Tanulj meg jobban értékesíteni!

Takács Dániel, a Kasza Team értékesítője és ifjú trénere, írt egy blogot nagyon megfontolandó tanácsokkal. Ezt adom közre itt:

Közel három éve vagyok Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb tréner cégének a Négy Évszak Training kft.-nek a trénere és értékesítési tanácsadója.

2020-ban az év értékesítője lettem, amire nagyon büszke vagyok, hisz ez azt jelenti, hogy a legnagyobb számban tudtam hozzásegíteni az ügyfeleinket ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Miért döntöttem úgy, hogy meg kell tanulnom értékesíteni?

Most megosztom veled...

Egyesek mikor meghallják az értékesítés szót, akkor egyből egy, nyomulós, unalmas, terméktukmálós, és valamilyen nagyon nem kívánatos tevékenységre gondolnak, amit nem akarok teljes egészében megcáfolni, azonban, ha ilyet tapasztal valaki, akkor nem egy professzionális értékesítővel van dolga, hanem valaki mással. Jó pár helyen azzal az érvvel találkozhatsz, hogy "itt" nem kell értékesítened és eladnod semmit, ami pontosan azt bizonyítja, hogy nagyon szűklátókörű ismerete van valakinek az értékesítésről, és ezzel az álelőnnyel próbálja leplezni, hogy ő saját maga nem tud eladni.

Amikor még a vendéglátásban dolgoztam, akkor azzal párhuzamban elkezdtem egy network cégnél dolgozni, hogy valahogy kiszakadjak a mókuskerékből, amiben már több mint nyolc éve benne voltam, és egyébként ez a fejlődési szándék juttatott el a Kasza Napokra, amiért nem győzök elég hálásnak lenni.

Takács Dániel

A network nagyon tetszett, mert pozitív emberekkel voltam, remek termékeket használtunk, amit ajánlottunk másoknak is, jobbnál jobb helyekre jártunk, és sok előadáson vehettem részt, amikből azért lehetett tanulni. Egy probléma volt, amit egy elég kollektív kihívásnak látok, hogy nem használnak értékesítési technológiát, és ezáltal nincs is mit megtanítani vagy átadni a dolgozóknak a lelkesedésen és az ösztönző gondolatokon kívül, ami egy ideig-óráig elég lehet, hogy motiváltak legyenek, de ez nem egy hosszútávú megoldás. Drága autókat, luxus utazásokat és pénznyereményeket használnak fel arra, hogy munkára invitáljanak, azonban használható technológiát és tudást az értékesítésről nem adnak. Azt hozzá kell tennem, hogy ez nem az összes network cégre igaz, ha nem egy többségi részére.

Korábban írtam arról blogot, hogy az értékesítés mennyi mindent felölel és milyen nagy fontossága van az életre nézve. Ha belegondolunk abba, mikor egy állásinterjún jól kell szerepelnünk és hitelesen kell érvelnünk magunk mellett, hogy megkapjuk az adott állást, akkor valójában egy önértékesítésről van szó. Több ilyen állásinterjún is részt vettem korábban, amihez kellőképpen sok önbizalmam volt, mivel biztos voltam abban, hogy milyen értéket tudok adni a munkámban.

Az egyik nem titkolt célom ezzel az írással az, hogy magát az értékesítés fogalmát amennyire csak lehet kitisztítsam és visszaadjam a valódi jelentéstartalmát.

Eszembe jutott egy másik példa, hiszen te is voltál már üzletben ruhát vásárolni vagy akármilyen terméket. Van egy tipikus eset:
"Szia, segíthetek?" Hello, szólj ha tudok segíteni!"

Nagyon meglepő módon nekik értékesíteniük kellene, aminek az első lépése az lenne, hogy pozicionálják saját magukat és bemutatkoznak.

Példa:

Eladó: Üdvözlöm, Béla vagyok az elegáns zakók szakértője, és cégünk azoknak tud segíteni, akik kényelmes és minőségi zakókat szeretnének különleges eseményekre, vagy akár a hétköznapokra a hiteles megjelenés érdekében.

Vásárló: Üdvözlöm, köszönöm szépen!

Eladó: Különleges alkalomra vagy hétköznapi viseletre keres? (Nyitókérdés)

Ez a legjobb módja egy kapcsolatépítés, értékesítés, ismerkedés vagy barátkozás elindításához, és természetesen a fenti példa a lezárás 9 pontjából csupán az első 3-at tartalmazta, és ezt el lehet ténylegesen sajátítani.

Csakhogy, szemléltessem egy másik példával a megoldást: - az ügyfeledet egy utasnak jelöljük ki, aki elakar jutni A-ból, B-be egy taxival, téged kijelölünk a sofőrnek, aki vezet, az utazást pedig annak a fejlődési útnak jelöljük ki, amit mindketten megtapasztaltok, annak érdekében, hogy az életetek jobbá, és eredményesebbé vált azért, mert együttműködtetek. Az igazság az, hogy amikor egy értékesítő egy ajánlattal kezd, az ügyfél vágyának és problémájának felderítése nélkül, akkor az valójában egy akkora őrültség, mintha a taxis az út felénél kérdezné meg az utasát, hogy merre akar menni ... magyarán, hogy hová akar eljutni az utas.(vágy)

A nem működő, és részlegesen hasznos technikák miatt lettek az emberek "MLM sérültek", olyanok akik szinte minden lehetőséget egy misztikus piramisjáték címszóval bélyegeznek, olyanok akiknek már nincsenek nagy vágyai, vagy a korábbi kudarcok miatt homályosan látják ezeket a vágyakat, és már nem tudják képzelet szinten sem megengedni maguknak, hogy más szemmel nézzenek világra, nem hogy másképp cselekedjenek.

Eleinte nagyon nem ment az értékesítés, hisz sehol sem tanultam meg, hogy hogyan kell csinálni, azonban, amit oktatunk, vagyis a "lezárási technológiát" magabiztosan eltudtam sajátítani, és biztosan mondhatom, hogy e tudás nélkül nagyon nehéz lenne boldogulnom. Valójában annyit elárulok most, hogy lényegében egy professzionális kapcsolatépítést tanultam meg, amit bárhol, bármikor, bárkivel létre tudok hozni, mindenféle gagyi technika és manipulatív őszintétlenség nélkül. Az a meggyőződésem, hogy az értékesítés képességének az elsajátításával egy ember nagyon nagy előnyre tesz szert másokkal szemben.

Van egy kérdés, amire érdekes válaszokat kaphatunk, így hangzik:

Az ötöslottó főnyereményére vágynál jobban, ami 3 milliárd forint vagy a pénzteremtés képességének az elsajátítására?

Én az utóbbira szavazok és ebben tudunk neked is segíteni!

Tanulj meg jobban értékesíteni!

Március 3-án az 51. Kasza Napon egy órát fogok előadni, amit már nagyon izgatottan várok és a kapcsolatépítés témakörében a folyamatos és eredményes munka lehetőségeiről, az adminisztráció fontosságáról, és az ügyfél terméklétrán történő haladásáról és törődéséről fogok beszélni.

Várunk szeretettel!

Ha már voltál minimum egy Kasza Napon, akkor igénybe veheted a 15 perces díjmentes tanácsadásomat.

Takács Dániel


Köszönöm, Daninak ezt a remek írást.

Mi a következő lépésed?

1. Ha már voltál a Kasza napon bármikor korábban

Igénybe veheted Takács Dániel 15 perces díjmentes tanácsadását.

Írj neki a takacsdani (kukac) kaszatamas.hu email címre, és egyeztesd le vele a díjmentes tanácsadás időpontját, vagy hívd a +36(30)-727-9360 számon.

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

3. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: