Varázslatos erdei mesék

Hadd dicsekedjek: VIP ügyfelünk, Szabó Mónika írt egy mesét, amihez feleségemet kérte fel, hogy illusztrálja. Kértem Mónikát írjon a meséről valamit, amit meg tudok veled osztani. Annyira jó lett a mese, hogy érdemes megvenni. Nos, a bemutató is szuperül sikerült, annyira, hogy egyből bele is tettem az új könyvembe.

Fogadd szeretettel:

Szabó Mónika és Kalmár Ibolya Szabó Mónika, a Varázslatos erdei mesék szerzője és Kalmár Ibolya, feleségem, aki illusztrálta a könyvet.

Varázslatos erdei mesék

Nézzünk meg egy átlagos fiatalt. Céltalanul tengeti életét. Lelkileg egyáltalán nem erős. Ha egy aprócska kudarc éri, máris összeomlik. Nem tanult meg küzdeni, inkább elszenvedi az életben előforduló kihívásokat. Nem akar tanulni, fejlődni, hiszen mindenre ott van az okos telefon. Viszont a rázúduló információhalmazból nem tudja kiválogatni a helyes információkat, a valótlanok közül. Emiatt kialakul egy téves kép arról, hogyan éljen a világban, milyen normák szerint élje az életét, milyen közösséget, milyen társat válasszon magának. Egy idő után úgy gondolja minden ellene van és nem veszi észre, hogy a világot neki kellene formálni, változtatni.

Követi a trendeket, már csak a pénz válik fontossá számára. „Hiszen ha pénz van minden van...”

Közben eltávolodik családjától. Nem tiszteli szüleit, nagyszüleit és egyáltalán senkit. Nem kötődik igazán senkihez és semmihez... maximum ideig-óráig, amíg mást nem kíván az érdeke.

A kommunikációt jelekkel, szlenggel helyettesíti. Nem vállal felelősséget a saját tetteiért.

Elveszti hitét saját magában és egy életunt, lusta felnőtt válik belőle. Aki reggel bemegy dolgozni és alig várja, hogy este hazaérjen, behuppanjon a tv elé és a virtuális világ újból magába szippantsa.

Vajon a virtuális világ és a kommunikációs képesség hiánya miatt ezek a fiatalok tudnak-e majd felelősségteljes szülők lenni?

Ki szán ilyen jövőt a gyermekeinek?

Mit tehetünk szülőként, amikor túlzott információ tömeg zúdul ránk nap mint nap?

FELELŐSSÉG TELJES SZÜLŐVÉ KELL VÁLNUNK!

Mit is jelent ez? Hogyan tehetjük ezt meg? Szülőként jó példát kell mutatnunk, és egy biztos alapot kell adnunk a gyermekünknek, hogy felnőttként majd boldogulni tudjon.

Számára a legfontosabb az érzelmi biztonság. Maximálisan érezze, körülményektől függetlenül, hogy mindig számíthat ránk. Ezt csak úgy érhetjük el, ha kialakítunk vele egy biztonságon alapuló szülő-gyerek kapcsolatot.

A közös mese olvasás egy eszköz a szülő és a gyermek közötti viszony erősítésére. Ezáltal sokkal bensőségesebb kapcsolat alakul ki kettejük között. Egy olyan kapcsolat, ahol nincsenek titkok, hazugságok, félreértelmezett gondolatok.

Egy őszinte tiszta szülő-gyerek kapcsolat, ahol ha baj van, nem az jár a gyermek fejében, hogy jaj csak anya és apa meg ne tudja, hanem az, hogyan fogják ezt közösen megoldani.

A könyvben szereplő mesék a való életről, az életben felmerülő nehézségekről szól. Az erdő kis állatai is elkövetnek hibákat, számukra is hoz az élet akadályokat, amiken keresztül kell menniük.

A rövid történeteken keresztül a gyerekek azonosulni tudnak az erdő lakóinak életével és segíteni tudnak nekik keresztül menni ezeken az akadályokon. A mesékben emberi és társadalmi értékek vannak bemutatva. Így a saját értékrendjük is megalapozottá válik. Közben észrevétlenül fejlődik a személyiségük és elkezdenek megoldásokban gondolkodni.

A mesék végén a kérdésekre válaszolva elindul egy beszélgetés a szülővel, ezáltal erősödik a kettejük közötti bizalom, ami a későbbiekben nagyon fontos lesz, hiszen még a legkényesebb témákról is zavartalanul tudnak majd beszélni egymással.

A varázslatos erdőben a kis erdőlakók fontos szabályok és értékrendek szerint élik életüket. Ezeket a szabályokat, értékeket átbeszélve a család is kialakíthatja magának a saját kis szabályrendszerét. Amit betartva az egész család nyugalomban, szeretetben és harmonikus kapcsolatban tudnak élni.

Tedd helyre az értékeket, alapozd meg a gyermeked és a társadalom jövőjét!

Varázslatos Erdei Mesék

Nézd meg a mese reklámképét, és like-old az oldalt.
https://www.facebook.com/boldoggyerek.hu/


Gyere a következő Kasza napra, és legyél a Kommunikáció Mestere!

A Kommunikáció Mestere

www.kaszanap.hu

  1. november 7.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Képek forrása: Szabó Móika, Facebook oldala

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: