A jelenlét tanulható

Az élet egy harc. Lehet, hogy nem kéne annak lennie, lehet, hogy nem tetszik ez neked. De ha nem tanulsz meg másokat irányítani, akkor az esetek 50%-ban el fogsz bukni. Visszavonulót fújsz és megelégszel egy középszerű élettel. Amikor ez a négy dolog egyszerre előáll az ellenfélben, akkor kell lesújtani rá.

Régi magyar szabály

Olvasd el a bejegyzést, és vizsgáld meg, hogyan tudnád a bemutatott elveket a saját életedben használni?

(A nyitó kép forrása: Wikipédia - és a szoborcsoport középső alakja Attila. A bejegyzést olvasva látni fogod, hogy miért ez a kép került ide.)

A jelenlét tanulható!

A jellem vezérelte jelenlét megnyilvánulása. A világon a kendó az a sport, amiben a jelenlét számít leginkább.

Ebben a japán sportban a legmagasabb fokozat a 8. dan. Egy élet munkája. Japán legkeményebb vizsgája. Ha sosem edzettél keményen, akkor lehet a következő gondolatok nem lesznek teljesen reálisak. De az akaraterőt a sport vagy a tanulás tudja legjobban fejleszteni. A kitartásról beszélek! Ha valaki megcsinálta a 7. dant (21 év munka), akkor 10 évet kell várnia, és minimum 46 évesnek kell lennie, hogy megpróbálhassa a 8. dan vizsgát. A nulláról minimum 31 év mire valaki oda jut elsőre. Na most, a japánokat nem érdekli a PR. A 8. dan vizsgát évente kétszer lehet megpróbálni és azok, akik átmennek, 1% alatt vannak. 2018-ban az egyik vizsgán 1028 vizsgázóból 5-en feleltek meg. 2017-ben összesen 3747 emberből 25-en feleltek meg.

A 79 éves 8 danos nagymester Saburo Iwatate (ez a neve), aki már 64 éve edz, azt mondta, hogy négy dologra figyel, amikor a hét danosok nyolcadik dan vizsgáján bíráskodik. Nekünk ebből az utolsó kettő kell.

  1. Hátsó (bal) láb tartása.
  2. Jobb könyök tartása.
  3. Megfelelő időben támadni.
  4. Jelenlét - van-e a kendósnak áthatolhatatlan aurája? (Győztes tudata).

Alex Bennett (7 dan) azt mondta, az kapja meg a 8. dant, aki a technikai tökéletességén kívül be tud férkőzni a bírák szívébe. Saburo Iwatate elmagyarázta, hogyan lehet nyerni: az áthatolhatatlan jelenlétével nyomást gyakorol az ellenfélre, aki nem bírja a nyomást és elhatalmasodik rajta a pánik, majd ettől negatív érzelmei lesznek. Előáll az ellenfélben a négy akadály:

  1. Meglepődés.
  2. Félelem.
  3. Kétség.
  4. Döntésképtelenség. (Bizonytalanság.)

Amikor ez a négy dolog egyszerre előáll az ellenfélben, akkor kell lesújtani rá. Vedd észre, hogy aki gonosz, az ezeket az érzelmeket akarja létrehozni benned! Mert nem WIN-WIN helyzetet akar létrehozni, hanem GYŐZTES-VESZTES helyzetet. Tehát neked meg kell tanulnod ezt kezelni, mert ha nem, akkor nem jutsz előre az életben.

Régi magyar szabály: az élet egy harc. Lehet, hogy nem kéne annak lennie, lehet, hogy nem tetszik ez neked. De ha nem tanulsz meg másokat irányítani, akkor az esetek 50%-ban el fogsz bukni. Visszavonulót fújsz és megelégszel egy középszerű élettel. Amikor ez a négy dolog egyszerre előáll az ellenfélben, akkor kell lesújtani rá.

Tehát két féle kommunikációs helyzet van:

  1. **WIN-WIN** (GYŐZTES - GYŐZTES)
  2. És **harc = támadás és védekezés**, és ha kell visszavágás, hogy ne maradj vesztes. És esetleg olyan helyzetbe kerülni, ahol a WIN-WIN kialakítható vagy lezárni a kapcsolatot.

A második helyzetre akarunk téged felkészíteni. Ez a könyv, a képzéseink a második helyzetről szólnak. Az elsőhöz nem kell ész.

Saburo Iwatate a mai napig aktívan edzi tanítványait. Mivel a második alkalommal átment a nyolc danos vizsgán, nagy tisztelet övezi, hiszen sokan 13-szor vagy többször próbálkoznak mire sikerül nekik. Minden nap egy órát edz tanítványaival megszakítás nélkül (és sokukat elver, pedig erősebbek és fittebbek nála). Sőt, a mai napig edz ő is, a saját mesterével, hogy elmélyítse tudását, aki szintén egy órán keresztül edzi tanítványait szünet nélkül, a szintén 8 danos és 95 éves Yoshio Takasaki-val. Yoshio mester azt mondta tanítványának, amikor az a 8 danos vizsgáját letette, hogy mostantól alázattal kell viseltetnie mások iránt és készen kell állnia, hogy mindenkitől tanuljon! Csak a nagymesterek tudnak tényleg odafigyelni másokra.

1000 órát kell tanulni, hogy jó legyél valamiben, de 10.000-ret, hogy mesterré válj. Ez harmincegy év munkája. Szóval pár elméleti kommunikációs képzéstől mit várnál? Ezért van az, hogy mi olyat nem tartunk. A mi képzéseink gyakorlatiak, és azonnal használható tudást adnak!

De miért nincsenek igazi magyar jó példák? Mert nem tanítják őket.

47 hadjáratból 41-et megnyertünk. 6-ot elvesztettünk. Ausburg volt az egyik vereség, de szinte csak arról hallunk.

Érdemes tudni pár dolgot a hunok, avarok harcászatáról, hiszen a győzelmet több, felsőbbrendű technika biztosítja. Ha nincsenek igazán felsőbbrendű technikáid, akkor nem leszel sikeres, vagy annyira sikeres, amennyire lehetnél.

A lezárás vagy az emberek vezetése szóbeli csörtéken múlik, ha azokban jó vagy, akkor menni fog. Az emberek felénél kell okosnak lenned, és megvédeni magadat, vagy a csapatodat.

A hunok felsőbbrendű technikái:

  1. A lovak, amik egy nap akár 150 km-t meg tudtak tenni.
  2. Szárított hús, és leves por. (Űrhajós kaja abban az időben.)
  3. A hunok át tudtak kelni olyan helyeken a folyókon, amiken a korabeli nyugati harcosok nem, mivel csak a hunok tudtak átúsztatni a lovaikkal.
  4. Az íjuk kb. 200 méterrel messzebbre lőtt. Nem visszacsapó íjuk volt, ez rossz elnevezés, hanem visszahajló.
  5. Három közelharci fegyverük volt:
    A. Hosszú kard - 118 cm hosszú - hosszabb, mint a korabeli római kardok, és volt keresztvasa, a rómaiknak nem volt. (Lásd Gladiátor c. film.) Gyakorlatilag ez azt jelentette, hogy a hunok letarolták őket.
    B. Rövid kard - kb. 40-50 cm hosszú rövid kard.
    C. Rohamtőr - kb. 20-30 cm hosszú. Tehát fegyverzetben nagyon ott voltak.
  6. Magas nyeregkápa, ami tartotta az íjászt, és így lovaglás közben is tudott harcolni.

Dr. Hidán Csaba régész, történész és magyar harcművész szerint a hunok messziről lenyilaztak mindenkit, aztán a maradék sereget ledarálták. Ennyi. Nem hiába fizettek nekik hatalmas adókat évente. Sőt, néha kétszer szedtek be pénzt: egyszer, hogy részt vegyenek a harcban, aztán az ellenség is megfizette az árat, hogy menjenek el. Hát elmentek. Ez volt a szokásuk akkoron.

Avar újítások:

  1. Hajlított kard - vagyis: szablya.
  2. Kengyel.
  3. Fokos. (Konzervnyitó lovagokhoz.)
  4. Olyan pikkelyes páncél bőrből és fémből, amit egy Magnum 45-össel sem lehet átlőni, mert egy helyen 9 rész fedi az embert.

A szablya ezer éve változatlanul az egyik leghatásosabb fegyver.

Olyan embertől tanulj, aki kipróbálta, megjárta, és be tudja mutatni azt, amiről beszél. Egyszóval mester! Dr. Hidán Csaba az! Keres rá a videóira! Ha van időd, akkor a teljes sorozatot nézd meg! Sőt, ha van kedved, járj el hozzá edzeni az általa alapított Aranyszablya Történelmi Vívóiskolájába!

Mindenki tudja rólunk, hogy a hunok rokon nép volt, csak mi nem.

Szóval miért van az, hogy Dugovics Titusz (lehet csak kitalált alakja) elhomályosítja Hunyadi János tetteit? Van egy magyarok eredete szemináriumom, ott ezeket el fogom mondani.

Hunyadi János miért volt kora egyik legnagyobb hadvezére, és Mátyás serege miért volt verhetetlen?

Mátyás egyszer 7000 fővel legyőzött egy 80.000-res hadsereget. Erről miért nem tanultunk?

Röviden álljon itt a válasz Dr. Hidán Csaba László előadásából a YouTubre-ról.

(Oké, pár kisebb csatát elvesztett, de gyakorlatilag verhetetlen volt. A neten is elég jól lehúzzák Mátyást, hogy nem is volt igazi hozzáértő, mert a kapitányai nyerték meg a csatákat helyette. De, aki volt az Értékesítési és Vezetői Kommunikációs Műhelyünkön az tudja, hogy pont ettől vezető a vezető.)

Mátyás megörökölte apja hadseregét és hadvezéreit, fiaként elkísérte hadjárataira, és fordított neki, sőt tanácsadója is volt, beszélt latinul, csehül, románul, németül, törökül és magyarul. Akkor és most is, beszélni egy nyelvet felért egy fegyverrel a kézben.

Hunyadi János rengeteg országban tanult és szolgált. A legjobbaktól a legjobbat tanulta! Lovasíjász harcmodort a székelyektől. Könnyűgyalogos partizán harcmodort a szerbektől. Nehézlovasságot a németektől. Nehéz gyalogsági harcmodort a huszitáktól. Városbéli harcot Észak-Itálában a zsoldosoktól.

Az a győztes, aki a megfelelő helyen a megfelelő célból a megfelelő fegyvernemet veti be!

Nem létezik legjobb fegyver, vagy harcmodor. Hanem egy adott időben egy adott fegyvernemen belül lehet összemérni ki jobb benne, de a csata megnyerése attól függ, hogy a megfelelő célból a megfelelő helyen és időben a megfelelő fegyvernemet veti-e be, mint a kő, papír, olló.

Aztán a hajdúkról sem hallottunk! Maximum annyit tudsz róluk összeszedni a neten, hogy fegyveres marhapásztorok voltak. A lényeg az volt, hogy a háborúk miatt nem maradt munkájuk mivel nem tudták a szürke marhákat nyugatra hajtani, mivel részben nem maradt marha részben a török sereg vagy az osztrák sereg elvette volna őket a túlerő miatt. Így gyakorlatilag zsoldosokká váltak. Sokan az osztrák vagy magyar végvárakba mentek katonának. Bocskait beperelte az osztrák császárság, ezért felkelt, és hajdúkat gyűjtött maga köré.

Hajduk jelszava az volt, hogy lehetőleg csata nélkül nyerd meg a háborút!

A hajdúk koruk legmodernebb katonái voltak. Nem buta marha pásztorok! Ők nyerték meg történelmünk egyetlen győztes szabadságharcát!

1594-ben a hatvani csatában, a hajdú rövid puskások alkalmazták először azt, hogy hasra vágódtak a puskalövések elől. Majd felpattantak, és bele lőttek a törökökbe, aztán a lovasság elintézte azokat, akik életben maradtak. A nyugati hadseregek ezt az 1800-as évek második felétől használták csak, mert azt mondták, hogy gyávaság az, ha egy gyalogos katona lehasal, vagy tereptárgyak mögé bújik.

Az átlag pont ezt csinálja, belegyalogol a puska vagy a kartács tűzbe, mint az angolok és a franciák az amerikai függetlenségi háborúnál. Vitatkoznak a szüleikkel, az ügyfelekkel vagy a főnökkel, de nem mennek semmire ezzel. Nem tudják megvédeni magukat egy kommunikációs konfliktusban.

Vezetői Kommunikációs képzés

A Vezetői Kommunikációs képzésnek (az idő több, mint 80%-a gyakorlás) a célja pontosan az, hogy megtanítsa neked a jelenlét elérését. Vagyis, amikor csinálsz valamit, akkor pontosan azt csináld, és a gondolataid is ott legyenek, ne máshol, máskor!

Megnézem!


Mi a következő lépésed?

Gyere a következő Kasza napra

Kattints a képre:

52. Kasza nap

Foglald le a helyed most a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Ha több jegyet is akarsz rendelni, akkor kattints ide:

www.negyevszaktrening.hu

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Töltsd le a Kaszatamas.hu alkalmazást iPhone-ra és Androidra:

Kaszatamas.hu alkalmazás

https://szuper.app/kaszatamas/

Képek forrása: https://www.lovasijaszat.hu/kassai-lajos/

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: