Hogyan vezesd a céged?

Szeretnénk bemutatni egy programot, amit 2003-ban láttam először, és azóta ez alapján konzultálok cégeket.

Az egyik cégvezető, akit ezzel a programmal segítettem, 9 hónap alatt 100 millió forint plusz bevételt szerzett.

Kasza Tamás:

Itt van velünk Böcskei Rita, a Business Standards Team vezetője és itt van három ügyfele, Nikolett, Levente és Gergely. Kezdjük azzal, hogy mindenki mondjon magáról pár szót.

Rita:

Sziasztok, először is köszönöm Tamás a lehetőséget a bemutatkozásra. 2005-ben kezdtem el a Hubbard menedzsment rendszerrel ismerkedni, főként személyzeti, majd pénzügyi területen tevékenykedtem. Utána marketing, értékesítés, közönségkapcsolatok és terjeszkedés területen. Itt egy speciális technológiát tanultam, ami alapján most működünk. Ezt külföldön csináltam, aztán amikor hazakerültem Tóth Imre, a Wise elnöke megkeresett, hogy mivel ezzel a specifikus módszerrel programok bevezetésével és működtetésével foglalkozom, segítsek a vállalkozók területén a programokat bevezetni és alkalmazni. A programok alatt itt most nem szoftvereket értünk, hanem a program definíciója szerint egymást követő lépések sora, amit, ha valaki szisztematikusan végig visz, akkor azzal elér egy kívánatos célt.

Nikolett:

Rólam azt érdemes tudni, hogy én már 6,5 éve voltam vállalkozó szépségipari területen, viszont ez a jelenlegi helyzet nekem sem kedvezett. Ahogy az ember fejlődik egyre jobban látja, hogy mit szeretne csinálni és mik az ő képességei, úgyhogy egy teljesen új területre sikerült elbarangolnom a Farkas Leviék által. Nekem nagyon nagy segítség az, amit a Ritától kapok. L. Ron Hubbard technológiája olyan alapokat tud betenni egy vállalkozásba, amiről azt gondolom, hogy ha ezzel a tudással már rendelkeztem volna az előző cégemben, akkor sokkal gyorsabban érhettem volna el eredményeket. Maga ez az új dolog egy-két szóban. A noproblem.tv-vel kezdtünk el foglalkozni. Az a tapasztalat, hogy a legnagyobb gond nem a beszállítókkal vagy az alapanyagokkal van, hanem az alkalmazottakkal, a megértéssel. Van a tulajdonos és van az alkalmazott és a kettő között mekkora a realitáskülönbség, ez nagyban befolyásolja a cég sikerét hosszútávon. Napi 5 perces kis videókkal tudunk segíteni abban, hogy realitás közelebb kerüljön, ami azt jelenti, hogy napi 5 perc oktatással nagyon sokat tudunk adni az alkalmazottaknak és így a cég sikeréhez is hozzá tudunk járulni.

Levente:

Sziasztok, nagyon szépen köszönöm a meghívást. 15 éve azzal foglalkozom, hogy valamilyen formában a vállalkozókat, vállalkozásokat eredményesebbé tegyem. A “valamilyen formában” azt jelenti, hogy az L. Ron Hubbard menedzsment technológiának valamilyen típusú alkalmazása, gyakorlása. Rita segítségével bizonyos programokat mi is végig vittünk a saját vállalkozásunkon, amiből érdekes eredmények születtek.

Gergely:

Sziasztok, örülök, hogy itt lehetek, köszönöm. Kaposvári Gergely vagyok, személyi edző. Azzal foglalkozom, hogy embereket tanítok meg mozogni annak ellenére, hogy sérülésük van. Azt szoktam mondani, hogy mindenkinek van sérülése, legfeljebb nem tud róla. A munkám nagy része abból áll, hogy folytatom azt a javítókúrát, amit az ember egy ilyen sérülés esetén a 0-nál be szokott fejezni. A rehabilitáció vissza tud hozni 0-ra. Ott kezdődik el az én munkám, hogy felhozzam olyan 100-150 pluszra, hogy aztán újra tudjon mozogni és meg is tanítsam, hogy ezt hogyan tudja magának karbantartani élete hátralevő részében. Most már van egy csapatom, amihez hozzá kell tenni, hogy ezt a csapatot Tamás munkájának és a Wise-nak köszönhetem. Egyszer megkérdeztem a Tamást, hogy mitől mennek ilyen jól a dolgai és pont ezt küldte el nekem, amit a képernyő sarkában lehet látni, hogy www.wise.hu. Felmentem befizettem és elkezdtem dolgozni Ritával.

Kasza Tamás:

A következő kérdésem Ritához lesz. Mi ez az admin know-how program?

Rita:

Mondok nektek egy meghatározást: “egy szervezet céljainak és törekvéseinek eléréséhez alkalmazott ésszerű alapelvek, gyakorlatok és technikák.” Az ehhez kapcsolatos cselekvések leírása az admin. Ezt a fogalmat L. Ron Hubbard: Az admin know-how mintaképe c. munkafüzetből vettem. A know-how azt jelenti, hogy “tudni hogyan”. Magyarul tudjuk, hogy hogyan tudjuk a vállalkozásunkat megfelelően működtetni. Minden cégnek van egy saját profilja, amivel dolgozik és van egy menete, ahogy a saját cégét menedzseli. Ezek a programok azért íródtak, hogy a saját cégedet a Hubbard menedzsment szerint hogyan tudod úgy működtetni, hogy egy gördülékeny, folyamatos termelésben, terjeszkedésben tartsd. 5 program van. Az első, hogy hogyan szervezd meg a vállalkozásodat. A következő, hogy hogyan menedzseld statisztikák alkalmazásával. A következő, hogy hogyan válj pénzügyileg stabillá. A következő, hogy hogyan szervezze meg a vállalkozás a kommunikációs rendszerét. Bizonyos nagyobb cégeknél pedig van egy belső képzési program is. Van egy úgy nevezett profi program, ez kifejezetten egyéni vállalkozókra szabott program 1-5 fős vállalkozásokra. Alapvetően az a célunk, hogy az ügyfeleink ezeket a programokat lépésről lépésre megértsék és képesek legyenek az alkalmazásukra. Aztán meg is bizonyosodunk róla, hogy ezt ténylegesen meg is teszik és statisztikákkal is alátámasztjuk, hogy milyen eredményeket produkálnak ez által. Ezen felül vannak úgy nevezett üzletkezelési ellenőrző listáink, pontosan 10 darab. Ezek egyszerű 5-10 lépésről álló kis ellenőrző listák, amik kimondottan gyors problémakezelésre használthatók. Alapvetően az a cél és ezeknek a listáknak is az a célja, hogy megnyissuk a kaput és a programokat be tudjuk vezetni. Ha egy cég bevezeti őket, akkor a Hubbard menedzsment alapján működik és ekkor nyeri el a mintacég kitűntetést vagy díjat. Ezért vagyunk, ezért működünk, hogy minél több ilyen mintacéget tudjunk létrehozni.

Kasza Tamás:

Nézzünk eredményeket, Niki veled kezdjük. Te már korábban is használtad a Hubbard menedzsmentet. Mit adott neked, hogy 0-ról elkezdted alkalmazni? És utána a Ritáék segítsége mit adott?

Nikolett:

Az által, hogy már annak idején is volt adatom, már volt egy kis útvezető. Viszont nagyon sokszor van az, hogy a tulajdonos azt érzi magára maradt. Hiába vannak ott az adatok, de melyikhez nyúljak? Most melyik az, amelyikkel eredményt érhetnék el? Eredmények tekintetében azt hozta, hogy egy lassú, folyamatos épülésem volt, viszont egyre túlterheltebb is lettem, mint vezető. Nem tudtam kilépni abból az állapotból, hogy egy magam csinálok mindent. Ritáéktól még többet tudok beemelni, tehát sokkal nagyobb tudással rendelkezem és van egy kéz, amihez folyamatosan nyúlhatok bármilyen elakadásom is van. Ez pedig hihetetlen nagy robbanással tud működni. Azt érzem, hogy sokkal nagyobb léptekkel tudok haladni, mint korábban egymagam.

Kasza Tamás:

Levente a te eseted, hogy akasztják a hóhért. Neked miért kell külső segítség?

Levente:

Amikor az ember tizenéven keresztül tanul egy rendszert és folyamatosan abból a szempontból tekint a dolgokra, hogy az ügyfélnek mi az, ami működőképes. Akarva akaratlanul hihetetlen sokat tanul ebből az ember, másrészt viszont átestem a ló túlsó oldalára olyan szempontból, hogy mindenki mással foglalkoztam, de a saját vállalkozásommal, a saját tevékenységeimmel nem. Ezért volt az, hogy ez a magas fokú “apátia” beállt, ami annyit jelent, hogy amikor az ember a saját tevékenyégében elér egy nagyon-nagyon magas szintet minimális tervezéssel, minimális munkatársi gárdával, akkor úgymond kényelmesen ellebeg a dolgokkal. A konzultációkat tekintve egy magas szintre állt be a gépezet, viszont kellettek az új “játékok”. Többek között, hogy újabb és újabb konzultánsokat segítsünk, például a noproblem.tv-vel, ami egy más típusú segítség vállalkozóknak. A lényeg, hogy van valami, ami be van állva és vannak az új tevékenységek, amik figyelmet, pénzt, szervezést követelnek. Ez volt az az időszak, amikor egymásra találtunk Ritával. Ezek az új dolgok nagyon gyorsan automatizálva lettek és így nagyon gyorsan eredményeket hoztak.

Kasza Tamás:

Nézzük meg Gergelynél ez mit okozott?

Gergely:

10 évvel ezelőtt kezdtem el edzőként dolgozni. Szeretek emberekkel dolgozni, szeretek kommunikálni, szeretem a munkámat, de nem volt sem cégem előtte, sem vállalkozó nem voltam előtte, sem pénzügyes. 34 éves koromig én azt hittem az adminisztrációról, hogy az valami, amit utálni kell. Nyilván nem is működött az edzői praxis, mint ahogy működhetne. Volt egy furcsa nézőpontom, hogy nem kell külsős emberektől tanulni, hanem végig kell próbálni, hogy mi működik és mi nem és ki kell várni az eredményeket. Eleinte mentorokat fizettem, akik segítettek felépíteni a cégemet és rengeteg pénz elment olyan adatra, ami sehogy sem működött. Utána 4 év telt el az életemben úgy, hogy nem jutottam semerre. Ez volt tavaly márciusban, amikor találkoztam Tamással. Egy szóval nálam a program rendet okozott. Annyi munkám lett, hogy hirtelen azt sem tudtam, hogy hol áll a fejem. Január elejétől február első hetéig dupláztam, aztán február első hetétől márciusig megint dupláztam. Most 10x-15x többet keresek ebben a hónapban, mint tavaly novemberben és egy olyan szektorról beszélünk, amit gyakorlatilag totál lelőttek.

Kasza Tamás:

Miért éri meg az, hogy tréningekre is jár és a programokat is csinálja?

Rita:

Azt lehet mondani, hogy a világ összes tudása alkalmazás nélkül semmit sem ér. Viszont ugyanúgy, ha valakinek nincs tudása, nincs megértése, akkor addig verhetjük a fejét az asztalba, amíg akarjuk, hogy valamit vezessen már be. Ez a kettő kéz a kézben jár. Azt a mennyiségű tudást, amit meg tudtok tanulni akár Tamáséknál, akár más területen azt mindig tudjátok használni a programokon való haladás során. Ezt mi mindig díjazzuk, hiszen, ha valakinek van már tudása, akkor vele sokkal gördülékenyebben tudunk haladni. Ha viszont csak tudása van és semmit sem csinál vele, akkor az nem sokat ér. A tudás akkor bontja ki a virágait úgymond, ha alkalmazásba van téve.

Nikolett:

Azt látom, hogy az első a személyes fejlődés és ha valaki a cég élén áll, akkor ő maga a cég. A cég sikere azon múlik, hogy ő milyen állapotban van. Ha mellett ott van az a kéz, amihez mindig tud nyúlni, akkor sokkal hatékonyabb a működés. Nagyon fontos, hogy a vezető okos legyen és tudja, hogy mit kell alkalmazni.

Levente:

Valahol mindig az a végeredmény, amit Rita mondott, tehát, hogy van valamennyi tudásom és az kerüljön bele a gyakorlatba ennek eredményeképp pedig érjem el a célomat. Akármilyen formában gyűjtök információt, végeredmény az kell, hogy legyen, hogy a céljaimat könnyebben, gyorsabban, egyszerűbben érjem el. Ilyen értelemben teljesen más a funkciója annak, ha valaki elolvas egy könyvet, más a funkciója annak, ha elmegyek egy konferenciára, más, amikor elmegyek egy tréningre vagy szemináriumra és teljesen más, amikor valaki fogja a kezedet, ráviszi a figyelmedet az első lépésre és közösen megbeszélitek, hogy abból mi az, aminek ki kellene jönnie, hogy neked jó legyen. Aztán ráviszi a figyelmedet a következő lépésre és a következő lépésre és így tovább.

Gergely:

Amit Ritáék csinálnak és amit te csinálsz Tamás az két külön dolog. Kéz a kézben haladnak, de két külön dolog. Emlékszem arra, hogy írtam neked annó egy emailt, hogy milyen könyvet javasolsz, hogy olvassak el és te írtál egy címet. Aztán újra és újra megkérdeztem és te mindig ugyanazt válaszoltad vissza. A 8. alkalommal aztán sikerült elolvasnom a könyvet. Ez nekem több, mint 1,5-2 évembe telt, hogy megvegyem a könyvet és ne csak meglegyen a polcon. Ritáék meg nem azt csinálják, hogy levesznek egy könyvet és odaadják, hanem kivesznek belőle lépéseket és szépen végig vezetnek rajta. Egy csomó kérdés felmerült bennem, amiről nem is tudtam, hogy létezik. A kettő együtt működik párban. A tanulás az nagyon fontos, mert különben nem érteném, hogy mit csinálok, viszont, ha nincs rajtam kontroll és nem fogják a kezemet, akkor pont azért, mert nem értek hozzá nem fogom tudni végig csinálni.

© 2021 Négy Évszak Training Kft. Minden jog fenntartva.
A bejegyzés részleteit vagy egészét sokszorosítani, másolni, vagy nyilvánosan felhasználni csak a szerző előzetes írásos engedélyével lehet!
Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Libraryt, amiért engedélyezte, hogy részleteket közöljünk L. Ron Hubbard szerzői joggal védett műveiből. HUBBARD egy védjegy, amelyet licencszerződés alapján használunk.


Köszönöm, Rita, Nikolett, Levente és Gergely az interjút.

A WISE Egyesületről itt találsz infót: www.wise.hu

Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

52. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: