MLM Hazugságok, amik miatt csóró maradsz

Sok félreértés van, ami miatt az MLM nem a szabadság üzlete lesz, hanem a rabszolgaság üzlete. Nagyon nehezen lehet besorolni társadalmilag az MLM bármely szintjén dolgozó embereket, mert se nem vállalkozók, se nem alkalmazottak.

Interjú Lázár CSaba Márkaépítés Specialistával, aki az Anyagi Függetlenség Szakértője, az „Építs Te is Márkát, vagy legyél TE a Márka” című könyv írója.

28 éve tréner és tanácsadó, több mint 1.000 előadásán több mint 10.000 ember vett részt.

Interjú Lázár CSaba Márkaépítés Specialistával

Kérdés: Miért nem vállalkozó egy MLM-es?

Azok, akik hálózatot építenek, nem mondhatják, hogy a saját üzletüket építik, mert nem övék a cég, amit képviselnek. Én gyártom a terméket? Részvényes vagyok? Társtulajdonos vagyok? Nem. Általában van egy viszonteladói, forgalmazói szerződés, hogy én, Lázár CSaba jogosult vagyok a cég termékeinek a forgalmazására. Csak egy példa: ez olyan, mintha egy ablakgyártó céggel szerződést kötnék, hogy eladom a termékeit. Mondhatom, hogy ezt vállalkozóként csinálom, hiszen szerződéses jogviszonyban vagyok az üzleti partnerrel, de felmerül a kérdés, hogy meddig tart a hatásköröm? Az én hatásköröm az értékesítésig tart, de ha behozok más ablakértékesítőket, akik hozzám csatlakoznak, és akik után jutalékot kapok, akkor ezt az üzleti lehetőséget addig garantálja a cég számomra, amíg ez a viszony fennáll közöttünk. Ha viszont én elmegyek, akkor az emberek nem jönnek velem, mert ők a céggel vannak szerződésben, nem pedig velem. Tehát én egyedül saját magamat építem, és ha ez a cég úgy dönt, hogy menjek arrébb, akkor derül ki igazán, hogy mit építettem fel.

Alapvetően azt kell látni, hogy bármilyen termékünk vagy szolgáltatásunk is van, van lehetőségünk MLM-ben értékesíteni. Ha leszerződünk külsős emberekkel, akkor szuper, hogy azonosulnak a vállalkozásunkkal, de ők nincsenek benne a cégben. Azt kell átgondolni, hogy kinek miért éri meg MLM hálózatot építeni? Ismerek olyan embereket, akik 15-20 éve benne vannak a hálózatépítésben csak azért, mert szeretik a csapatot, a rendezvényeket, az „együtt vagyunk” feelinget, de már beletörődtek abba, hogy ők nem fognak feljebb jutni. Sokszor van, hogy valaki nem veszi észre, hogy oké, nekem ez ennyi volt és én vagyok a kis hangyák közül az egyik, akik azért dolgozunk, hogy a feljebb lévők jól keressenek. Az MLM nagyon sok embernek tud karriert jelenteni, de sokan vannak olyanok is, akik elhitetik magukkal, hogy sikeresek lehetnek, de valójában meg soha nem lesznek azok. Ez az üzlet nem mindenkinek hozza meg a várt eredményeket.

Egy másik hazugság, hogy minden szponzornak az a célja, hogy az alatta lévő emberek sikeresek legyenek. Én azt tapasztalom, hogy ha egy MLM hálózat marketingterve lehetőséget ad arra, hogy kihasználják, akkor azt ki is fogják használni. Azokban a rendszerekben, ahol 3, 6, 9%-os beosztások vannak és a különbözetet kapják meg jutalékként, akkor sok esetben előfordul, hogy a szponzor csak 9%-ig segít fel valakit. Ott van sok szponzor tele 9%-os emberekkel, akik nagyon jól élnek úgy is, hogy az embereik nem lesznek sikeresebbek. Sokan bevallják, hogy amikor elérnek egy komolyabb szintet, akkor inaktívvá válnak. Van egy pont, amikor kvázi úgy jön be pénz az üzletből, hogy már nem kell dolgozni érte. Ha egy szponzor leáll, akkor valamennyire csökken a bevétel, de még elég sokat keres úgy is, hogy nem tesz érte semmit.

Én azt látom, hogy minden MLM-ben van egy elképzelés, hogy ott a karrier hogyan néz ki. Sokat lehet beszélni arról, hogy mi igaz, mi nem, de bizonyos mértékig az MLM mindig a show-ról szól. Ez a marketing része, ami motiválja az embereket. Ha valakinek megéri csinálni a hálózatépítést, akár a pénz miatt, akár a csapat miatt, akkor az egy nagyon jó dolog. Nekem a világot nyitotta ki, én imádtam.

Az MLM képes arra, hogy az ember megalapozza a vagyonát. Azt viszont fontos tudni, hogy akkor lehet igazán sok pénzt keresni belőle, ha nem mindenki megy föl. Ha te is ezzel szeretnél foglalkozni, akkor azt kell megtanulnod, hogy hogyan legyél te az az egy, aki az ezerből fölmegy. Ennyi a titok. Hogyan tudsz te az lenni, aki felmegy és hogyan tudsz segíteni a többieknek, illetve hogyan tudnak ők is segíteni neked, hogy a legjobbak legyenek a csapatodban.

Kérdés: Miért jó független trénerekhez járni?

Azért, mert nekünk nincs okunk hazudni. Ha valamit elkezdesz csinálni széles mosollyal az arcodon, akkor itthon nagyon könnyen találkozhatsz olyan emberrel, aki egy rozsdás szöget bele akar verni a hátadba. Erre fel kell vérteznünk magunkat. Én például tőled tanultam meg, hogy hogyan ne engedjem szétesni a kemény munkával összerakott hálózatomat olyanok által, akik nem bírják elviselni, ha mások sikeresek.


Köszönöm Lázár CSaba az interjút.

Mi a következő lépésed?

1. Szerezd be az MLM Hazugságok című könyvet!

Kattints a képre:

MLM Hazugságok

Elérhető számodra az MLM Hazugságok könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

MLM Hazugságok

2. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

3. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: