Tudtad? 8 időszámításból egy hazug történelem született?

A Finnugor mítosz című könyv csak a finnugor mesével foglalkozik.

De a magyar nép múltjáról több is van. Azért, hogy az egész napot ne kelljen ezzel tölteni,
Nézd meg ezt a blog bejegyzést:

Dr. Horkovics-Kováts János: Valós múltunk megismerése!

Most egy olyan őstörténelmi előadást fogok elindítani, ami az európai terület fehér fajjal történő betelepítésénél kezdődik, úgyhogy visszamegyünk a kezdetekig, egészen a jégkorszakig. A jégpáncél lehúzódott egészen a Földközi-tengerig. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a földfelszínt egy 3 km vastagságú jégpáncél borította és ehhez képzeljenek el –40˚C fokot. Vajon hány faj tudta ezt túlélni? Semennyi. Teljes mértékben el volt lehetetlenítve az élet. A Kárpát-medencében a jég vastagsága töredéke annak, ami máshol található. Ennek az az oka, hogy mi nagyon közel vagyunk a magmához, a mai napig is, ha lefúrunk, akkor ott van azonnal a hőforrás. Mi egy geológiai csodaterületen élünk. Nagyon érdekes, hogy 20 évvel ezelőtt találtak Szibériában egy mamutot a jégben, a szájában pedig fű volt. Ez jól mutatja, hogy mennyire gyorsan jött a hideg. Ez a több tonnás állat a füvet be tudta tenni a szájába, de már nem tudta megenni.

Lejjebb a Földközi-tenger közelében már vékonyabb volt a jégpáncél és volt vegetáció is, sőt az évnek egy részében el is tűnt a jég és megjelentek a növények. A jég édes vizet tartalmazott, képzeljék el, hogy ez hány millió tonna édes vizet jelentett! Nyilván ez a víz hiányzott a föld víz vérkeringéséből, emiatt a Földközi-tengertől délre lévő területek elsivatagosodtak. Itt ugyanis nem volt víz. 12 millió évvel ezelőtt ez a jég elkezdett olvadni és a hágókon keresztül elkezdett beáramlani a víz a Kárpát-medencébe. Itt kialakult szép lassan egy édes vízi tenger. A nyári hónapokban kb. 5-10 fok volt, ami elég volt ahhoz, hogy nőjön a fű, így már lehetett állatokat tenyészteni. Az a szerencsétlen nép, aki átvészeli valahogy ezt a borzasztó hideget, szembenéz a következő katasztrófával, hogy elárasztja a területet a víz. Azt tudták csinálni, hogy felmentek a magaslatokra, a tenger 650-700 méter magas volt, tehát az ennél magasabban lévő területeken kellett megteremteniük az életfeltételeket. A hegyoldalakat teraszosan alakították ki és csak a vízszintes helyeket vetették be, ezt úgy hívjuk, hogy pallagkultúrát hoztak létre. Számos példát láthatunk rá például Erdélyben is. Erre csak addig volt szükség, amíg ott volt a víz. Kb. 1500 év telt el, mire el tudott folyni a folyókon keresztül, illetve egy része elpárolgott. Amikor ez megtörtént, akkor egy óriási termőterület alakult ki az egész Kárpát-medencében. Mindenhol óriási humuszrétegek voltak, vagyis termőföld.

Minden ősi kultúrában, ahol átélték a jégkorszakot napisten kultusz volt, hisz a nagy hidegben melegért imádkoztak, az életnek a forrása a nap. Az egyiptomiakhoz hasonlóan mi is Ra névvel illettük a napistent, innen ered a helységeink neve, Tátra, Mátra, Fátra. Van még egy dolog. Mindig az a nép adja meg a terület geológiai elnevezését, amelyik azon a területen először megjelenik. Így születnek meg azok az elnevezések is, hogy Tátrai magura, Mátrai magura, Liptói magura, Szepesi magura stb. A mag ura az új élet csírája. Ezt a szót nem lehet egyik európai nyelven sem értelmezni, csak magyarul. Amikor elvonul a tenger, eltelik egy pár ezer év és a Kárpát-medencébe nagyon felszaporodnak az emberek. Kb. 10.000 évvel ezelőtt érte el azt a mennyiséget, hogy megkezdődtek a népvándorlások. Ahol korábban az a 3 km-es jégpáncél volt ott minden kipusztult, amikor viszont a jég elolvad, ott is megindult a vegetáció, megjelennek a vadállatok. Ezek a területek csalogatták az embereket, hogy foglalják el őket és ez meg is történik. Két irányba indulnak a népvándorlások. Egyrészt kelet felé, az emberek benépesítik Ázsia középső és északi részén. Másrészt pedig nyugat felé, ők voltak a kelták. Azért hívták őket így, mert keletről mentek nyugat felé. Kb. 6000 évvel ezelőtt volt egy hullám dél felé is, ők lettek később a görögök ősei.

Kr. e. 600-ban találtak egy agyagtáblát Jeruzsálemben, aminek a szövegét nem sikerült megfejteni. Kellett hozzá egy magyar ember, ugyanis kiderült, hogy a szöveg folyékony magyarsággal van írva annak ellenére, hogy 2000 éves. Ez egy nagyon komoly dolgot bizonyít. Méghozzá azt, hogy a Kánaánban élő szkíták magyarul beszéltek, hiszen ez a tábla az ő művük volt. Ez volt az a terület, amit a zsidók a vezetőik parancsára leigáznak, kiirtják a népet. Azokat pedig, akik túlélték fölnyomják északra, ezen a területen született Jézus. Jézusnak az anyja egy hercegnő volt, akinek a birtokai Júdea területén voltak, Jézus pedig a jogos örököse volt ennek a Kánaáni területnek. Képzeljék el, hogy az a nép, akik kiirtják az embereket és megtudják, hogy megszületett a terület örököse, hogy reagál erre? Ez számukra nagy veszélyforrást jelentett. Mária rokoni kapcsolatban van a Pártus királyokkal, teljesen érthető, hogy amikor megszületik a fia, akkor a királyok eljönnek gratulálni és ajándékokat is hoznak. A Biblia azt állítja, hogy az egyik aranyrögöket hoz, a másik mirhát, a harmadik pedig tömjént. Tudni kell, hogy a Pártus Birodalom olyan erős volt, hogy Róma sem tudta leigázni őket. A királyok olyan hatalommal bírtak, hogy elképzelhetetlen, hogy ilyen dolgokat hoztak volna. Sokkal valószínűbb, hogy a királyok egymással összefogva egy ékszert hoztak, méghozzá egy koronát. Ha megnézzük a magyar koronát, akkor láthatjuk, hogy tele van egyiptomi motívumokkal. Az a feltételezés, hogy a Kaukázus területén hozták létre biztos, hogy nem igaz, mert akkor ezek a képek nem lennének rajta.

Európa Attilának köszönheti a kereszténységet, ez egy alapvető kulturális kincs mégsem tanítják. Kr.u. 302-ben volt egy Diocletianus nevű római császár, aki egy megalomániás őrült volt. Azt vette a fejébe, hogy nem csak császárként kell tisztelni, hanem istenként is. Aki ezt nem fogadta el, azt megölette. A Kárpát-medencében a Dunától nyugatra lévő részeken nem fogadták el, hogy a császár isten lehet. A Duna volt a limes, azaz a Római Birodalom keleti határa. A birodalom tele volt rabszolgákkal, de ettől keletre szabad népek éltek. Ennek hatására megtörtént a parancs, hogy az itt élő szkíta népeket meg kell ölni. A hunok megválasztottak egy hadvezért, ő volt Attila. Két feladatot kapott, az egyik, hogy szabadítsa fel a Kárpát-medencében élő szkítákat, a másik pedig, hogy törölje el a Római Birodalmat.

Attila elindítja a seregét, de tudta, hogy nem szabad két tűz közé kerülni. Nyugaton ott volt a Római Birodalom, keleten pedig a Bizánci birodalom. Először Bizáncba indul, elfoglalja a Balkánt és felszabadítja az ott élő szkítákat. Mivel okos volt csinált egy politikai húzást is, feleségül vette a bizánci császár lányát, Honoriát. Ez után indult el nyugatra, mert így tudta, hogy senki nem fogja hátba támadni. 12 királyságot szabadít fel, több mint 1 milliós hadserege lesz, ezzel megy neki a Római Birodalomnak. A magyar oktatásban azt tanítják, hogy Attila ugyan elér Rómáig, de ahelyett, hogy megtámadná visszafordul. Igen ám, de akkoriban rengeteg időszámítás volt, amit később megpróbáltak felhúzni egy egyetemes keresztény időszámításra. Ez meg is történt, csak rengeteg hibával. Egy esemény két-három alkalommal is felkerül rá, mindenki másképp írja le, más nevekkel, így úgy kerülnek fel, mintha különböző történések lennének.

A valóságban Attila bejut Rómába és felszabadítja a rabszolgákat. Meg is kérik, hogy vállalja el Róma császári státuszát, egy feltételük volt, hogy a nyugati rítus szerint vegyen fel egy keresztnevet, így lett az új neve Constantin. Vagyis Attila volt Constantin császár. Persze ezt sem így találják meg a történelemkönyvekben. Aztán történik egy nagy baj, Attila meghal és mind a két fia, akik különböző szellemiségben lettek felnevelve igényt tart a teljes Hun Birodalom vezetésére. Csaba is meg Aladár is. Egymásnak csap a két testvér és sajnos Csaba volt a vesztes. Aladár elviszi a hun kincseket a Kárpát-medencéből aminek része többek között a magyar korona is. Aladárról tudni kell, hogy ő nem más volt, mint Nagy Károly, aki a kincsből európaszerte katedrálisokat épített. Vagyis neki köszönhetjük a kereszténységet. Ha ő nem jön be Európába, akkor nem lett volna. Csaba ugyan elveszti a csatát, de nem hal meg, visszamenekül Tesszalonikibe a bizánci nagyapjához. Az egyik barátjával elkezdi tanítani a beáramló szlávokat, erről szól Cirill és Metód legendája.


57.kn_konyv

57. Kasza nap - Ott a helyed

Gyere el a következő Kasza napra!

Jelentkezz most!

Megyek...


1. A korábbi Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok


2. Találkozz Kasza Tamással Szegeden

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ KASZA TAMÁSSAL

Megyek...

  1. július 28.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: