Káoszkezelés Veres Klárával

Veres Klárával beszélgetek.

Nyerd Vissza Önmagad Vezető Specialista, Országos Programigazgató, Tréner

Az a küldetése, hogy az ügyfelei még hatékonyabbak legyenek, teljes magabiztossággal álljanak ki magukért, és gyorsabban elérjék a céljaikat.

Kasza Tamás lezárás specialista interjúja Veres Klárával

Kasza Tamás: Kicsit mutasd be magad, kérlek.

Kérdés: Ki vagy, mit csináltál mielőtt megismertél minket?

Szerintem ez volt a legjobb döntés, amit hoztam, hogy elmentem az első Kasza napra. Az sem úgy történt, hogy én akartam odamenni, csak egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Nagyon érdekes, mert sokáig azt hittem, hogy nem vagyok az a vállalkozó fajta, ennek megfelelően inkább alkalmazotti állásokat fogadtam el. Dolgoztam már külföldön, dolgoztam már ruhaboltban, dolgoztam egy szoftverfejlesztő cégnél, de mindig kerestem az utamat, azt éreztem, hogy többre vagyok képes csak azt nem tudtam, hogy hogyan.

Veres Klári

Kérdés: Mit gondoltál először rólam a színpadon?

Azt, hogy mi ez a piros sál. Aztán meg azt, hogy ez az ember tud valamit. Először nem tetszett, ahogy beszéltél mert nem értettem miről beszélsz. Egy mondat ütötte meg a fülemet, hogy „magadtól nem vagy hülye, mások sokat segítettek benne”. Azzal az egy mondattal eltaláltad a legnagyobb problémámat. Ott akkor elkezdett érdekelni a dolog, hogy ki ez az ember, meg akarom ismerni, látom, hogy tud valamit, meg akarom tudni, hogy mit tud. Régen én nagyon bulizós voltam, abban éltem ki magam, hogy szórakozok, aminek egyébként meg is lett később az eredménye.

Kérdés: Ez mit jelent, hogy meglett az eredménye?

Ahelyett, hogy arra mentem volna, hogy másoknak segíteni, ami egyébként gyerekkorom óta motivált, inkább afelé mentem, hogy saját magamat és másokat is tönkre tenni. Ez meglátszott a munkavégzésemben és a tanulásomban is. Abban is meglátszódott, hogy hogyan tudok dolgokat felfogni, hogyan tudok lehetőségeket észrevenni és kihasználni. Szóval elég keményen tudtam pusztítani önmagam, de ma már ugyanezzel a lendülettel tudok a jó irányba menni.

Kasza Tamás: Sok olyan ügyfelünknek van tinédzser korú gyereke, mint amilyen te voltál 10 éve.

Kérdés: Mit mondanál nekik, hogyan kezeljék ezt a helyzetet?

Gyerekként engem édesapám rávett például a gazolásra és más munkákra, csak nem eladta nekem ezt az ötletet, hanem rám kényszerítette. Ha mondjuk elmondta volna, hogy mi ennek az egésznek a célja, hogyan fogok tudni ebből profitálni, akkor nem kényszernek éreztem volna, hanem szívesen segítettem volna. Így visszagondolva az, amiért haragudtam rá akkor, azért most már hálás vagyok neki.

Ugyanez van akkor is, amikor látjuk, hogy a gyerek rossz irányba tart. Akkor először szerintem ki kellene deríteni, hogy mi az, ami őt motiválja vagy mi az, amit keres, mire van szüksége. Aztán hagyni abba az irányba haladni.

Mindannyian működtetünk egy rendszert és nem mindegy, hogy ez a rendszer a siker felé visz-e vagy pedig inkább valamilyen kudarc felé. Az a baj, hogy ha a személy önmaga kudarcot vall, akkor azt átadja az összes többi embernek a környezetében. Ha valaki nem is lát egy rendszert, attól az még ott van, ami azt jelenti, hogy nem a megfelelőn nézőpontból nézi.

Most volt egyébként egy lezárási gyakorlás az egyik ügyfelünkkel.

Kérdés: Mit jelent az, hogy lezárási gyakorlás?

Ő már részt vett lezárási képzéseken, csak nem gyakorolta be eléggé. Problémái voltak az eladás során. A kifogáskezelést sem gyakorolta be, és így nem vette észre, hogy mikor kell kifogást kezelni. Most viszont ezt így begyakoroltuk, és ennek hatására nőtt az eladásainak a száma.

Kérdés: Mit vettél rajta észre?

Azt, hogy van egy rendszer, amit kiépített magának, viszont az nem az eredmény felé vitte, hanem inkább távolabbra vitte tőle. Ezt a rendszert kellett lebontani nála és odatenni a helyeset, ami az egész játszmájával összhangban van.

Kasza Tamás: Nagyon sok helyen segítesz nekünk felügyelni az ügyfeleinket. Főleg a lezárási képzéseken szoktál sokat segíteni nekünk.

Kérdés: Mit látsz, szerinted valaki miért nem tudja megtanulni a lezárást?

Szerintem az a baj, hogy túlbonyolítják a dolgot.

Kérdés: Beszélj, kérlek egy kicsit arról az oklevélről, ami ki van nálad rakva a faladon. Az micsoda?

Ez az én egyik büszkeségem, a franchise partneri oklevelem, az ezüst szint. Ennek a sztorija az volt, hogy amikor már segítettem nektek, akkor láttam rajtatok egy kitűzőt és kérdeztem, hogy ezt hogyan lehet megszerezni. Akkor te azt mondtad, hogy ezt ki kell érdemelni. Akkor eldöntöttem, hogy nekem is kell egy olyan, csak aranyban. Az arany a kedvenc színem.

Kérdés: Hogyan jött, hogy tréner akartál lenni?

Láttalak azon a Kasza napon, meg előtte volt József Attilának egy verse, amiben nagyon megfogott egy mondat, hogy „én az egész népemet fogom nem középiskolás fokon tanítani”. Ez valahogy beleégett a fejembe, és azt szerettem volna elérni, hogy másoknak segíteni jobb állapotba kerülni.

Nekem egyébként a Vezetői szándék kommunikációs tréning volt az, ami nagy lendületet adott. Mindig is azt kerestem, hogy mi tenne boldoggá, ezért is jártam bulikba, ezért fogyasztottam alkoholt és egyéb szereket, de soha nem éreztem azt a felszabadultságot és boldogságot, mint például a Vezetői szándék kommunikációs tréningen.

Amikor felügyeltem a gyakorlatot és segítettem az ügyfélnek áttörni a gátakat, akkor jött az érzés, hogy tök mindegy mennyit keresek belőle vagy keresek-e egyáltalán pénzt belőle, de én minden egyes Jedin ott akarok lenni és felügyelni szeretnék.

Veres Klári


Köszönöm, Veres Klárának az interjút.

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

51. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: