit nélkülöztem a szocializmusban. Napokig teljesen kész voltam, azt gondoltam kemény gyerekkorom volt.

De találkozni valakivel, aki Kenya nyomornegyedéből az országa egyik legismertebb megmentőjévé válik, úgy, hogy filmet forgatnak róla, és a premieren találkozok vele és barátok leszünk, arra int, hogy konkrétan fogjam be a számat. Baromi jó gyerekkorom volt. Sosem nélkülöztem.

Továbbolvasom...

Miért fontos, hogy már gyermekkorban foglalkozzunk az önbizalom kérdésével?

Te is észrevetted, hogy amikor az utcán sétálsz az emberek többségének görnyedt a testtartása és csak a földet nézi?

A mai társadalomban feltűnt egy új keletű „betegség”, és ez nem más mint az önbizalomhiány.

Milyen hatással lehet egy ember életére, ha nincs önbizalma?

Olvasd el Szabó Mónika, a Varázslatos erdei mesék című könyv írójának írását a blogon.

Továbbolvasom...

Varázslatos erdei mesék

Hadd dicsekedjek: VIP ügyfelünk, Szabó Mónika írt egy mesét, amihez feleségemet kérte fel, hogy illusztrálja. Kértem Mónikát írjon a meséről valamit, amit meg tudok veled osztani. Annyira jó lett a mese, hogy érdemes megvenni. Nos, a bemutató is szuperül sikerült, annyira, hogy egyből bele is tettem az új könyvembe.

Fogadd szeretettel:

Továbbolvasom...