A könyvírás rejtelmei - Péri Györgyivel beszélgetek

Mai beszélgetőpartnerem Péri Györgyi, aki így ír magáról:

Kócos fogak, kócos haj, kócos gondolatok, kíváncsiság. Erdő, KÉK-túra, salsa…sok salsa. Ha visznek, motorozás; szellemes szellemeskedések, művészkedő bölcselkedések, pajkos, lezser szétszórtság. Tájak, utak, írások, felolvasások, oktatás…változás, nevetés, élet.

Péri Györgyi sokrétű érdeklődése mellett megjárta már a hadak útját, ahogy mondani szokták. Az élet kudarcai után mindig optimistán és erősebben állt fel.

A FŐNIXÉLEDÉSEK írójaként a novellák és versek mellett most egy regénnyel is bemutatkozik. Egy olyan fejlődésregénnyel, amelyben a mindenki életét kísérő újjáéledésekkel találkozhatunk.

Kasza Tamás:

Te azon kevesek közé tartozol, akik azt a könyvet, amit életükben meg akartak írni, befejezted.

Hogy tudtad ezt elérni?

Miért írtad meg ezt a könyvet?

Honnan jött az ötlet?

Péri Györgyi:

Igazából segítséggel és biztatásokkal tudtam ezt elérni. Először ez egy novella volt. Én vagyok az az ember, aki klasszikusan mindent rosszul csinált itt az első könyvénél. Főleg utólag látom így. Én eddig verseket írtam és rövid prózákat. Abból a jelenetből indult ki az egész, amikor a gróf bejön és babona miatt nem öli meg a kislányt. Az csak egy novellaként született meg. A 7toronyban, az akkori irodalmi magazinban megjelentettem ezt, és biztattak, hogy folytassam, mert így nincs befejezve, ez regénynek nagyon jó lenne. Azt mondtam, hogy arra nem vagyok képes, ehhez túl lusta vagyok, nem is tudom, hogy kell, ahhoz rengeteg munka szükséges. Aztán jöttek más regényötletek: interjú-regényhez, és egyéb más témában.

Úgy voltam vele, hogy elmegyek a Weiser István-féle könyvszemináriumra, hátha okosságokat mondanak. Ott főleg szakmai könyvek megjelentetéséről van szó, de beszéltem Istvánnal, aki biztatott, hogy ha regényt írnék, akkor is érdemes elmennem. És érdemes volt! Így választottam ki ezt a novellát a többi közül, hogy nézzük, hova tud fejlődni a történet. A jelenlegi regénynek a közepéből volt az a novella, aztán lett az eleje, aztán megint egy darab innen, egy darab onnan... szóval ilyen mozaikdarabokból rakosgattam össze a történetet, igazából fogalmam sem volt, hogy mi lesz a vége. Nem volt semmilyen vázlatom, amiből egyébként voltak is problémáim. Amikor megnézted, akkor mondtad is, hogy a karakterek kicsit kiforratlanok, amit nem csak te jeleztél, a szerkesztő is visszadobta, úgyhogy újra kellett írnom az egészet. Az volt csak meg stabilan, hogy van egy kislány, akit babona miatt kiközösítenek, és ez a babona hogyan menti meg. Ebből a képből alakult ki a teljes regény.

Kasza Tamás:

Hány példányban jelent meg?

Péri Györgyi:

Csak 200 példányban tudtam megjelentetni, mert ennyi pénzem volt. Ragaszkodtam a minőségi papírhoz és a kemény kötéshez. Ráadásul, ahogy a borító tervezőjével megbeszéltük, hogy a sok ötletemnek csináljunk egységes kinézetű kiadásokat. Az egységes dizájn mellett az is a cél, hogy mindegyik kötetben egy-egy művész illusztráljon, ezzel is segítve az ő népszerűsítésüket is. Ebben a kötetben Acsádi Rozália kávéfestményeit láthatjátok.

Kasza Tamás:

Elkezdted weboldalon, Facebook-on hirdetni. Az egy privát kérdés, hogy hányat sikerült eladni, de ha mersz róla beszélni, akkor azért kíváncsi vagyok.

Péri Györgyi:

Elolvasva a Hogyan adtunk el 1000 e-bookot? c. könyvet, az teljesen reális volt, hogy ez megvalósítható. Ha nem egy hónap alatt, akkor fél év alatt, ha nem fél év alatt, akkor egy év alatt. Úgy voltam vele, hogy ha tetszik 100 embernek, akkor fog tetszeni 1000 embernek is. Főleg ismerősök vették meg, de sokan 3-an, 4-en többet is vásároltak. Tehát nem csak maguknak vásároltak, hanem az ismerősüknek, barátjuknak, ennek-annak, mert én már szeptemberben elkezdtem ezt a Péri Penna oldalt és a blogot. Ők pedig végig kísérték, hogyan lett a borító, kérdeztem őket a karakterekről, részleteket osztottam meg és így tovább. ( Igyekeztem használni a marketingelemeket, amiket tanultam tőletek. ) Eddig 80 db ment el, két könyvtár jelentkezett a kötelező Széchenyi Könyvtáron kívül. Egy hónapos Facebook-kampányt is csináltam, abból egyetlenegy ismeretlen vásárlóm lett.

Kasza Tamás:

A 80 vásárlóval visszajött már a nyomtatási árad?

Péri Györgyi:

Nem. A nyomtatás, az illusztrálás és egyéb ilyen költségek akkor fognak visszajönni, ha eladom mindet.

Kasza Tamás:

Közben van egy kérdésed, Nyíri Zoltán kérdezi: Hogyan tudod kezelni a mindennapokban az ihletettség (tehát az alkotói órák), illetve az adminisztráció közötti hozzáállásbéli különbséget?

Péri Györgyi:

Hát igen, ez nehéz, mert sok időt elvesz. Főleg most, hogy nem csak Facebook-on szeretném megosztani, hanem Instagramon is. A Moly-t is tanulom, hogy ott is részt tudjak venni. A felolvasások Youtube-csatornán vannak, hogy a készülő hangoskönyvet oda is fel tudjam tenni… azért itt meg kell osztani a figyelmet. Amikor elkezdtem írni, az volt a terv, hogy minden nap foglalkozzak vele egy kicsit. Ha írni nem is tudtam minden nap, akkor kutattam. Az adminisztrációt pedig egy blokkban kezeltem. A posztokat én már megírom mondjuk pénteken egy óra környékén előre egy hétre. Ugyanúgy, mint A NYELV ésszel egy nyelvésszel csoport posztjait is. Így csoportosítva a munkát tudok alkotni ezen felüli időben.

Kasza Tamás:

Ezen kívül min sikerült még átlendülnöd, hogy tényleg megírd?

Péri Györgyi:

Valahogy az egész univerzum mellém állt. Elindítottam ezt a történetet, és rejtélyes módon, amikor összeállt. Elhatároztam, hogy egyet meg fogok írni, akkor hirtelen megjelent Facebook-on Weiser István szemináriuma. Oda pont el tudtam jutni – ahogy eljutottam, az is ilyen varázslatos dolog volt. Ahogy elkezdtem írni, jött egy srác, akiről kiderült, hogy szerkesztő és tördelői munkát végez, elkezdett érdeklődni. A lányom lett a lektorom. Aztán egyszer csak a tördelő srác mondja, hogy nagyon tetszik neki a történet, szívesen megcsinálná a borítót. Így akkor meglett a borító is. Tulajdonképpen bevonzottam ezt a helyzetet. A Covid ideje alatt felolvasásokat tartottam és mivel tetszett az embereknek, jött az ötlet, hogy miért nem olvasom fel a saját könyvemet én? A sráctól, aki a videóvágásokat segíti az iskolában, segítséget kértem a youtube-videókhoz, és elmeséltem neki az ötletet. Tőle kaptam kölcsön egy 80.000 Ft-os stúdió mikrofont. Úgy éreztem ezektől, hogy nagyon jó helyen vagyok és nagyon jó, amit csinálok. És így lett egy kis csapatom.

Kasza Tamás

Ilyen az, amikor valakinek tiszta szándéka van. Milyen tréningeket is csináltál nálunk? Csináltad a kommunikációs tréninget, jól emlékszem?

Péri Györgyi:

Igen, kétszer is megcsináltam, voltam ismétlőn is.

Kasza Tamás:

Nagyon gratulálok neked, mik a terveid a jövőre?

peri-gyorgyi-kicsi

Péri Györgyi:

Közölték, hogy kell a folytatás, mert olyan ügyesen fejeztem be, hogy nyitva van a vége. Ráadásul nincs benne szerelmi szál, anélkül meg nincs regény, úgyhogy lesz egy szerelmi szálas folytatás. Illetve egy ifjúsági regényt szeretnék írni egy pályázatra, annak már van vázlata. Ezen felül még a régi novelláimat szeretném majd kiadni. Novellákat, verseket, aztán jön majd a többi regény 2022-ben.

Kasza Tamás:

Sok sikert kívánok neked, hogy ezek mind jól sikerüljenek. Nagyon köszönöm, hogy rendelkezésre álltál az interjúval kapcsolatban. Szerintem sok embernek adtál lelkesedést, hogy írják meg a saját könyvüket.

Györgyi könyvéről itt olvashatsz még, és itt is rendelhető meg: www.peripenna.hu


Mi a következő lépésed?

1. Tanuld meg a lezárás módszerét

Kattints a képre:

A Lezárás 55 Törvénye

Elérhető számodra A Lezárás 55 Törvénye könyv és online tanfolyam is a könyvvel kapcsolatban.

A Lezárás 55 Törvénye

2. Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

52. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: