27 évesen az első millióm

3 + 1 gyakorlati tanács és kulisszatitkok

Mindenek előtt köszönettel tartozom azoknak, akik biztatnak és mellettem vannak. Nélkülük nehezebb dolgom lenne, és nem tudnék ilyen nagy figyelemmel dolgozni a saját céljaimon, és másoknak segíteni az ő céljaik megvalósításában. Szóval még így az elején azt üzenem, hogy NAGYON válogasd meg a körülötted lévő embereket!

Ezt a blogbejegyzést jó szívvel írom, és a legjobb szándékkal, hogy segíteni tudjak neked. Lehet, hogy már réges-rég megkerested az első egy milliódat, azonban az alábbi három tanáccsal hozzájárulhatok ahhoz, hogy megkeresd az első 10 vagy 100 milliód.

Ha nem kerested még meg az első 1 milliód, akkor ezek a sorok remek kiindulási alapként szolgálhatnak neked.

Nem vagyok tökéletes. Én is követek el hibákat. Az alábbi három tippet kényelmetlen helyzetek, hibák, izgalmak, kudarcok és kihívások előzték meg, és bízom abban, hogy számos nehézséget leszel képes eltüntetni az utadból.

Egyesek lemondanak arról, hogy többet keressenek, és ezzel elviseljék a sokkal nagyobb felelősséggel járó dolgokat. Például nem akarnak többet tanulni, több ember előtt beszélni, több adót fizetni, több embert irányítani, vagy bármi olyat csinálni, ami nagyobb kihívást igényelne.

A vágyakozás mindenkiben ott van, de a tenni akarás már nem mindenkiben.

Ha azt kérdezném tőled, hogy örülnél-e annak, hogy ha megnyernéd az 5-ös lottót, ami 2 milliárd forintot fizet neked, mit válaszolnál? Nyilván örülnél, ki nem.

Viszont örülnél-e jobban, hogy ha egy tudásra, egyfajta képességre tennél szert, amivel ezt az összeget meg tudod keresni vagy elő tudod állítani?

Én az utóbbinak sokkal jobban örülnék…

A társadalom egy része vakon hisz a szerencsében és a véletlenben, de nem mindig ez a legbiztonságosabb út, mivel én azt vallom, hogy mi vagyunk a saját sorsunk kovácsa.

A pénz nem a legfontosabb dolog az életben, viszont ha olyan szegények vagyunk, mint a templom egere, akkor nem tudunk jó példát mutatni minden téren a környezetünknek. Fontos, hogy a munkánkban sikeresek legyünk, a családnak biztonságot és jólétet teremtsünk, támogassunk szervezeteket, akik segítik a társadalmat, és önmagunknak is meg tudjunk adni mindent, amire csak vágyunk.

A „csak egészség legyen és boldogság” mentalitás számomra megbukott. Ezek a dolgok összefüggnek, egyik adódik a másikból. Egy szegény ember is lehet boldog természetesen. A kérdés az, hogy lehetne-e boldogabb? Boldogabb lenne, ha a gyermekeinek több mindent meg tudna adni? Egy munkás boldogabb lenne, hogy ha szakértővé válna a saját területén, és több kihívást tudna teljesíteni, és így több emberen segíteni? Hát persze, hogy boldogabb lenne.

Ez az írás pontosan erről fog szólni, hogy hogyan tudod ezt megvalósítani, mivel mindig van egy következő szint! Mindig! Ha megállsz, már holnap visszaeshetsz!

Te készen állsz szintet ugrani, vagy vársz még egy kicsit?

Jó olvasást!

Olvasd el Takács Dániel írását!

Takács Dániel előadás közben

Takács Dániel előadást tart a Kasza napon.

1. Megfelelő helyen képződtem, és a tanultakat gyakorlatban alkalmaztam.

24 éves koromban voltam életem legelső önfejlesztő szemináriumán, amit egy amerikai tréner tartott. Leginkább motivációról és időgazdálkodásról volt szó, ami igencsak távol állt az akkori realitásomtól, mivel azt se tudtam, hogy az önfejlesztést “eszik vagy isszák”.

Le voltam nyűgözve attól, amit hallottam és tanultam, mivel ezt megelőzően nem nagyon hallottam értékes és építő terveket, vagy gondolatokat.

Ezek után jobban beleástam magamat a témába, és nap mint nap olvastam, célokat írtam, és igyekeztem jobb viszonyba kerülni saját magammal, hogy az önbecsülésem és az önbizalmam egy magasabb szintre lépjen. Nagyjából fél év elteltével azt kezdtem érezni, hogy nekem valami több kell. Azt éreztem, hogy a lelkesedésem pár nap vagy hét múlva elmúlik, és egyszerűen eltűnik belőlem a motiváció.

Kétes érzések voltak bennem, mert egyrészről kifejezhetetlen hála volt bennem, hogy ezek a tréningek elindítottak az utamon, azonban volt bennem egy olyan érzés is, hogy irányt kell váltanom, mert hogyha nem tanulom meg a hogyanokat és a miérteket, akkor nem fogok tudni előre haladni, és sikereket elérni az életben.

Bennem elég sok félelem volt eleinte. Nem bíztam magamban, így másokban sem tudtam teljesen megbízni. Féltem a változástól, az új dolgoktól, és kerültem azokat az élethelyzeteket, ahol több kényelmetlenséggel járnak a dolgok.

A félelmeink a múltból táplálkoznak, és ezeket a félelmeket és rossz gondolatokat többnyire speciális gyakorlatokkal lehet enyhíteni, vagy megszüntetni. Akármennyire is jó egy lelkesítő előadás, van egy pont, ahol már nem elég.

Én mindig is kerestem azokat a tréningeket, ahol nemcsak nagy általánosságban beszélnek dolgokról, hanem elmondják konkrétan a hogyanokat, és sok-sok gyakorlat van, ahol a komfortzónánk legyőzésén keresztül több magabiztosságra teszünk szert.

Rájöttem arra, hogy olyan helyzeteket kell keresnem, ahol kihívások vannak, és nem pedig azokat, ahol a kényelem játssza a főszerepet.

Nálunk a tréningek pontosan ilyenek. Nem csak rámutatnak a hibáidra és a jó tulajdonságaidra, hanem mutatunk egy utat, adunk egy megoldást, hogy a hibáidat hogyan hozd helyre, és a jó tulajdonságaidat hogyan tudod még fényesebbre csiszolni.

2. Egyre több emberhez ért el a kommunikációm.

Ha egy értékesítő példáját vesszük, hogy telefonhívásokból, kiküldött e-mailekből és személyes találkozókból él és keresi a kenyerét, akkor ez azt jelenti, hogy többet kell telefonálnia, több e-mailt kell kiküldenie és több ügyféllel kell találkoznia.

Manapság nagyon sok opció áll rendelkezésünkre, hogy hol kommunikáljunk.

Például:

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Snapchat
  • Tiktok

Egy Google hirdetés is egy nagyon jó eszköz lehet arra, hogy több embert érjünk el.

Ahol csak tudsz legyél jelen és kommunikálj! Posztolj napi vagy heti rendszerességgel.

Ne egyből a termékedet vagy az ajánlatodat próbáld kommunikálni, ha nem adj oda magadból egy kis szeletet. Majd megint adj egy kicsit, hogy az emberek a bizalmukba fogadjanak. Mesélj el saját történeteket. Sűrűn látom, hogy posztoktól és fotóktól várjuk a beáramlást, ahol a termék ki van téve célzásként, hogy “hahó, meg kéne neked is venned”. Ha a termék csak kiegészítőként van ott és a kommunikáló személy nem helyez erre figyelmet és úgy kommunikál, akkor az teljesen elfogadható. De ennek az ellenkezője számomra nem mutatja a profizmust.

Biztos vagyok benne, hogy oda, ahol ma vagy, nem vezetett könnyű út és tudnál miről mesélni. Szedd össze azokat a történeteket, ahol valami rossz vagy valami jó történt veled és kommunikálj róla. Sokkal több ember fog tudni azonosulni veled.

A fő üzenetem az, hogy tegyél oda több kiáramlást!

  • Hívj fel több ügyfelet
  • Küldj ki több e-mailt
  • Tárgyalj többet
  • Posztolj több felületen is
  • Adj magadból többet

Amikor megkerestem az első 1 millió forintomat, akkor azt megelőzően több embert hívtam fel, több emberrel tárgyaltam, többet posztoltam és többet mertem adni magamból, mint korábban.

3. Olyan emberek voltak körülöttem, akik jót akartak nekem, és nem hagytam magamat senki által elnyomni.

Képzeld el, hogy egy nagy labirintusban vagy, ahol hihetetlenül sok az útvesztő, és nem tudod, merre a kiút. A legvégén ott vár rád a siker, az öröm és a halhatatlanság. Rátalálsz egy térképre, aminek a segítségével képes vagy megtalálni a kiutat. Amikor végre kiérsz a labirintusból egy ajtóval találod szemben magad, amin egy hatalmas nagy lakat van, és egyetlen egy nyílás van rajta, és látod, hogy egy kulcs nyitja.

Ennek a 3. pontnak ilyen nagy fontossága van, mert ez a kulcs a kiúthoz!

Hiába vannak jó terveid és nagy álmaid, hiába képződsz szorgalmasan, hiába utazol el messzire, hiába vagy jószívű, hiába minden erőfeszítésed, ha EGY OLYAN SZEMÉLLYEL VAGY KAPCSOLATBAN, AKI NEM TÁMOGAT TÉGED. Sőt, időnként még el is mondja, hogy „jaj, nem kéne annyit dolgoznod”, és van ennél rosszabb is, amikor konkrétan meg is bánt valamivel.

Kapcsolatban lenni nem csak azt jelenti, hogy veled él, ha nem azt is, hogy például 1-2 hetente kommunikáltok, és így vagytok kapcsolatban.

Lehetséges, hogy te már réges-rég készen állsz, hogy a tudásodat kamatoztasd, de egy vagy több személy meggátol ebben.

Ha kezelni akarod, vagy megelőzni ezt a helyzetet, akkor az augusztusi ABCD – Emberismereti tréningünk segítség lehet. Keress fel, és biztosítalak arról, hogy segítek neked megérkezni a tréningre.

+1 Megtanultam értékesíteni, és használom a lezárást.

Az élet a segítségről szól. Mi olyanod van, ami másnak kell, és ő ezért mit ad neked. Értékes dolgot kell képviselned ahhoz, hogy etikusan és becsületesen keress pénzt, és nyugodtan aludj éjjel. Olyat eladni valakinek, amire nincs szüksége, az soha nem vezet jóra.

Nézd meg az esőt, ami táplálja a talajt, figyeld meg a pilótát, aki utasokat szállít, vizsgáld meg az állatvilágot! Kész csoda, mind-mind egytől egyig segít valaminek vagy valakinek.

Az értékesítő egy olyan személy, aki segít neked közelebb kerülni a céljaidhoz, és ő az, aki irányt mutat, ha kell, és ha szükséges, átsegít nehézségeken, hogy igénybe tudj venni egy terméket vagy szolgáltatást.

A lezárás egy működő eszköz ahhoz, hogy az ügyfeled félelmeit kezeld, és a köztetek lévő szakadékot kellőképpen át tudd hidalni.

A Kasza Team-mel ezen dolgozunk egész Európa-szerte, hogy az értékesítés becsületét visszaállítsuk.

Az értékesítés nem tukmálásról szól, vagy egy idegölő munkáról, hanem egy gondolat eladásáról. Amikor egy gyerek el akar érni valamit a szüleinél, akkor ő folyamatosan azon dolgozik, hogy eladjon a szüleinek egy gondolatot, hogy ő megkapja, amit akar. Lehet, hogy néha erőszakosan akarja, de szerintem érted a mögöttes üzenetem.

Saját tippek a mindennapjaimból

  • Napi tervet írok össze még előző este, amit másnap, és egész héten nyomon követek, és fontossági sorrend alapján módosítom, ha kell.
  • Statisztikát vezetek bevételemről, a kiáramlásaim mennyiségéről és minőségéről.
  • Naponta minimum 20 ügyféllel beszélek, tárgyalok.
  • Nem nézek egyáltalán TV-t.
  • Hetente 3-4× sportolok.
  • Hetente 5× tanulok, napi 3 órát.
  • Hetente 2 videót csinálok magamról, és a tevékenységemről.
  • Aki hátráltat, vagy rosszat akar, azt figyelmen kívül hagyom, és nem állok le vele vitatkozni, de ha kell, akkor helyén kezelem.
  • Jó emberekkel veszem körbe magam.
  • Csak olyannak segítek, aki vagy nekem, vagy másnak is nyújt segítséget. Aki egy élő zombi, azt nem támogatom.
  • Van példaképem, akit követek.
  • Nem iszom alkoholt.
  • Folyamatosan megtervezem a következő szintet, ahová el akarok jutni
  • Ha lehet minden gyógyszertől megkímélem magam.

Köszönöm, hogy elolvastad, és bízom benne, hogy hozzá tudok járulni a sikereidhez!

Ha még nem vetted igénybe a 15 perces díjmentes konzultációt, akkor keress fel, és egyeztessünk időpontot: +3630-727-9360

Remélem, mielőbb találkozunk személyesen is a Vezetői kommunikációs tréningünkön, ami a legjobb befektetés lehet neked is, ahogy nekem is az volt. Nélküle nem lett volna meg az 1 milliós bevétel!

Sok sikert neked!
Takács Dániel


Köszönjük Daninak a színvonalas bejegyzést, és ha még nem vetted igénybe a 15 perces díjmentes konzultációt, akkor hívd bátran. Ha nem éred el (mert tárgyal, vagy épp telefonál), akkor küldj neki egy SMS-t, és vissza fog hívni.

Ne feledd, a következő Kasza nap az értékteremtésről fog szólni. Találkozzunk szeptemberben!

Várunk a Kasza napon:
Jelentkezés: www.kaszanap.hu

  1. július 14.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer


Ha a nyomtatott könyvvel együtt rendeled meg most A Lezárás 55 Törvénye online tanfolyamot, akkor 50% kedvezményt kapsz ezen a héten:

A lezárás 55 törvénye

Kattints a képre!

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: