Útmutató a Kasza Team videóportáljához

Nagyon sok anyagunk van, amit a https://lezaras.online portál felületén tudsz elérni, pl. a Kasza napok, az MLM napok, a Lezárás 55 törvénye videókurzus, stb. Ezek között vannak ingyenes és vannak fizetős anyagok is.

Az oldal használatával kapcsolatosan két lehetőség van: vagy már korábbról is van ott felhasználói fiókod és akkor megvannak a belépési adataid, vagy új jelentkező vagy és csak a jövőben lesz majd hozzáférésed.

Ha új vagy, akkor az első portálhozzáférés előtt e-mailben megkapod a felhasználóneved (ami 2022. májusától az email címed), és az első belépéshez szükséges átmeneti jelszót, amit a belépés után meg kell változtatnod.

Ha nincs hozzáférésed a portálhoz, akkor is ad neked ez a bejegyzés fontos infókat, mert foglalkozunk a Gmail beállításaival is, amiket szerencsés tudni, ha meg akarod kapni a fontos leveleket.

Kitérünk a bejegyzésben a Freemail korlátaira is.

Ebben a bejegyzésben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a https://lezaras.online portál használatával kapcsolatosan:

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 1. kép

A belépési link a képernyő jobb felső sarkában érhető el.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 2. kép

Belépés:

A belépéshez a felhasználónév az email cím, mire a portáltól az értesítéseket kapjuk.

A jelszó az a jelszó, amit az első belépés után beállítottunk maguknak.

És a belépéshez meg kell nyomni a piros "Belépés" gombot.

Mobil eszközön a nézet rendkívül hasonló:

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 3. kép

A leggyakoribb hibák, amik miatt a belépés nem sikerül:

  1. Elgépeljük az email címünket, vagy

  2. Elgépeljük a jelszót, vagy

  3. Elgépeljük mind a kettőt.

Olyan nem fordul elő, hogy egy program elfelejti, vagy nem ismeri fel az email címünket, vagy a jelszavunkat. Tehát, ha nem sikerül a belépés, akkor 100 esetből 99-ben adatbeviteli hiba szokott lenni. Betű-, vagy számcsavar az email címben, vagy a jelszóban, vagy egy plusz "nem látható" karakter az email vagy a jelszó előtt vagy után. Ez a nem látható karakter a formázott e-mailből történő másolás közben szokott leginkább oda kerülni.

  1. Internet hiba - az eszközünk nem csatlakozik a hálózatra, vagy a szolgáltató hibája miatt csak részlegesen csatlakozik. Ilyenkor még nem látszik sem az asztali gépen, sem pedig a mobil eszközön az internet szakadás, azt hisszük, hogy minden rendben van, miközben a valóságban nincs megfelelő hálózati kapcsolatunk. A https://www.speedtest.net/ oldalon megmérhető, hogy milyen az internet kapcsolatunk. Itt bemutatok 3 képet a mérésről, amikor indul a művelet, a letöltési sebesség mérésekor, és a feltöltési sebesség mérésekor.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 4. kép

Rákattintunk a GO feliratra és indul a mérés.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 5. kép

A letöltési sebesség mérése. Ez egy 100 Megabit/másodperc sebességű internet kapcsolaton készült mérés, ahol a letöltés éppen csak 9,30 Mbps (Megabit/másodperc) sebességgel megy, ami a csomag ígért maximális sebességének csak a 9,3%-a, vagyis éppen nagyon rossz állapotban van.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 6. kép

A feltöltési sebesség mérése. Ennél az internet csomagnál a feltöltés az gyakorlatilag az ígért maximumon van (100%).

A tipikusan problémás állapot az, amikor az egyik, vagy a másik csatorna nem működik, pl. feltöltés van, elfogadható sebességgel, de a letöltés nulla, vagy szinte nulla. Ilyen esetben a készülék még nem mutatja az internet szakadását, de a gyakorlatban már ez egy internet szakadás, mert bármely weboldallal a böngésző két irányú kommunikációt folytat, vagyis küld és fogad is adatokat. Ha ennek az egyik fele hiányzik, vagy túl lassú, akkor a kommunikáció nem működik "nincs információ csere", így nem fogunk tudni belépni a portálra. Ha nem vesszük észre az internet hibát, akkor azt hisszük, hogy rossz a jelszó, neki állunk egy jelszó helyreállítási folyamatnak, ami során nem jön meg a jelszó helyreállító email - ami hogyan is érkezne meg az internet hiba közben. Tehát meg kell figyelni a helyzetet, és a pontos megfigyelés alapján kell majd cselekedni. Kísértetiesen hasonlít a lezárási technológia alkalmazására.

A Vezetői Kommunikációs, valamint a Lezárási Képzéseken mindent megtudhatsz ezekről a területekről: kommunikáció, megfigyelni, dönteni, cselekedni.

Elfelejtett jelszó helyreállítása

A funkció a belépési ablakból érhető el a piros gomb alatt:

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 7. kép

A közvetlen linkje: https://lezaras.online/login/forgot_password.php

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 8. kép

Írjuk be a használt email címünket a felhasználónév, vagy az email cím mezőbe, és nyomjuk meg a kék "Keresés" gombot. Ha a gombot nem nyomjuk meg nem fog történni semmi.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 9. kép

A funkció mobil nézete is pontosan ilyen.

A "Keresés" gomb megnyomása után (persze, ha beírtuk az email címünket) ez a képernyő fogad:

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 10. kép

Ezzel egyidőben a jelszó helyreállítási email is megérkezik a postafiókunkba.

Ilyen emailt kell keresni:

Tárgysor: [lezaras.online] Lezárás Online: jelszó-visszaállítási kérelem

Tartalom:

Kedves [Keresztnév],

Jelszó-visszaállítási kérelem érkezett a(z) Lezárás Online portálon lévő 'email@te-emailed.hu' fiókhoz.

A kérelem megerősítéséhez és új jelszó beállításához térjen át ide: https://lezaras.online/login/forgot_password.php?token=Rm4zxTest1cbDakAPMKDLce9LCbHGkIj (Ez a hivatkozás a kérelemtől számítva 30 percig él).

Ha a kérelem nem Öntől származik, nincs tennivalója. Ha segítségre van szüksége, forduljon a portál rendszergazdájához: Felhasználó Rendszergazda webmester@negyevszaktrening.hu


Ez az email a freemail.hu kivételével minden esetben megérkezik azonnal. A freemail.hu rendszere még mindig túlzottan védekezik (nehogy kommunikációt kapjanak a freemail.hu felhasználók), pedig már háromszor is egyeztettünk velük. Egy kicsit túlzásba vitték ezt a levélszeméttől való védelmet, és egyszerűen mindent kiszűrnek. Többek között még egy ismert típusú távoktatási portál jól felismerhető rendszerüzeneteit is.

Így a kedves portál felhasználóknak javasoljuk egy freemailtől eltérő email használatát - ha másra nem is, akkor a https://lezaras.online portál esetében. Már csak 23-an maradtak freemail felhasználók, akik nem tértek át a portál esetében másik email cím használatára. De, ha küldenek egy új email címet a webmester@negyevszaktrening.hu címre, akkor a webmesterünk cserélni fogja a régi freemailes email címet a küldött újra.

Nem érkezett meg a jelszó helyreállító email

Ennek okai a következők lehetnek:

  1. A "Keresés" gombot nem nyomtuk meg a jelszó helyreállító funkció ablakában, és nem is váltott át a képernyő a következő ablakra, lásd feljebb. Megoldás: Nyomjuk meg határozottan a gombot egyszer.

  2. A jelszó helyreállítás során a képernyő váltott, de hozzám mégsem érkezett meg az email. Nos, ennek azonnal, a gomb megnyomását követő pár másodpercen belül, meg kell érkeznie, kivéve ha internet hiba van.

  3. Internet hiba: Mobil eszközökön elég gyakran előfordulhat, hogy az eszközre letöltve működik egy oldal vagy alkalmazás, és az internet szakadás (amit nem vettünk észre) miatt a kommunikációs műveletek nem működnek. Ilyenkor egy teljes újraindítás (modem - router - számítógép, illetve mobil eszköz esetében a teljes mobil Android vagy iOs újraindítása) segíteni szokott. Ha ez után sem működik a kapcsolat, akkor az internet szolgáltatónál kell reklamálni.

A jelszó helyreállító emailt nem találom

Nagyon gyakori jelenség, hogy a Gmail ide-oda rakosgatja az e-maileket és egyik nap még rendben megérkeznek Beérkező levelek mappába, aztán pár nap múlva már a Kategóriák valamelyikében vannak (Frissítések, vagy Promóciók). Sőt olyan is előfordul, hogy beteszi a szemetesbe (Spam), pedig semmi oka erre nincs.

A Gmail saját maga is azt javasolja, hogy ha neked fontos egy email csatorna és az azon érkező üzenetek, akkor állíts be rá egy szűrőt, hogy sose tegye a szemetesbe (Spam) és mindig jelölje meg fontosként.

Mit jelent a SPAM szó:

A spam szó ma nem kívánt, kéretlen tömeglevelet jelent, ami a levelező rendszerek üzemeltetőinek plusz költség, plusz tárhely, és számítási kapacitás; a címzetteknek pedig bosszúság és időveszteség, mire a fontos leveleket kiválogatják a haszontalanok közül. Ez nagyon hasonlít az internet előtti időszakra, amikor a postaládák már egy nap alatt is megteltek reklám célú levelekkel, szórólapokkal, és ingyenes reklámújságokkal, amiket aztán kilószámra kellett kidobálni, és a megrendeléseket, a számlákat, vagy a fontos hivatalos leveleket pedig alig találtuk meg a kupac belsejében.

A spam kifejezés az angol nyelvből jött, ott húskonzerv, vagdalthús, löncshús a jelentése, és a levélszemét jelentésben történő használata a szónak visszavezethető egy Monty Python bohózatra, amit a televízióban 1970-ben mutattak be először. A bohózatban két vendég próbál reggelit rendelni egy lepusztult fogadóban, és bármit is rendelnek, ahhoz - ha kérik, ha nem - kapnak egy kis löncshúst. A YouTube-on megtalálhatod ezt a jelenetet a "Monty Python Spam" kereső kifejezésre. Ha kérik, ha nem, akkor is van löncshús (spam), így ennek apropójaként a löncshús címke hozzátapadt a szlengben a "ha kérik, ha nem, akkor is kapod" levelekhez.

A Gmail fiók belülről:

A Gmail levelezőt szinte mindenki használja, mégis nagyon kevesen ismerik azokat a beállítási lehetőségeket, amik megkönnyítik az életünket.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 11. kép

A Gmail Beérkező levelek mappája olyan, mint egy óriási kosár, amibe minden belepotyog, és elég nagy összevisszaság tud így keletkezni ott. Erre menet közben rájöttek a Gmail üzemeltetői is, és Kategóriákat hoztak létre, amikbe automatikusan besorolódnak a levelek (ha be van kapcsolva a beérkező levelek intelligens kezelése), amik így a Beérkező levelek között már nem is látszódnak, vagyis ha ezt nem tudod, nem figyeled, akkor a leveleid egy részét már észre sem veszed.

Korábban a Gmail 4 kategóriát használt a beérkező levelek szortírozására, Közösségi (YouTube, LinkedIn, Facebook és más közösségi médiák levelei), Frissítések (ide olyan csatornák hírlevelei is be szoktak kerülni, amire fel vagy iratkozva), Fórumok (Ide a fórumok, és a szakmai levelező listák üzeneteit szokta rakni), Promóciók (ide jellemzően olyan webáruházak hírlevelei szoktak kerülni, ahol vásároltál, és a vásárlás közben feliratkoztál a hírlevélre).

Ez a 4 fő kategória korábban 4 fül volt a Beérkező levelek mellett, de nem olyan régen újból változott a Gmail felhasználói felülete, és most már csak a baloldali oszlopban érhetők el, ha nem kapcsolod be a beérkező levelek intelligens kezelését. Ha működik a beérkező levelek intelligens kezelése, akkor a fülek újból láthatóak lesznek.

Azokat a leveleket, amiket megjelölsz Fontosnak, a Fontos menüpontban éred el, amit pedig a Gmail szemétként azonosít, azt a Spam menüpontban. Csak azok a levelek maradnak a Beérkező levelek között, ami nem Fontos, nem Szemét, és nem kapott egyéb besorolást.

A Gmail levélszemét azonosítási mechanizmusa nagyon sok kívánni valót hagy maga után, és évente 3-4 vagy több alkalommal is hozzányúlnak. Egy öntanuló mesterséges intelligencia kellene, hogy felismerje a szemét leveleket, de még a Google másik szolgáltatásaitól érkező rendszer üzeneteket is szemétnek nézi sok esetben. A mai napi állapot ebben a Gmail fiókban jól mutatja ezt, a Spam mappában az első 10 üzenetből 3 megjelölt éppen a Google egy másik szolgáltatásából érkező rendszerüzenet. Ha a Gmail a "saját" leveleket szemétnek nézni, akkor bármilyen más levelet is szemétnek nézhet, amit nem kellene.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 12. kép

Ezért nem bíznám rá a "mesterséges intelligenciára" az ügyfelek lezárását sem, de az ország védelmét sem.

A jó képességű, képzett emberekre folyamatosan szükség lesz, ebben biztos lehetsz. Tehát nagyon megéri önmagadba és a képességeidbe fektetni az időt és a pénzt, mivel sokkal többet hoznak a konyhára ezek a befektetések, mint bármilyen anyagi területre történő befektetés.

Erről fogunk beszélgetni 2022. október 12-én, szerdán 13:00 - 21:00-ig a Kasza Tamás barátainak II. SUPER POWER Konferenciáján. A jelentkezés díjmentes, de regisztrációhoz kötött:

Link: https://negyevszaktrening.hu/szuper-ero.php

Szűrő beállítása a Gmail fiókban:

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a fontos e-mailek véletlenül se kerüljenek a Gmail szemetesébe, akkor állíts be szűrőket ezekre a küldőkre. Természetesen a nem kívánatos küldeményeket is hasonló módon szűrheted. Én azt javaslom, hogy először ezeket a beállításokat egy nagyobb képernyőn próbáld ki, ahol jobban látszik minden, és csak gyakorlott felhasználók próbálkozzanak kis képernyős mobil eszközökön.

A Gmail számos súgót biztosít a beállítások kezelésére, pl ezt: https://support.google.com/mail/answer/6579?hl=hu

A szűrőket "Az összes beállítás megtekintése" menüpontban éred el, ami megjelenik a jobb felső sarokban a fogaskerék ikonra kattintva:

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 13. kép

Ahogy "Az összes beállítás megtekintése" megtekintése linkre kattintunk ez az ablak nyílik meg, ahol középen látható a "Szűrők és letiltott címek" fül.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 14. kép

A baloldali oszlop alján eléred a címkéket, és a + Új címkel létrehozása gombbal hozz létre egy "Kasza Tamás" címkét. Ezt a szűrő automatikusan hozzá tudja tenni az e-mailhez és könnyebben meg fogod találni majd.

A "Szűrők és letiltott címek" fülre kattintva megjelenik a már beállított szűrők listája, ezek szerkeszthetők, módosíthatók is, és a lap aljára görgetve találunk egy linket: Új szűrő létrehozása, amire kattintva be tudjuk állítani az új szűrőt.

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 15. kép

A feladóhoz írjuk be, hogy @lezaras.online (elég egy részlet az email címből, amire szűrni akarunk), majd nyomjuk meg a Szűrő létrehozása gombot [fehér háttér].

Útmutató a Kasza Team videóportáljához 16. kép

A feljött ablakban elvégezhetjük a szűrő beállításait, majd nyomjuk meg a "Szűrő létrehozása" [kék] gombot.

A beállításokból a leglényegesebbek: "Soha ne legyen spam", a "program jelölje meg fontosként" és kerüljön az elsődleges kategóriába, és persze tehetsz mellé címkét, és csillagot is.

Ha létrehoztad a szűrőt, akkor az összes üzenet, ami érkezik a @lezaras.online domainról a Beérkező leveleid között lesz megjelölve, tehát könnyen meg tudod találni.

Egy ugyanilyen szűrőt állíts be a @kaszatamas.hu domain küldőre is.

A fentiek elvégzésével a tőlem, illetve a videó portálunkról érkező üzeneteket a Gmail véletlenül sem fogja eldugni.

Reméljük, hasznosnak találtad az infókat, és ha ilyen típusú segítségre is szükséged lehet még, akkor írj, itt a blogon közzé tesszük a megoldási javaslatokat.


Találkozzunk személyesen 2022. október 12-én, szerdán 13:00 - 21:00-ig a Kasza Tamás barátainak II. SUPER POWER Konferenciáján.

A jelentkezés díjmentes, de regisztrációhoz kötött:

Link: https://negyevszaktrening.hu/szuper-ero.php


Gyere el a következő Online VIP képzésre!

  1. október 11. Online VIP képzés: egy következő ügyfelünk lezárási mondatait fogjuk kidolgozni.

Jelentkezz most!

Megyek...


1. A korábbi Kasza napi anyagokat itt éred el:

Kasza napi anyagok


2. Gyere a vezetői kommunikációs képzésre!

www.nemszamit.hu

  1. szeptember 9.

Üdvözlettel/Best Regards,
Kasza Tamás

Lezárási Specialista, Best Seller Érték és Minőség Nagydíjas® Író, Nemzetközi Tréner
Sales Closing Specialist, Best Seller Writer, International Trainer

Következő bejegyzés Előző bejegyzés

Kapcsolódó bejegyzések: