Mennyire sikeres a Top Gun: Maverick?

Tom Cruise sikertippek:

A hatvan éves világsztár sikerének titkai

Az elmúlt két év legjobb filmje, ez vitathatatlan, az imdb portál szerint jelenleg a 44. legjobb film a világtörténelemben. Az Oscar gálán ki fog derülni, a zsűri mire értékeli.

A Top Gun: Maverick túllépte az egy milliárd dollár bevételt mindössze 31 nap alatt.

Ezzel az 50. film lett, ami átlépte ezt az álomhatárt, és egyből a 22. helyre ment fel (2022-07-14), és még nincs vége. A nézők 16%-a kétszer látta, 4%-a négyszer nézte végig.

Tom Cruise-nak ez az első filmje, ami átlépte ezt a bűvös számot. A filmmel Cruise megkoronázta a karrierjét, és új magasságokba került, pont július 3-ára, a 60-ik születésnapjára. A film nagyságát az is bizonyítja, hogy Kínában és Oroszországban nem forgalmazzák a filmet, a két ország nélkül nem nagyon sikerült eddig senkinek az egy milliárd dolláros bevétel, ez mindent elmond a film sikeréről.

Jelenleg úgy hivatkoznak rá, mint a legnagyobb élő filmsztárra. Egy másik cikk pedig, mint az utolsó nagy Hollywoodi filmsztárra, Hollywood utolsó Mohikánjára.

Az online újságok ezt így írják le: Mostanában, a streaming szolgáltatások korában nem éri meg a filmstúdióknak a sztárcsinálás. Aki sztár lesz, az a saját szerencséjének köszönheti. Az írott sajtó nem tudja, hogy eddig is ez volt a helyzet, a stúdiók csak a szelet biztosították, sokan eddig sem tudták rendesen befogni a vitorlájukba.

Ebben a blogban végig veszem Tom Cruise sikerének titkait, saját elmondása szerint:

Készült vele Cannes-ban egy interjú, mielőtt levetítették a TOP GUN-t, és mielőtt megkapta Pierre Lescure-től, a fesztivál elnökétől a filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma külön díját, amit eddig kevesebben, mint húszan kaptak meg. A közönség állva tapsolt elragadtatva.

1. Küldetés tudat

Tom Cruise azért lett színész, hogy a közönséget szórakoztassa. Ennyi. Nem a pénzért, vagy a hírnévért. Azok mellékesek neki.

A küldetése egy szó: Szórakoztatni akarlak!

Ha nem tudod lerövidíteni a küldetésedet egy szóra, akkor nem tudod az utadat, és nem fogod tudni irányítani az életedet!

2. Hogyan dolgozzunk együtt?

Az első filmjének, a Takarodó című filmnek a forgatása során, amiben már mellékszereplő volt a Végtelen Szerelem után, amiben csak statiszta volt, végig járta az összes részleget, és végig kérdezte, hogyan akarnak egy színésszel együtt dolgozni. Ezeket megjegyezte, és minden filmjének forgatása során ezt a rutint ismételve alakított ki olyan munkakapcsolatokat, amik évtizedekig a csúcson tartották. Az egyik olyan sztár, akivel a legkönnyebb dolgozni.

Sosem késik el, sosem másnapos, mindig felkészült, és mindig a maximumot nyújtja. Nem ül a babérjain.

3. Végigtanult mindent

A fenti sorokat követve, nem csak azt kérdezte végig, mit várnak el egy színésztől, hanem azt is, hogyan működik az a részleg, hogyan kell csinálni. 40 év alatt mindent megtanult. Nincsenek gyenge pontjai. Mindenhez ért, ami film. Jerry Bruckheimer azt mondta róla, hogy jobb producer, mint ő, mert Cruise mindenhez ért, és jobban tudja csinálni, mint aki a set-en csinálja:

Jobb világosító, sminkes, operatőr, mint akik csinálják, ezért ellenőrizni tudja a munkájukat és kijavítani, hogy a néző a legjobbat kapja!

4. Producer, hogy ő döntsön a filmről. Diktálhat. Birtokon belül van.

Ahogy kitanulta a filmes szakmákat, tudni akart a terjesztésről is, és a filmek készítéséről. Azért lett producer, hogy a filmek menetét, és az üzenetet a stúdiók producerei ne tudják megváltoztatni, az maradjon a filmben, amit ő szeretne kommunikálni. Birtokon belülre került, mert csak az tud meghatározni dolgokat, aki tulajdonrészt kap az egészből - egy producer ezt jelenti a filmes berkekben.

5. A múlt nem számít, csak a jelen. A kérdés, hogy ma mit tud?

Úgy áll a dolgokhoz, hogy nem az számít, mit tudott tegnap, hanem ma mit tud, ezért a határait, és a tudását minden nap fejleszti. Új dolgokat tanul. Olyan szerepeket vállal, amik ahhoz kellenek, hogy új dolgokat tanuljon. Folyamatosan tanul táncolni, énekelni és színészkedni. Magánórákat vesz. Ez a régi Hollywoodi iskola, amit az új színészeknek is javasol, mert őket már nem úgy képzik, mint az 1900-as évek elején.

6. Hozzá kell járulni!

Elvárja, hogy mindenki úgy gondoljon a filmre, mint a mi filmünkre! Elvárja, hogy mindenkinek legyenek kreatív ötletei, és ezeket segíti, és jutalmazza. A mozi közös alkotás, olyan kreatív közeget teremt meg, amit imádnak az ott dolgozók. Engedi, hogy az embereknek ötleteik és gondolataik lehessenek.

7. PR újítás - egy iparágat változtatott meg

Abban az időben, amikor tinisztár lett a Kockázatos üzlet című filmmel és világsztár az első Top Gunnal, akkor fél évet elvett az életéből, hogy végigjárja a fesztiválokat, és promótálja a filmeket. Ez nem engedte a küldetését megvalósítani, hiszen addig sem tudott filmeket készíteni. Ezért azt javasolta a stúdióknak, hogy vigyék el Hollywoodot a nagy városokba világszerte, egyetlen darab vörös szőnyeggel, ahol Cruise két órán keresztül dedikál végigjárva az első sorokat a kordonnál. Cannes-ba is három évtized után tért vissza először, mert eddig nem volt rá ideje. Japánban ezért szeretik jobban, mint bárki mást. Nincs még egy világsztár, aki ennyi selfiet, aláírást, és kézfogást tett volna közvetlenül a rajongóival, mint ő az elmúlt 40 évben.

8. Felmérés

Minden városban beül a közönséggel, és újra végignézi a filmet, és azt nézi, figyeli, hol nevetnek, sírnak, hördülnek fel, és mi tetszik nekik, mi megy át.

Mennyire sikeres a Top Gun: Maverick?

9. Önfejlesztés - szellemi szabadság

A testi egészségen kívül a szellemi szabadság olyan fokára jutott, ami engedi annak lenni, azt tenni, és azt birtokolni, amit csak szeretne. Drogok, alkohol nélkül tud kikapcsolni. Olyan magasságokba jutott, ahol az elnyomás már nem hat rá. Lepereg róla minden ártó szándék.

Egy 1991-es Nők Lapja cikk az oka, hogy én is azt az utat járom, sőt már a háromnegyedénél tartok annak, amin ő már végigért. Minden egy kommunikációs képzéssel indult.

Az interjú:


Mi a következő lépésed?

1. Jelentkezz a következő Kommunikációs Képzésre!

Szándékátvitel, energia, hatékonyság

Megyek...


2. A Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok

  1. július 14.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

A képek forrása a wall.alphacoders.com oldalon a free Top Gun: Maverick wallpaper szekció.

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: