Gyurik László: Az eredményes tanulás praktikái

Gyurik László VIP ügyfelem, az "Az eredményes tanulás praktikái" című könyv rendkívül eredményes szerzője válaszolt a kérdéseimre, amit itt ebben a bejegyzésben adok közre. Hasonló utat jártak be más VIP ügyfeleim is, és ez az út minden olvasóm előtt nyitva áll. Olvasd el, hogyan újult meg Gyurik László tevékenysége, milyen módon teremtett értéket, hogyan jutott el olyan helyekre is, ahová azt gondolnánk, hogy nem is lehet eljutni, és hogyan lett piacvezető a saját területén.

Kasza Tamás interjúja Gyurik Lászlóval

(Gyurik László www.gyurik-laszlo.hu , www.eredmenyes-tanulas.hu)

Kérdés: Hogyan teremtettél márkát magadból?

Két nagy területen tevékenykedem, egyik a kis- és középvállalkozások könyvelése, a másik a tanulástechnológia. A könyvelésben a szakma leértékelése miatt nehezebb a kereskedelmi tevékenységhez hasonló brandet bevezetni, de megpróbáltam figyelemfelkeltő jelzőt, mint Kooperatív könyvelő találni. A Tanulástechnológia terén talán könnyebb volt a ilyen nevet találni: Ez az eredményes tanulás praktikái. Országos ismertséget teremtettem a kampányaimmal: FB, Google, TV riportok, középiskolai előadások.

Az eredményes tanulás praktikái a TV-ben

A tanulási ötlet az Arubán a hajón jött.

Gyurik László és fia Aurubán

Az egyik tréningen kaptunk egy feladatot, hogy mi olyan dolgot tudnánk megvalósítani, ami a környezetünk, vagy az emberek számára hasznos lehet. Korábban foglalkoztam gyorsolvasással és ez a technológia akkor nekem nagyon sokat segített a tanulásban, gyorsabban tanultam, jobb jegyeket szereztem, miért ne oszthatnám meg ezeket a tapasztalatokat másokkal, talán a középiskolás gyerekeimnek is segíthetek ezzel, arról nem is beszélve, hogy azt láttam a középiskolákban, hogy csupa küszködés a tanulás, a legtöbb gyerek csak bukdácsol.

Ez akkor csak egy tréning feladat volt, de úgy megérintett a probléma, hogy négy hónap múlva elkezdtem egy könyvet írni ebben a témában és az év decemberében ki is adtam.

Gyurik László és a könyve

Kérdés: Milyen nyereségeid voltak a képzésekből és az Arubai Konferenciából?

Nekem a legfőbb nyereségem az volt, hogy addig irreális dolgokat el tudtam érni. Annak ellenére, hogy édesapám bádogos vállalkozó volt a 70-es években, elég szerényen éltünk, nyáron volt munka, télen alig-alig. Már 5 éves koromtól jártam vele a háztetőket. Középiskolás koromban hogy télen legyen pénzünk hólapátot készítettem és próbáltam a piacon eladni, több kevesebb sikerrel, mert nagyon szégyenlős voltam és nem tudtam az "ez túl drága" kifogást még kezelni.

A küzdősport múltam miatt egy szinte elérhetetlen vágyam az volt, japánban megnézni egy aikido edzést. Eszement ötlet, igaz? A JEDI után ha jól emlékszem 1 éven belül meg volt. De nem is akár hogyan:

1. Sikerült a feleségem rávenni erre az értelmetlen útra.

2. Állítólag igen nehéz bejutni ilyen edzésre, komoly ajánlás kell hozzá.

3. A turista csoportból hogyan lehet elszökni, hogy eljussak egy edzésre.

Hihetetlen módon minden összejött. Több dojo-val leveleztem, a HOMBU , az alapító dojo-ja írt vissza, hogy megengedik a látogatást. Már japánban voltunk, amikor kaptam egy levelet, hogy az edzés nézése helyett, volna-e kedvem részt venni a haladók edzésén (véletlenül volt nálam edzőruha is). Lett közös fotóm a teremvezetővel Mitsuteru Ueshiba-vel , aki az alapító dédunokája, és az irodájában fogadott néhány perces beszélgetésre, amihez tolmácsot és idegenvezetőt is kaptam. Az idegenvezetőm ajánlotta ajándékként a tokaji aszút, örültek neki.

Gyurik László és sensei Mitsuteru Ueshiba

Amiben még a JEDI segített: el tudtam engedni a milliós bevételt hozó etikátlan és elnyomó ügyfeleket, jobban ki tudtam állni magamért. Nem lettem lényegesen gazdagabb, de időm több lett, és amikor egy előbb említett kényes munkától megváltam, szinte egy héten belül bejött egy ugyanakkora nagy kaliberű munka. Vagy pl. a munkatársak kapcsán bevonzottam a megfelelő embert.

PR-ban nem tartom magam profinak, de annyit megtanultam, hogy bátornak kell, lenni , a "szerénység halálos" ahogy Tamás szokta mondani. Merni kell megmutatni magunkat, videókon, hanganyagokon bemutatni a termékeinket, szolgáltatásainkat.

A könyvelői szakmának sokan az ár alapján döntenek és nincs az az ár amitől ne lehetne kisebbet mondani. Mi viszonylag nagy infrastruktúrával dolgozunk, viszonylag korszerű gépparkunk van, neves tanácsadó cégeknek fizetünk a konzultációkért, a legfrissebb szakirodalmakat vásároljuk meg. Lehetne ezen spórolni, de kockázatos. És tényleg létkérdés, hogy milyen árat tudunk érvényesíteni. Ha nem tudok jól kiállni, akkor nem tudok jó szakembereket megfizetni és dolgozhatok hajnalokig vérszívó ügyfeleknek.

Végigjártam az összes képzésedet, sokféle dolgot tanultam. Az előbb elmondottakon felül amiben legnagyobbat tudtunk előre lépni az a cég szervezettsége, a munkatársak kiképzése, a szervezés bevezetése. Azelőtt a májusi mérlegkészítés januártól júniusig folyamatos nagyhalál volt.

2018-ban volt az első olyan év, hogy februárban 2 hét szabadságot tudtam kivenni és a fiammal elutazhattam Arubára veletek a hajóra. Abban az évben minden mérleggel a leadás napján délutánra készen voltunk. Szerintem jelentős köze volt ehhez a tanultaknak.

A lányom révén sikerült a neves színművész és szinkronszínész Csernák János (Harrison Ford - Indiana Jones filmben, Liam Neeson, elrabolva és még számos film magyar hangja) támogatását elnyerni. A csúcs az volt a dologban, hogy felkért, hogy legyek a pénzügyi mentora.

Kérdés: A TV szereplés hogy sikerült?

Mondhatnám, hogy a véletlen műve volt. A könyvhöz kerestem ajánlásokat, és megkértem a gyorsolvasás rész szerzőtársam, dr. Farkas Károlyt, hogy a tanítványaitól kérjen 1-2 pozitív tapasztalatot. Egyik levél így szólt: ne haragudjak, hogy ilyen sokára válaszol, sajnos úgy gondolja, hogy az írásával nem sokat tudna segíteni, ezért inkább felajánlja, hogy egy riportban mondjuk el miről szól a könyvünk. Aláírás a HIR-TV igazgatója. Így voltam a HIR-TV-ben és e ECO-TV-ben is.

Amíg nem kezdtem el a képzéseidre járni, nem mertem mások előtt megszólalni, sokszor a lámpaláz miatt belezavarodtam a mondókámba, makogtam. Ha most visszahallgatom a 2018-as decemberi Kasza nap felvételét a színpadon töltött percekről, azokról az érzelemtől áthatott percekről, utólag sincs aggodalmam azzal kapcsolatban amit és ahogy mondtam.

Gyurik László 58:07-től beszél a Kasza nap felvételén.

Igen, úgy gondolom, hogy a TV szereplés bejött.

Gyurik László átveszi az oklevelét Kasza Tamástól

Minden magyaroszági képzéseiden voltam, voltam a Karib tengeren a hajón is a csoportoddal 2018-ban. Őszintén ajánlom azoknak akik elszántak és anyagilag is felkészültek erre, bár az ár nem elérhetetlen, egy átlagtól kicsit jobb vállalkozó ki tudja termelni, inkább az elszántság, ami kell hozzá.

Összeségében véve nagy kaland volt.

Mindkét gyermekem a JEDI-t elvégezte, alkalmazzák is.

Úgy gondolom ezen eredmények mögött a Te képzéseid és a sok tanulás van.

A tréningeken nem csak a tanultak voltak a fontosak, hanem nagyon sok jó emberrel ismerkedtem meg, akikkel gyakran tudtunk egymásnak segíteni a problémák megoldásában. Egymástól is sokat tanulhattunk.

Aikido és Gyurik László a Kasza napon

Kérdés: Mik a terveid?

A könyvem adott erőt és bátorságot ahhoz, hogy az Adótanácsadók Egyesület nevében kezdjek pénzügyi előadásokat tartani középiskolákban. A gyerekek élvezték az órákat.

Ezek még most szárnypróbálgatások, de az ügyfeleim azt mondják, hogy nekik tetszik, igaznak és érthetőnek találják amit mondok, van egyetértés, és én is örömöm lelem ebben a munkában.

Úgy gondolom, hogy ez az a terület amiben sok embernek tudnék segíteni a jövőben.

Üdvözlettel: Gyurik László

www.gyurik-laszlo.hu
www.eredmenyes-tanulas.hu


Első lépésnek javaslom:

(Ha, kedves olvasó, még nem rendelkezel ezekkel a könyvekkel ...)

Könyvcsomagok

A könyvcsomag korlátozott példányszámban a készlet erejéig rendelhető az alábbi linken!

Kiadványok rendelése

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: