Tátrai Zita sikerének hét titka

Tátrai Zita

Színésznő, operaénekesnő (szoprán). Az operaéneklést Adorján Ilonánál kezdte. Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Svájcban és Belgiumban is énekelt. Rövid történeteket írt az Esti Hírlap című újságba.

Jelenleg Londonban él, és dolgozik.

Készítettem egy riportot Tátrai Zita színművésszel, opera énekessel, illetve az ország egyik legismertebb hangjával.

Nem csak a CIB bank telefonközpontjának hangja, nekem is ott van számlám, és több órán keresztül hallgattam már Zitát az elmúlt 17 év alatt, hanem Xéna magyarhangja is volt. Sőt szinkronizálta Halle Berryt az X-men sorozat több részében, mint Ciklon, illetve egy Bond lányt: a James Bond: Gyémántok az örökkévalóságnak című filmben.

Mondták neki, hogy nincs tehetsége. De mégis feljutott a pályája csúcsára.

Zita abban is tud neked segíteni, hogy profi hangalámondásod legyen a céges promóciós videódhoz, vagy rádió reklámodhoz.

A következő dolgokat árulta el, mint sikerének titkai:

1. Gyakorolj! - Másfél éven keresztül naponta gyakorolta a szinkron színészetet azzal, hogy a napi újságot olvasta fel hangosan.

2. Ne foglalkozz azzal, ha a környezeted hülyének néz, vagy leértékel! - Legyen célod, és legyen merszed mindenki véleménye ellen dolgozni a célodon! Ha mégis szidnak, akkor az arra ösztönözzön, hogy tanulj a jobbaktól.

3. Jelenj meg! - Nem ismerte senki, milyen alapon menjen oda a szinkron stúdióba? Felkészült, javasolta, hogy próbálják ki!

4. Ne versenyezz mással, csak magaddal. Csak magaddal hasonlítsad magad. Arra törekedj, hogy jobb legyél, mint tegnap.

5. Kemény munkával tudod előhozni a tehetségedet. Mindig legyél egy lépéssel előrébb. Sok tehetséges ember nem jutott semmire, mert nem képezték magukat! Képezd magad!

6. Találd meg a megfelelő módszert! - Ha a tanár nem tud segíteni, vagy tovább segíteni, akkor válts, lépj tovább! Ne ragadj le egy tanárnál, ha nem tud segíteni!

7. Egy jó csapatban a munka is jobb. Életed legjobb munkája is a legrosszabbá válhat, ha a csapat rossz. Meg kell tanulnod elviselni a stresszt, amit a kollégák vagy a főnökeid keltenek a határidők, stb. miatt! Olyan vezetőkkel dolgozz együtt, akik meg tudnak maradni embernek. Ne hagyd, hogy megalázzanak téged, vagy a kollégáidat. (Erről fog szólni az 50. Kasza nap is.) Nem éri meg emberekbe belegyalogolni, ha nem az a helyzet. Nem gyerek megy a síneken, ez csak színház vagy opera.

Köszönjük Zitának az interjút! Gyere el, vagy vegyél online jegyet az 50. Kasza napra!


50. Kasza nap

Következő Kasza nap

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

A kép forrása Tátrai Zita facebook oldala.

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: