Kálmán Irén: A kitartás gyümölcse

A megfelelő képzés, valamint a tanultak helyes, következetes és kitartó alkalmazása olyan verhetetlen kombináció, amivel azok az emberek is el tudják érni a céljaikat, akik ezt korábban még elképzelni sem tudták. Kálmán Irén, VIP ügyfelem, a Kasza napok látogatása és a Vezetői Kommunikációs képzés segítségével elérte a célját, és eljutott Aruba szigetére tanulni.

Hasonló utat jártak be más VIP ügyfeleim is, és ez az út minden olvasóm előtt nyitva áll. Olvasd el, hogyan tudta Kálmán Irén elérni a célját, annak ellenére, hogy minden külső körülmény inkább gátolta, mint támogatta őt, és hogyan lett úrrá az összes nehézségen, ami az útját állta.

Kasza Tamás interjúja Kálmán Irénnel

(Kálmán Irén https://www.facebook.com/iren.kalman.5 )

Kérdés: Mutasd be magad, ki vagy?

Kálmán Irén vagyok, Budapesten születtem. Tanulmányaim szerint programtervező matematikus vagyok. 1980-ban végeztem, amikor a számítógépeknek még nagy termekre volt szükségük, hogy elférjenek.

Kérdés: Mivel foglalkoztál, amikor megismertél minket?

Egyetem után nem sikerült oda mennem dolgozni, ahova szerettem volna. Munkahelyről munkahelyre vándoroltam, sehol nem éreztem jól magam. Így könnyen elcsábítódtam az ígéretesnek tűnő Amway felé, amivel ismeretség és segítség híján hamar befuccsoltam, akkor még nem volt internet sem.

Ezután alkalmi munkák, hosszabb-rövidebb állások következtek. A szakmába már nem tudtam visszamenni, mivel annyit változott közben, és az újonnan végzettek már az új dolgokat tanulták, így őket részesítették előnyben.

Első válásom után költöztem Balatonkenesére, nem túl rózsás lakókörülmények közé. Itt sem találtam munkát a szakmámban. Segélyből tengődtem, majd közmunkából, ami már jobb volt, mint a segély. Első néhány havi fizetésemből sikerült vennem egy laptopot részletre. Ekkor kezdtem ismerkedni a megújult számítástechnikával, internet, Facebook, stb. teljesen egyedül, nem volt senki segítségem. Véletlenül, egy kisebb megnyitó rendezvény felvételén egyik előadóként hallottam egy rövid előadást Kasza Tamástól. Érdekesnek találtam és a honlapján ráakadtam a Kasza Napokra. Eleinte vacilláltam, mivel nekem a fizetésemhez képest kicsit sokba került, plusz még az utazási költség is ugyanannyi volt, meg hát úgy éreztem, hogy zavarban lennék egy több száz fős rendezvényen.

Kérdés: Említetted, hogy egy Kasza napra is hatalmas nehézséged volt eljönni? Mégis miért jöttél el?

Kálmán Irén a Kasza napon

Úgy gondoltam, hogy hátha kapok valami ötletet, hogy mit kezdhetnék magammal, mivel elég kilátástalannak láttam az életem. Valahogy összespóroltam a rávalót, és nem bántam meg, hogy elmentem.

Már az elején éreztem, hogy jó helyen vagyok, és az elhangzott információk mintha mind egyenesen nekem szóltak volna. Itt kaptam vissza a reményt arra, hogy ki lehet jutni a gödörből.

Kérdés: Miket adtak neked a Kasza napok?

Azóta minden Kasza Napon ott vagyok. Eleinte a hatékony értékesítésről szóltak, később már magáról az életről is, hiszen az életben állandóan értékesítünk, például az is értékesítés, amikor a gyereket megpróbáljuk rávenni, hogy csináljon rendet a szobájában, stb. A Kasza Napok által egyre nagyobb rálátást kaptam az élet dolgaira, jobban látom az összefüggéseket, amit hasznosítani tudok a mindennapi életemben. Minden alkalommal néhány szaktekintélyt is megismerhetünk, akiktől további hasznos információkat kapunk a szakterületüket illetően.

Kérdés: Mit adott a Vezetői Kommunikációs Tréning?

Én egy kicsit későn kapcsoló típus vagyok, így amikor a kommunikációs képzésen voltam, nem igazán értettem, miért csináljuk a gyakorlatokat, de jól esett, hogy meg tudtam csinálni őket, és nem is volt olyan nehéz, mint amilyennek gondoltam. Jól éreztem magam, és már közben is, de utána még inkább valahogy bátrabbnak éreztem magam. És utána jöttek az eredmények, amikor felismertem adott helyzetekben, hogy használni tudom a tanultakat. Bátrabban beszélek emberekkel, jobban oda tudok figyelni a helyes kommunikációra. Nagyobb lett az önbizalmam, kevésbé tartok adott helyzetektől. Egyik nagy eredménye, hogy ki tudtam jutni Arubára tanulni.

Utolsó kérdés: Hogyan tudtál kijutni Arubára?

Amikor felmerült a lehetőség, hogy ki jöhetek tanulni, fogalmam se volt, hogyan tudnám megoldani, és igazán még el se tudtam hinni, hogy sikerülhet. Szerencsére jó korán értesültem a lehetőségről, így volt jó pár hónapom gyűjtögetni. A részmunkaidős takarítói munkám mellett nyáron hétvégeken eljártam mosogatni egy Balaton parti vendéglátó helyre, szezon után meg műanyag és porcelán termékeket gyártó üzemekbe alkalmi munkára. Amikor már-már úgy tűnt, hogy sikerülhet, eldöntöttem, hogy el akarok menni. Innentől kezdve jöttek igazán az akadályok. Volt amikor úgy tűnt, hogy most már sínen van a dolog, és akkor jött, hogy még ez, meg még az, és már kezdtem besokallni, azt mondtam magamban, hogy elég volt, nem csinálom tovább, elegem van már a sok küszködésből. De ilyenkor eszembe jutottak a tanultak a tiszta szándékról, hogy én eldöntöttem, hogy elmegyek, akkor ott is leszek. Így erőt tudtam venni magamon, és ha nehezen is, de tovább jutottam az akadályokon.

Ez nagyon nagy eredmény, hogy kijutottam ide, mivel korábban csak Európa néhány országában voltam külföldön, és az is még a ”múlt században” volt.

Üdvözlettel: Kálmán Irén
https://www.facebook.com/iren.kalman.5


Gratulálunk Irénnek!

Hát ezért legyél ott a Kasza napon!

Addigra lehet Irén is hazaér! És most az utazási költségre se kell áldoznod!

A következő Kasza nap

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: