A 44. tipp a Kasza napi könyvből!

Természetesen én írom a 45. tippet a 45. Kasza nap könyvébe, viszont annyira bele jöttek az ügyfeleim, hogy több 44-es tipp is lett, eddig meg sem mertem számolni mennyi!

Veres Klára is írt egy tippet a könyvbe, de 1010 szó lett az első vágás után, és még le kell vágnom a felére, de annyira jókat írt, hogy inkább közzéteszem itt a blogon, hogy tanulj belőle:

NEGYVENNÉGY

VERES KLÁRA

A Nyerd Vissza Önmagad Program Országos Igazgatója, Vezető Specialistája és Trénere

Veres Klára Veres Klára

Kasza Tamással 2011-ben találkoztam először az egyik Kasza napon. Nem önszántamból voltam ott, hanem akkoriban nem tudtam kiállni magamért, így képtelen voltam NEM-et mondani az akkori páromnak arra, hogy elmenjek.

Amikor beléptem a terembe, feszengtem, mert érzetem, hogy olyan emberek vannak ott, akik már sokat letettek az asztalra, és én úgy éreztem, hogy alkalmazottként nincs semmi keresnivalóm ilyen nagy vállalkozók között. Ez a stresszes állapot és a menekülési vágyam addig tartott, amíg Tamás fellépett a színpadra és elkezdte a napot. Bevallom, szinte semmit nem értettem meg abból, amit Tamás mondott, de mégis éreztem, hogy életem legjobb döntése volt, hogy hagytam magam elcibálni a napra.

Azóta 180 fokot fordult az életem. Képessé váltam bízni magamban és felszabadítani a bennem rejlő erő nagy részét.

Tamásnak és a tréningjeinek köszönhetően meg tudtam valósítani a céljaim.

Nem mellesleg olyan pénzügyi szabadságra tettem szert, ami előtte számomra elképzelhetetlen volt, és ez még csak a kezdet.

A temérdek gyémántot érő adatok közül az alábbi hármat emelem ki most Neked, amiknek a gyakorlati alkalmazása eljuttatott oda, ahol most vagyok. A Nyerd Vissza Önmagad Program Országos Igazgatója, Vezető Specialistája és Trénere vagyok. Ez azt jelenti, hogy 2016 november óta több, mint 1200 órát töltöttem azzal, hogy személyre szabott konzultáció során segítsek az ügyfeleimnek nagyobb sebességre kapcsolni, és meglépni a következő szintjüket az életben.


1. A Siker a Hisztin túl van.

A hisztinek a legszembetűnőbb megnyilvánulása az, amikor valaki leveti magát a földre, és eltorzult hangon nyivákol összefüggéstelen dolgokat. Eközben az összes végtagjával az ízlésesen berendezett nappali szürke, puha szőnyegén kapálózik, időnként ide-oda hempereg, majd kifáradva felnéz és észleli, hogy a színművét, dermedt sokkal és enyhén guvadt szemekkel nézi a környezete. Még mielőtt rosszra gondolnád, én ilyet soha nem csináltam, csak a szomszédban láttam. Főleg akkor nem fordult meg a fenti akció végrehajtása a fejemben, amikor életem első Kasza Napjára készültem. Ha erre gondoltál volna, bocsi de tévedtél.

Egyébként, ha ezt tettem volna, ami csak feltevés, akkor az lett volna a kiút, hogy tovább gyakorlok, mindaddig, amíg már nincs helye a drámának. A rossz megoldás, pedig, hogy inkább feladom, a könnyebb ellenállást választom, és szólok Kaszának, hogy nem fogok beszélni. Kasza Tamás tréningjein rájöttem, hogy az ember a belső gátak miatt hisztis, és ez olyan, mint a nátha, elkapjuk másoktól.

Azt hittem, hogy azzal van a bajom, hogy túl sok a hétszáz ember. Ez annyira nem volt igaz, hogy miközben a színpad közepén álltam, azt éreztem, hogy nem, hogy sok, hanem inkább kevés a rám szegeződő hétszáz szempár, és hogy könnyedén el tudnám viselni, ha a többszöröse ülne előttem.

A hiszti másik és kevésbé látványos megnyilvánulása a halogatás. Először gyomoridegként jelentkezik megspékelve egy kis belső flipperezéssel. Elég kényelmetlen érzés ez, és általában csak akkor múlik el, amikor eldöntöd, hogy majd inkább holnap. Ezután nagyon logikusan meg kell magyarázni, hogy ez a döntésed miért jogos.

Például: Nem megfelelő az időjárás a telefonáláshoz, éppen esik az eső, és mindenki tudja, hogy esőben nem lehet telefonálni. Hiszen ilyenkor csúszósak az utak, és semmiképpen sem szeretnéd, hogy az ügyfél éppen vezetés közben balesetet szenvedjen, miközben veled beszél. Szóval inkább kitakarítasz. Persze megnézed a telefonodon az időjárás előrejelzést. Szuper, mivel holnapra már nem mond esőt, így holnap már tényleg lehet telefonálni. Eljön a holnap, és tényleg nincs eső, száz ágra süt a nap. A reggeli kávé kortyolgatása közben amint a telefonálásra gondolsz, megjelenik ugyanaz testi és lelki rosszérzés. Kezdődik minden előről. Majd mivel nem múlik, hanem erősödik az érzés, ahogy a telefonodhoz közeledsz, elkezdesz agyalni, azaz keresgélni megfelelő okot, amit a mai napra használhatsz, hogy ne kelljen végezni a munkád. Találsz is egyet, amit a volt főnöködtől hallottál: Nyár van, ilyenkor nem lehet eladni. Ez mennyire igaz! Akkor megyek inkább strandra! Majd jövőhéten. A vége pedig az, hogy elkezdesz hibáztatni másokat. Először az ügyfelek lesznek a hülyék, majd a termékeddel lesz bajod, a legvégén pedig eldöntöd, hogy Te nem vagy alkalmas erre a munkára, és örökre bezárod az ajtót. A Vezető Szándék Kommunikációs Tréningen 39 gyakorlat van, arra, hogy az ember ki tudjon jönni ebből a csapdából, amit saját maga készített, és képes legyen feszengés nélkül szembenézni helyzetekkel, így elérni azt az eredményt, amit eredetileg megálmodott magának.

Tehát ne feledd! A siker a hisztin túl van! A Vezetői Szándék Kommunkációs Tréning megadja az erőt, hogy áttörd a közted és a célod közötti falat. Az én életemben ez a tréning adta a nagy lendületet, és az elvégzése után képes voltam cselekedni abba az irányba, ami igazán motivált az életben.

2. Lezárási és Lerázásspecialistává kell, hogy válj!

Na ha ezt az adatot évekkel ezelőtt hallom, és megtanulom alkalmazni, akkor nagyon sok fájdalomtól, és álmatlan éjszakától kímélem meg magam. Azt mondják, hogy kellenek a rossz tapasztalatok, mert abból lehet tanulni. Én is így gondoltam sokáig, ezzel nyugtatgattam magamat, mégsem lett jobb, hanem egyre inkább csökkent a motivációm a munka és a párkapcsolat területén.

3. Ne a tökéletességre töregedj, hanem az ideálisra!

Amikor ezt először, a Nyerd Vissza Önmagad tréningen hallottam, úgy megütött az adat, hogy majdnem hanyatt estem a székkel. Lepörgött előttem az összes el nem kezdett tevékenységem és elválással végződő párkapcsolatom. Rádöbbentem, annak az okára, hogy a munkában és a párkapcsolatban mi volt minden bajom közös nevezője.

Csak a végeredményt láttam, az odavezető utat nem. Az egyik oka annak, hogy éveken keresztül nem mertem belevágni ebbe a szakmába, az volt, hogy nem adtam utat a fejlődésnek, hanem egyből a maximumot akartam hozni. Ezzel a hozzáállással a cselekvés helyett mozdulatlanságban maradtam, és elpazaroltam 3-4 évet. Az élet pedig arról szól, hogy haladjunk előre, nem pedig, hogy megálljunk. Ha a tökéletességre törekszel, akkor csalódni fogsz és meg fogsz állni.

Kasza Tamás egy olyan példakép, akit végzetes hiba és öngyilkosság nem követni. Nem utasításokkal éri el, hogy a dolgok elkészüljenek, hanem a lelkierejével végezteti el a munkát. Őt követve megtaláltam a helyes utat. Egy olyan csapatot, aminek minden tagja egy igazi drágakő. Számomra a legjobb csapat a Kasza Team. Itt igazán szabadnak érzem magam, azáltal, hogy ügyfeleink elérik a sikert, jobban kiállnak magukért és egy magasabb szintre lépnek.


45. Kasza nap

Szerezd meg a többi tippet is, gyere el a 45. Kasza napra!

Kasza nap - könyvrendelés

  1. július 23.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: