ARTON Alapítvány

Önállóság, önbecsülés és tartalmas élet

Az Arton Szociális Farm esélyt és segítséget nyújt az önálló életre az enyhe fogyatékkal élő fiataloknak.

Miért fontos ez?

Nézd meg a videót és olvasd el az összefoglalót!

Önállóság, önbecsülés és tartalmas élet

Az Arton Szociális Farm esélyt és segítséget nyújt az önálló életre az enyhe fogyatékkal élő fiataloknak.

Miért fontos ez?

A sérült emberek is képesek arra, hogy hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. A segély helyett lehetnek pénzkereső, adófizető polgárok, végre büszkék lehetnek magukra, lehetnek céljaik, és egy kis segítséggel – és a megfelelő környezettel – el is tudják érni ezeket.

Mindenki képes arra, hogy értéket hozzon létre. A munka az értelmes tevékenység örömét adja meg, és önbecsülést ad.

Itt mindenki a képességeinek és adottságainak megfelelő munkát tudja végezni, miközben egy olyan közösség tagja, ahol az egymásra utaltság során kifejlődik a csoportban való működés képessége.

Nem utolsó sorban ez a térségben minőségi szabadidős tevékenységet biztosít, betekintést abba, hogyan is működik egy természet- és emberbarát gazdaság.

A családi napok, a nyílt foglalkozások közelebb hozzák egymáshoz az egészségeseket és a sérülteket, ami növeli a toleranciát, az elfogadást, és egymás segítésének fontosságát.

Hogyan valósítjuk meg ezt a célt?

Egy olyan farmot hozunk létre, ami állattartással, biodinamikus növénytermesztéssel, kézműves műhelyekkel termeli meg a piaci igények alapján meghatározott termékeket.

Emellett a környékbeli családoknak, iskoláknak is értékes szolgáltatásokat biztosít: állatsimogató, családi programok, tanösvény és workshopok (kézműves foglalkozások) várják a látogatókat, illetve “külsős” sérült fiatalok számára terápiás foglalkozásokat is szervezünk.

Támogatott lakhatásban 12 fiatalt tudunk felvenni, akik a farm egyik erre kialakított épületében tudnak önálló életet kezdeni. Erre hatalmas az igény: abban a néhány hasonló intézményben, ami az országban létezik, százszoros túljelentkezés van.

Hogyan fog bevételt termelni, hogyan tartja fenn magát az alapítvány?

1. Növénytermesztés:

A vegyszermentes zöldségekre, gyümölcsökre megvan a felvevő platform szinte korlátlan mennyiségben. Ezek a jól működő, bejáratott értékesítési vonalak, amire a jövőben folyamatosan számíthatunk. Hosszú távon a cél a biodinamikus gazdálkodás kialakítása, ami a jellegéből adódóan néhány évbe telik.

2. Állattartás:

Megállapodást kötöttünk egy lovas egyesülettel, így bértartásban tudunk lovakat tartani, így a lovasterápiához és a póni lovagoltatáshoz is rendelkezésre állnak a lovak. Ezen kívül alpakákat, kecskéket és szárnyasokat tartunk majd.

Az alpakák a legjobb terápiás állatok, végtelenül türelmesek, szelídek, és nagyon könnyen taníthatóak. Nem mellékesen vonzó látványosságot jelentenek kicsik és nagyok számára.

A gazdaság többi állata tojást és tejet ad, így a kézműves műhely sajtot tud készíteni, illetve ezek ugyanúgy értékesíthetőek piaci alapon.

3. Kézműves termékek:

Jelenleg magas minőségű, színvonalas kerámiák és kézzel készített csempék gyártását tervezzük. Erre adottak a szakembereink, akik nem csak a megváltozott munkaképességű fiatalokkal tudnak jól együtt dolgozni, hanem tisztában vannak a piaci trendekkel és igényekkel is.

4. Kávézó:

A látogatók kiszolgálására egy kisebb kávézót is tervezünk üzemeltetni, aminek a működtetésében részt tudnak venni az enyhe fogyatékkal élő dolgozók.

Mindenképpen olyan munkában és szolgáltatásokban gondolkodunk, ami biztosan eladható, aminek van felvevőpiaca.

A csapat

Jelen pillanatban 8-10 fő segít az alapítvány munkájában: pedagógusok és terapeuták, akik a sérült és fogyatékkal élő fiatalok képzésére specializálódtak.

Mi, az alapítók 30 éves vállalkozói múlttal rendelkezünk, Magyarországon és Írországban is több sikeres vállalkozást építettünk fel és futtattunk, létrehoztunk egy közösségi óvodát és közösségi iskolát, amik a mai napig működnek.

Kik vagyunk, és miért csináljuk?

Az egyik gyermekünk, Áron (most 22 éves), Down (kór) szindrómával született. Az életünk egy jó részét annak szenteltük, hogy ő megfelelő fejlesztést kapjon, hogy képes legyen az önálló életre.

Így jutottunk el egy hasonló alapon működő farmra is Írországban, ahol Áron több, mint egy évet dolgozott.

Sok tapasztalatot szereztünk a farm működésével kapcsolatban, majd Dublin után Münchenben és Bécsben is beszéltem gazdasági vezetőkkel, hogy átlássuk az ilyen létesítmények működését.

Mire van szükségünk?

Szombathely közelében, az osztrák határ mellett van egy közel 2 hektáros terület, ami kiválóan alkalmas mindezek megvalósítására. Szántó, lótartásra használt épületek. Eredetileg laktanya volt, utána munkásszállóként működött, 9 éve zárták be. 12 fő lakhatására és műhelyek kialakítására alkalmas.

A terület megvásárlására 50 millió forint szükséges, amiből 15 millió forint saját tőkével rendelkezünk, és a maradék 35 millió forintra keressük azokat a támogatókat, akik látják és értik, miért fontos egy ilyen létesítmény a társadalomban.

Amint rendelkezik az alapítvány a tulajdonnal, elérhetővé válnak pályázatok, így a felújításokat már önkormányzati és országos pályázatokból tudjuk finanszírozni.

Arton Alapítvány
+36 20 9579 216
arton.alapitvany@gmail.com
www.artonfarm.hu

Bankszámlaszám: 10104789-57376800-01005008

Gyere a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap


Korábbi Kasza napok könyvei

Az offline, Lurdy-ban tartott Kasza napon mindig meg lehetett vásárolni a korábbi Kasza napok könyveit is, de a legtöbb már elfogyott, mivel mindig csak 1.000 db-ot nyomtatunk maximum, és ahogy elfogynak, akkor már nem nyomtatjuk újra.

A korábbi Kasza napok akciós csomagja (csak a készlet erejéig):

Könyvakció

Korábi Kasza napok könyvei


KÖVETKEZŐ KASZA NAP: 2021. december 1.

54. Kasza Nap: AZ ÖNÉRTÉKELÉS MESTERE, avagy hogyan tudod megengedni magadnak, hogy sokat keress?

54. Kasza Nap: AZ ÖNÉRTÉKELÉS MESTERE

Itt éred el az 55. Kasza nap akciós jelentkezési oldalát:

Ha most az akció ideje alatt foglalod le a helyed az 54. Kasza napra, akkor 10.000 Ft-ért választhatsz olyan jegyet is, amivel nyomtatásban megkapod Kasza Tamás: Az önértékelés mestere című könyvét, valamint megkapod a Kirchner-Dallos Péter: FINN-UGOR MÍTOSZ, A legnagyobb magyar népmese című könyvét is nyomtatva.

54. Kasza Nap: AZ ÖNÉRTÉKELÉS MESTERE

54. Kasza nap

54. Kasza Nap: AZ ÖNÉRTÉKELÉS MESTERE

2008-ban Kasza Tamás, Lezárási Specialista elindította Magyarország legnagyobb értékesítési mozgalmát: A Kasza Napokat! Az eredeti elképzelés az volt, hogy háromhavonta rendezzen egy olyan konferenciát a szakmabelieknek, ami felfrissülést is nyújt és lehetővé teszi az értékes információk cseréjét! Mára már több, mint tizenegyezer ember vett részt ezen, és többségük állítja, hogy most értette meg az értékesítés lényegét: a LEZÁRÁST! 2004 óta vége az értékesítésnek, csak a lezárás működik! Ha nem veszed át az új módszereket, akkor lemaradsz. A következő Kasza Napon, mindig a legégetőbb témáról beszélünk. Értsd meg, használd és csináld jól! Évente négy Kasza Nap van, minden negyedév utolsó hónapjának első szerdáján.

Jelentkezés a linken a következő Kasza napra:

Következő Kasza nap

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: